Muslimer trenger en reform.

Islamic design.
Licensed from: szefei / yayimages.comApropos årets Oslo borger, Mohsen Raja sitt hat mot homofile. Min troende far spøkte for 40 år siden med at en dag dukker profeten Mohamad opp på jorda og ser at hans tilhengere sier, profeten gjorde ditt og profeten gjorde datt. Han spør i forferdelse, hvilken profet? Dette var 40 år siden.


Nå er det blitt enda verre.

Alt vi muslimer ikke liker eller hater, henviser vi til islam. Han homofile på hjørnet liker vi ikke, fordi islam har sagt det. Jødene er årsaken til all elendighet og styrer verden. Kvinneforakten og patriarkatet har vi nesten institusjonalisert i islam. Mashallah! Hva med de som ikke tror? Vi mener at de bør drepes. Det at onkelen til profeten Abu Taleb ikke tok til seg islam hele livet, snakker ingen om.

Greia er slik, for 1400 år siden kom islam med revolusjonerende nye tanker. Da fattige ble undertrykt, snakket islam om rettferdighet. Da kvinnene ikke ble respektert, snakket islam om deres plass i samfunnet. Da dyrene ble behandlet dårlig, snakket islam om å være snill mot dyrene. Da slaveri herjet, frigjorde profeten den svarte slaven Bilal og gjorde ham til hans høyre hånd. Islam dreide seg om å gjøre gode gjerninger, være rettferdig, å gi fattige noe av det man tjente og å ta seg av foreldreløse barn.

1400 år etter er de fleste opptatt av hvordan vi skal hate og hvordan vi skal henvise vårt hat til islam. En del er mer opptatt av å ikke ta på en kvinne når de hilser, enn å vite om den kvinnelige muslimske generalen Aishe. Det er nesten blitt slikt at man gremmes over å kalle seg muslim av frykt for å bli assosiert med andre muslimers grums. Mange mener at islam trenger reform, det jeg mener er at det er muslimer som trenger en ordentlig reform. Han, Mohsen Raja for eksempel, kan begynne med seg selv.

9 kommentarer

Stiansen

21.12.2015 kl.16:36

Jeg synes muslimer burde dele seg i to grupper, slik at vi andre vet hvilke type muslim vi har med å gjøre. Er du den typen muslim som hater jøder og homofile, og er for sharialover, kvinneundertrykking og terror, eller er du den typen muslim som er for frihet, demokrati, og kvinner og homofiles rettigheter?

Hadde jeg vært en muslim som samtidig var imot ondskap og hat, så hadde jeg funnet på et nytt navn på min egen tro/religion, slik at jeg slapp å bli satt i bås med ekstreme hatere som Mohsen Raja, Mullah Krekar og Ubaydullah Hussain.

Hva med GodMuslim eller GladMuslim?

Mina Bai

21.12.2015 kl.16:58

Jeg er enig. Du er inne på noe.

Håkon

21.12.2015 kl.18:23

Kristendommen reformerte seg og det la grunnlag for infividuell frihet, demokrati.

Islam var veldig tolerant. Vi vet jo at f.eks. Osmanerne lot kristne og jøder leve sitt liv og med sin tro innad i riket. Og slik var det frem til 1. Verdenskrig og også etter det.

Min mening er at Islam radikaliserte seg veldig med Ayatolah Khomeini. Etter han måtte jenter pakke seg inn. Skolegang og karriere ble vanskelig. Samling mot vesten ble budskapet.

Islam trenger en Martin Luther og Kong Henrik 8.!

Jan Johansen

21.12.2015 kl.20:10

Beklager Mina, men profeten din var faktisk en ordentlig drittsekk. Hadde han "dukket opp en dag på jorda" ville han utvilsomt nikket gjenkjennende til dagens islamister. Den gladmuslimen du ser ut til å ønske deg, har ingenting med profeten Muhammed å gjøre slik han fremsto på toppen av sin karriere som religiøs leder.

Mina Bai

21.12.2015 kl.21:40

Håkon: Helt enig med deg og derfor skriver jeg også en del om det med Khomeini osv. Om du er interessert, kan du også lese mitt innlegg her på bloggen om historien om hijab.

Mathias Reither

22.12.2015 kl.00:23

Håkon: Akkurat, en kan sette et tidsskille. Før 1979 fantes omtrent ikke radikal islam, men etter 1979 med den islamske revolusjon i Iran og Allahtollah Khomeini, har det dukket opp den ene gruppen etter den andre, noen verre og noen bedre. Mye av årsaken var Shaen av Irans ekstreme vestliggjøring av Iran, som ikke harmonerte med Islam.

Mina Bai

22.12.2015 kl.00:56

Mathias Reither: Islamismes fremmarsj begynte ikke med Shahen og vestliggjøring av Iran. Hele bevegelsen går langt tilbake til begynnelsen av forrige århundre og til Sayed Al Qutb fra Egypt som grunnla fundamentet for politisk islam. Han mente storhet til muslimer ligger i å gå tilbake til islam som en politisk makt. Khomeini var en stor fan av muslim brødre, en politisk islamist bevegelse som allerede ble grunnlagt i 1928 i Egypt. Islamisme er svært anti-vestlig, og islamisme er en fiende av sekularitet noe som Shahen av Iran var, han var svært sekulær, kanskje mindre av Attaturk fra Tyrkia. Islamisme var og er ute etter politisk makt. Alle uroligheter i Midtøsten og politisk islam begynte med Khomeini, ja. Det som er ironisk er at Khomeini, selv Shii, aldri snakket om Shii og Sunni. Han var overbevist om at han var lederen av "alle" muslimer og han ville befri palestinerne fra Israel. Noe som har gitt ham og hans etterfølgere mange fans gjennom den muslimske verden.

morten

25.02.2016 kl.01:28

Det alle religioner, med respekt for seg selv, trenger er:

-at man kan frivillig melde seg inn og ut.

-at man ikke har anledning til å plage andre mennesker med sin tro -heller ikke sine egne barn.

la alle få bestemme selv. alt annet er forkastelig.

Mina Bai

25.02.2016 kl.16:01

morten: Enig i det du sier.:)

Skriv en ny kommentar

hits