Religiøs ekstremisme i London

En dokumentarfilmskaper har fulgt en liten ekstremistgruppe over lang tid i Storbritannia og har filmet reaksjonene blant vanlige muslimer. I den forbindelse ble filmklippet lagt ut på Channel 4 News sin facebook hjemmeside nylig under tittelen: «Muslims Challenge extremist preachers».

 

Se videoen her:
Muslims challenge extremist preachers

These radical Islamist preachers took their extremist message to the streets of London and got shut down again and again by ordinary Muslims.

Posted by Channel 4 News on Tuesday, January 19, 2016

 

Det varmer mitt hjerte å se hvordan vanlige muslimer kjemper mot totalitære og anti-vestlige islamister som preker mot vesten og demokratiet på gatene i London.

 

 

 

 

 

9 kommentarer

per berg

21.01.2016 kl.18:09

Ja, kanskje det er håp likevel... Men det ser mørkt....

Mina Bai

21.01.2016 kl.22:38

per berg: ja jeg skjønner hva du mener.

Tommy Zielinski

22.01.2016 kl.11:10

Test.

Prøverå se om "filteret" tillater mine innlegg i det hele tatt!?

Tommy Zielinski

22.01.2016 kl.11:11

Litt usikker på hva bloggeren ønsker å (be)vise med dette innlegget.

Det er da klart positivt at muslimer engasjerer seg og taler imot islamistene, som uten hemninger promoverer islamistisk propaganda og utviser hatefulle holdninger og meninger mot det samfunn som de formodes å være en del av.

Men, det skulle vært greit å få opplysning om hva statistikken sier.

Basert på den korte video så var vel de som talte imot ikke overveldende i overtall, i forhold til de som prekte hat, og holdt opp bannere osv.

Ifølge tidligere meningsmålinger så støtter ca 40-50% av UK's muslimer innføring av sharia-lov sammen med eller over de sekulære lovene:

(Fjernet link)

Tommy Zielinski

22.01.2016 kl.11:14

Jadda, da var det linkene mine som stoppet opp i s*nsur-filteret.

Prøvde å linke til bl.a. Daily Telegraph og BBC/Comres, men det er åpenbart ikke lov!?

Eva Jensen

22.01.2016 kl.12:13

Tommy Zielinski, ikke forstyrr med fakta.

jørgen

04.02.2016 kl.07:31

Veldig viktige temaer du skriver om her på en god nøktern måte. Du burde legge til en abbonerings funkskjon eller noe sånt!

Fred ut til deg og dine.

morten

25.02.2016 kl.01:18

Hvem vil vel ha mange religiøse ekstremister i sitt nabolag, framfor såkalte gode moderate troende.. Moderniseringen av islam må komme innenfra, sier mange.

Men:

Det blir som å si at moderate alkoholikere skal begrense ekstremalkoholikernes drikkemønster. eller at overdreven røyking skal bekjempes "innenfra"- av moderate røykere.

hva med nazismen, de paranoide, de med ekstreme fobier ? -var det en hjelp til de allierte under 2.verdenskrig at nordmenn var "litt" inni nasjonal samling?

give me a break.

de såkalte moderate muslimene er mer til et hinder enn til hjelp for å bekjempe ekstremisme. de kan heller melde seg ut alle sammen. det hadde monnet.

Mina Bai

25.02.2016 kl.16:03

morten: Nå har jeg svart et par ganger tror jeg. Du virker som disse religiøse ekstremister. Du skjønner ikke hvor ekstrem du er når du bare mener at religion og troende muslimer og selv moderate muslimer er et problem. Du må SKJØNNE at det er du som gjør religion i seg selv et problem. Who cares when er jøde, muslim, ateist, buddist ets så lenge de ikke skader andre. JA, jeg trenger moderate muslimer og vi alle andre gjør det også. Om du ikke liker det, da take a hike!

Skriv en ny kommentar

hits