Innvandrer-forbannelse

Jeg vet ikke om vestlige helt skjønner hvor mye press det er på skuldrene våre som innvandrere og innvandrerbarn. Jeg vet ikke om de vet at uttrykkene individualisme og individers frihet er helt meningsløse for oss.

For når du ser på oss, ser du ikke et menneske men en hel familie på ryggen vår. Vi er ikke et individ men en familie-enhet. Våre familiemedlemmer er så nære oss at de er en forlengelse av oss selv. Vi tar hensyn til alle familiemedlemmer når våre bestemmelser tas. Vi må tåle mye emosjonell utpressing bare for å eksistere.

Historiene våre lyder ofte slikt: "Å kjære deg, pappa har ofret alt og tatt deg hit. Å kjære deg, mamma har ofret tanter, og morfar og mormors helse og smykkene sine for å komme hit, det er best du gifter deg med denne snille mannen, eller denne snille kvinnen for den saks skyld. Du er fri til å ikke gjøre det, men da får pappa hjerteinfarkt og mamma kan bli overkjørt av en truck uten å ha sett ditt bryllup, og da må du ha dette lasset på samvittigheten din hele livet. Tenk på det".

Jeg har en søt hijabi-dame i tankene når jeg skriver dette, en hijabi-dame jeg engang kjente. Hun var i en slik situasjon, og det er ikke slik at de fleste av oss opplever vold i familien. Nei! Vi er bare så jævla emosjonelt skyldige i et eller annet. Vi blir bare så elsket i hjel av familiene våre, og hele familiens drøm må bli vår. Hva skulle samfunnet gjort dersom alle visste om problemene våre, dersom hijabi-damen skulle bryte løs med familien sin for eksempel, og skille seg fra en familiekjærlighet som konsumerte henne.

Samfunnet er mer opptatt av hijaben hennes enn hennes utfordringer hjemme. Hvorfor har hun hijab egentlig, spør de fleste. Hvor skal hun gå for å finne kjærlighet som kan fylle opp det enorme krateret av ikke-kjærlighet når hun forlater sin familie? Skal hun finne den på nettet på overfladiske Sukker, Tinder eller Match? Eller hos alle disse mennene som har en drøm om å ligge med en søt hijabi-dame for spenning og erfaring? Å ligge med en hijabi-dame må være en av våre århundrets fetisjer.

Familien hadde funnet en mann som elsket henne og ville ha henne gjennom godt og vondt, for all evighet, og da sa hun til familien: «Tja, jeg må tenke litt, for jeg har ingen følelser for mannen». Hun hadde tenkt å gå ut med sin historie. Men hva hadde det å si dersom hun gikk ut med historien? De som er innvandrermotstandere mener at problemene hennes nettopp er årsaken til at de sier "nei kjære deg, det er best at du blir der du kommer fra, hvor enn det er".

De snille innvandrervennlige hadde kommet til å rose henne og gitt henne en blomsterbukett fordi hun hadde stått frem. Fordi hun var modig. Men når kvelden hadde kommet, ville hun sittet alene i leiligheten sin og stirret på blomsterbuketten hun hadde fått og savnet familien sin så inderlig. Hun hadde savnet den altoppslukende, ødeleggende kjærligheten.

Dagen etter var hun tilbake hjemme, takket ja til bryllupet og giftet seg.
   

33 kommentarer

Leoul

23.11.2015 kl.15:41

Et godt eksempel som viser dilemma mellom å leve etter egen interesse og drøm knotra å beholde familien som en trygg base for tilhørihghet og kilde til kjærlighet. Å kvitte familien for å fremme egen interesse er en vanskelig valg. Det er ikke lett å bedømme hva som er rett å gjøre. Blood is thicker than water. Det beste ting vil være å jobbe med innvandrermiljøer om fordeler og ulemper av en slik pres. Sikkert en ekteskap som er basert på fdamiliens inyteresse ikke værer lenge og skillsmisse vil ha drastiske konsekvenser. Hvor mange av de som har en slik tradisjon har dypere forståelse av skillsmises innvirkning på barn? kunnskapen om psykologi er ikke godt utbredt i ikke vestlige verden slik som mange ikke har en dypere vitenskapelig forståelse av volds effekt mot barn. Slike kulturelle praksis mener jeg kan endres gjennom holdningsendringer. Jeg har allerede sett en god tegn at vi kan få til holdningsendringer gjennom dilaogbasert empowerment arbeid rettet mot innvandrermiljøer.

Mina Bai

23.11.2015 kl.15:48

Helt enig med deg, Leoul. Å velge et mellomsted og finne balansen er veldig viktig. Innlegget er på ingen måte et ensidig angrep på familieverdier, men viser at forholdet kan godt tippe over til emosjonell utpressing. Takk for kommentar.

Knut Nilsen

23.11.2015 kl.20:09

Er ikke problemet at storparten av muslimske innvandrere til Norge fram til idag, kommer fra feudalsamfunn (Pakistan), der oppdragelsen er nær sagt utilbørlig konservativ.

Det burde være et absolutt krav at mødre fra slike stammesamfunn, bør bestå den såkalte norsktesten for å kunne få norsk statsborgerskap. En kan ikke fortsette å motta norske velferdsgoder samtidig, som en ikke er villige/interesserte å la seg integrere med de uheldige samfunnsmessige konsekvenser det har.

Den beste form for integrering skjer i allefall ikke, når den skal skje på Koranens betingelser!

Trond

24.11.2015 kl.11:45

Fullstendig enig med deg Knut Nilsen. Merkelig at vi skal være så feige her, ikke stille krav til disse som frivillig kommer til Norge. Her skal vi altså godta både rasisme/undertrykking, så lenge man pakker dritten inn I religion.

Toove

24.11.2015 kl.11:50

Penger er også ganske viktig.

Forrige æresdrap hvor norskboende var involvert, var i Pakistan: To søstre, to fettere som er brødre. Søster 1 gifter seg med fetter 1. Søster to er utlovet til fetter sønn av en annen av farens brødre. Hun liker broren til søsters ektefelle. Men da vil den andre av farens brødre ikke få noen sønn i Norge. Masse penger involvert.

Andre eldre menn klager fordi hvis den ene mannens datter velger selv, vil andre voksne døtre i miljøet også velge selv, og deres brødre får ikke sønnene sine hit til Norge.

Kjenner to som har fått lovnad fra familien "det trenger ikke være ekte ekteskap, du kan bare late som til han får oppholdstillatelse"

Andre norskboende pakistanske menn gifter seg med en kvinne, tar medgiften og skiller seg, finner en annen.

Også: Norskboende brahminer involvert i slagsmål i bryllupet i India, da den indiske brudens medgift ikke var høy nok.

Penger er kjempeviktig, og det kjedelig er at uansett om det er brudepris eller medgift er det kvinnen det går utover.

Lagertha

24.11.2015 kl.11:54

Godt av vi andre lever helt bekymringsløse liv da....eller nei, vi får jo sparken og blir kalt rasister uten grunn selv om vi ikke har noen mann til å forsørge oss.

Stian

24.11.2015 kl.12:05

Jeg skjønner ikke at innvandrere ikke skjønner at vi kan ta i mot alt og alle. NOK ER NOK!

Robert Moseby

24.11.2015 kl.12:08

Hvordan vesten har noe med dette å gjøre, på annen måte enn at vi har et annerledes syn, forstår jeg ikke.

Det er da deres valg å bo her som tradisjonene er annerledes enn deres egne.

Vi forstår veldig godt at det er en utfordring å komme til et annet land med andre skikker og kulturelle regler, men det er ikke noe vi skal ha dårlig samvittighet for.

Inger

24.11.2015 kl.12:10

Kanskje jeg til en viss grad kan skjønne dilemmaet ut i fra det en ser og hører. Men burde ikke førstegenerasjon innvandrere gå litt i seg selv, ikke tviholde på en kultur som på mange måter er på tvers av norske verdier? Er det bare vårt ansvar å forstå? Slik du fremstiller det vil det jo egentlig være umulig med integrering, man kan ikke integrere de som ikke vil integreres.

Jeg mener ikke at noen skal gi slipp på sine familieverdier, men det må da også være plass til individuell frihet?

Jeg blir bare trist og oppgitt når jeg leser det du skriver, jeg oppfatter det som om du skriver la oss være i fred, la oss leve på vår måte, vi vil ikke bli norske, vi vil bare bo her og tjene eller motta penger. Vi er ikke verd noe.

Kan du kanskje skjønne vårt dilemma, vi skal være imøtekommende og inkluderende, men får tydelige signaler om at våre verdier, vår levemåte ikke er bra nok?

Gandalf

24.11.2015 kl.12:34

Vel.. skal dere komme til vårt land bør dere sannelig underordne dere VÅR kultur.

Tvangsekteskap er ikke en av våre kulturer og at dere unge lar dere tvinge til å vedlikeholde denne uskikken er utrolig.

Lær dere språket og få norske venner og lær dere vår kultur.

Jævla synd at deres menn kan gifte seg med våre damer mens nordmenn ikke får gifte seg med deres jenter.

toto

24.11.2015 kl.12:39

Så bli assimillert da . Da gjelder ikke de gamle stammelovene fra hvor dere kommer fra . For selv om dere er så intelligente og assimillerer dere , har dere full rett til ikke spise gris , til ikke å drikke alkohol og dere kan tro på hvilken eventyr bok dere vil . Norske eventyr , koranen eller bibelen .

Magne Jenssen

24.11.2015 kl.12:50

Det var utrolig godt forklart. Tenk om denne fremstillingen sammen med personifisering hadde blitt mere vanlig i de norske offentlige debattene?

Det tror jeg hadde endret mye på debatten, men kanskje medført mindre interesse fra avisene og deres sponsorer.

askepott

24.11.2015 kl.13:02

Ekteskap mellom fetter og kusine, bruke tvang og samvittighet, vold mot barn/ektefelle osv er alle ting som er ulovlig her til lands! De som kommer her må og bør absolutt lære seg å kjenne vårt språk og kultur og være villig til å leve der etter, hvis ikke har de ingenting her å gjøre!

Norgemann

24.11.2015 kl.13:05

Vi har ikke tvangsekteskap i norge,men ellers et stort press på å leve a4 liv med kone barn og hund.

Fordi vi er kopier av våre foreldre,så blir vi født med de samme egenskaper,og på en måte er vi fanget i dette mønster.Den som tør å bryte ut av dette mønsteret må ofte finne seg i å leve utenfor samfunnet.

Norgemann

24.11.2015 kl.13:09

Vi er her på lånt tid.Vi ble født med ingenting,og vi drar igjen uten noesomhelst.

Noen påstår at norge er deres land,slik lommeboken er det,eller paraplyen.Men faktum er at norge er en liten bit av jorden som tilhører alle.

Bella

24.11.2015 kl.13:17

Hvis man er så fanget i en slik steinalderkultur har man ingenting i Norge å gjøre. Her har våre forfedre kjempet for frihet, likestilling og demokrati. Vi har ikke bruk for folk som er imot disse grunnverdiene her. Hvis man er så veldig opptatt av egen kultur får man bli der den kulturen tilhører.

John Magne Trane

24.11.2015 kl.13:23

"Norgemann"? Norge tilhører alle?

Skjønner du ikke at du er en rasist når du sier slikt? Si det samme om indanerne, så ser du kanskje poenget?

Siouxstammens land tilhører alle. Eller dra til Afrika og skryt av kolonitiden, og si at negrene i Afrika må godta å bli minoritet i eget land, slik nordmenn, i følge slike som deg, må tåle å bli minoritet i Norge.

Greit nok å være idealistisk og naiv, men når dine drømmerier blir mareritt for andre, da bør du gå i deg selv.

knut

24.11.2015 kl.13:24

"Å ligge med en hijabi-dame må være en av våre århundrets fetisjer."

Svært nytt for meg. Oslo fenomen?

lisbeth vik

24.11.2015 kl.13:27

De siste årene har bruken av hijab blant innvandrerkvinner i Norge eksplodert. Er dette tvang eller velger unge kvinner dette selv? Jeg synes det er et merkelig fenomen, og forstår det ikke. Jeg tenker at dette er en uniformering,som ikke forener kulturer og heller ikke fremmer integreringen.

Thomas

24.11.2015 kl.13:33

Fremmedfiendtlige sofagriser kommer til å kommentere. Bare ignorer dem. Jeg syns det var en bra bloggpost jeg. Det er viktig å få ut mer om dette teamet, ettersom det kvinnelige innvandrerperspektivet er et mysterium for mange.

Meg

24.11.2015 kl.13:45

Unnskyld meg, du som lider pga. deres muslimsk tro, tradisjon og mentalitet. Først og fremst, du kom hit som flyktning så bruk korrekt begrepene. Som flyktning fikk du hele støtte fra dette landet, som "innvandrer" i dag, prøver du gjennom dette innlegget å få norsk medfølelse igjen. Igjen, etter at du har fått bokstavelig alt fra dem. Nei, kjære, beklager at dere ikke klarer å kjempe mot deres middelalderske mores selv om dere lever i et av de mest moderne verdens land. Nei, du er ikke innvandrer så lenge du bruker din flyktningsbakgrunn. Jeg er innvandrer, jeg som kom hit for å jobbe, betale skatt og bidra til både min velferd og lands velstand. Selv om jeg måtte og må fortsatt ordne alt selv, klager jeg ikke over mangler forståelse. Etter fire år her, er jeg allerede integrert og min religien, familien vanskeligheter og hjemelands ulike tradisjøner har ingenting med min dagens liv hit å gjøre. Og til slutt, vil jeg gjerne be deg om noe: Ikke snakk om "innvandrer forbannelse" når det handler om "muslimsk forbannelse" de andre innvandrere har ingenting med å gjøre.

24.11.2015 kl.13:46

Med selvstendighet og frihet kommer også ensomhet. Og ansvar. Damen kunne kastet tørkleet og deltatt i det norske samfunnet fremfor å sitte å synes synd på seg selv. Hun kunne funnet seg en norsk mann, laget sin egen familie med ham, og tatt til seg hans familie. Hun kunne hjulpet flere tørkledamer som ønsket seg noe annet, og de kunne laget en familie.

Tusen valg fremfor å sitte stille og føle seg bedratt, for så å gå tilbake til tvang og ufrihet.

P. Skrottum

24.11.2015 kl.13:47

Ser av enkelte kommentarer at politikere blir beskylt for å være feige fordi de ikke går i rette med muslimene og deres intoleranse mot det norske samfunnet.

Nei, de er ikke feige. De er spekulative og opportunistiske. Ved å lefle med de og nærmest la de (innvandrerne)gjøre, si og oppføre seg som de vil, håper de å kapre nye velgere (i tidens fylde). Dette er jo VENSTREsida sitt stemmefiske. Attpå til bruker de skattebetalernes penger på dette formålet. De ser skjevt på H og FrP sine bidrag fra rike "onkler), mens de selv har nesten ubegrenset med midler fra statsbudsjettet.

Zafar Anjum

24.11.2015 kl.14:20

Jeg er selv fra Pakistan. Innvandret til Norge i 1968 og siden har ikke vært hjemme. Jeg valgte norsk levesett som den eneste riktig og har aldri hatt problemer med det. Det du skriver er helt sant. Det foreldre maser om er plukket rett ut ifra dialoger fra pakistanske filmer og har ingen ting med virkeligheten å gjøre.

Philip Smeeton

24.11.2015 kl.14:24

Det er kun ved å fortsette å være et land hvor Nordmenn er flertallet at Norge kan forbli et sivilisert land. Islam er en barbarisk tro.

Henning L

24.11.2015 kl.14:41

Vi ser gjerne familier, som f.eks. somaliske familier på 12 som alle går NAV i en eller annen form.

christian wulff-pedersen

24.11.2015 kl.15:12

Trist lesning hun kommer med, men fakta. Skal jeg kunne bidra med noe i dette må det være å oppfordre alle kvinner og kanskje noen menn også til å danne forening/gruppe for samtaler og kollektiv hjelp. Vite at du ikke står alene men at det er mange flere med samme problem er alltid en god psykisk og moralsk støtte.

Svend Erik Mathisen

24.11.2015 kl.15:45

Vil ikke kalle dette betingelseløs kjærlighet til sine barn. Dette er kjærlighet på mannens/farens premisser. Slik jeg leser det.

steveek

24.11.2015 kl.16:23

Skal man bo i NORGE, er den eneste veien å bryte ut av stengslene og forme sitt eget liv. Noe annet er ikke mulig. Å bli slukt av familien, å bli bare en brikke hvor familien og dens overhodet dikterer livet deres i detalj, er i mine øyne svært trangsynt og gammelmodig Det er rett og slett kvinneundertrykking. Her må det sprenges grenser og i NORGE er det fullt mulig. Alle de som gjør det må få støtte av storsamfunnet. Alle de som synes dette grenseoverskridende skrittet er svært viktig å ta for å frigjøre seg, må stille opp for å støtte dem. Jeg stiller opp. Bare ta kontakt.

Ulf Larsen

24.11.2015 kl.17:06

Det er ikke så lenge siden det var tilnærmet slik også i Norge, min farmor "måtte" gifte seg med en mann som ikke oppførte seg særlig pent, for å si det mildt. I praksis var hun vel omtrent husslave i storfamilien.

Og for den som tar skrittet og lever sitt eget liv, så kan det bli ganske ensomt. Ingen enkel oppskrift og hver og en må leve med sine valg.

Per-Ove

24.11.2015 kl.18:51

Tenk, at en voksen kvinne som deg, kommer med anmodninger om at vi etniske nordmenn som lever i et moderne samfunn, skal vise forståelse for religiøse holdninger og moral som ikke har hatt noen utvikling på 1000 år.

Hva mener du og din familie om våre ønsker, om å leve og ha det slik vi har det nå? Vi ønsker at dere som først kommer som gjester til vårt land må finne dere i å innrette dere etter våre lover og spilleregler. Om dere har en religion, som heller er en belastning for dere, så burde dere tenkt over det før dere kommer med krav om forståelse.

Helge

25.11.2015 kl.08:32

Nei, slikt forstår vi lite av. Personlig synes jeg det er interessant, men hvorfor skulle vi det, egentlig? 1. generasjon innvandrere jobber gjennomsnitlig 15 år før de krever fulle trygdeytelser, 2. generasjon krever forståelse. Innvandrere trenger Norge, ikke omvendt. Tilpass dere eller dra.

Merkel Matt

16.12.2015 kl.10:38

Interessant artikkel. Leser gjerne mer fra deg!

Trenger ikke være invandrervennlig for å ha sympati for problemstillingen.

Skriv en ny kommentar

hits