Fugelli på ville veier

Per Fugelli er et varmt og godt menneske som på veien til å bli tolerant virker å ha blitt det ultimate, intolerante menneske. Intolerant mot innvandrere som er for menneskerettigheter og likeverd.

Som en person som kommer fra Iran ble jeg sjokkert over hans innspill, der han mente at det er lov å være mot homofili, for å innføre Sharia, være i mot ytringsfrihet, likestilling og demokrati. For i Iran har vi verken demokrati, ytringsfrihet eller  likestilling, samtidig som vi har Sharia og vi henger homofile. Et land der folk heller dør i protest eller rømmer landet enn å leve under slike forhold.

Men Fugellis merkelige innspill stopper ikke her. I går skrev han om hvordan vi skal være «forståelsesfulle» overfor barne-ekteskap. En tradisjon som har eksistert i 1000 år ifølge av ham selv. Dette i kjølvannet av NRK-nyheten tirsdag om at minst 61 gifte mindreårige jenter kom til Norge som asylsøkere i fjor. Minst ti er under 16 år, som er seksuell lavalder i Norge, og den yngste er 11 år.

Innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp) kalte tradisjonen for forkastelig mens Fugelli protesterer mot hennes tone og vil ha forståelse. Men sannheten er at det ikke er bare Sylvi Listhaug som synes denne praksisen er motbydelig. Det finnes mange sivile bevegelser som motarbeider barnebrud-praksiser i de landene de blir praktisert. Et av disse landene er mitt land Iran.

I Iran var alderen for ekteskap 16 år da Shahen regjerte. Etter den islamske revolusjonen ble denne alderen satt ned til 13 av presteskapet. Og i det siste, med støtte fra presteskapet, er denne alderen satt ned til 9 om en dommer tillater det.  Mange sivilrettighetslige organisasjoner er i mot denne loven.

Et annet eksempel er Irak. Barnebrud var forbudt i Irak under Saddams styre. Etter invasjonen av Irak og overtakelse av makten gjennom det nye Shii-styret, ble et lovforslag fremmet i det irakiske parlamentet i 2014 for å sette ned alderen til 9 år. Samme dag samlet en gruppe menneskerettighetsaktivister seg i Baghdad for å protestere mot loven. Den kjente aktivisten Hana Eduar kalte dagen for en mørk dag der kvinnene i Irak sørget.

I Jemen som er en av verstingene i verden når det gjelder barnebruder, har progressive krefter strebet for et lovforslag som setter aldersgrensen for å inngå ekteskap til 17. Dessverre har de mislykkes. I alle disse landene sørger religiøse og reaksjonære krefter for å forhindre ethvert fremskritt for å sikre egen makt.

Det er beklagelig at Fugelli i sitt korstog for toleranse velger side med overgripere og religiøse diktaturer.  Menneskeverd og menneskerettigheter i motsetning av hva Fugelli mener er noe som går på tvers av religion og kultur. Selv i samfunn der dysfunksjonelle religiøse lover tillater barne-ekteskap eller rettere sagt barnevoldtekt, er loven uglesett og motarbeidet av oppegående mennesker. Vi kjemper med nebb og klør for verdighet i disse landene. Det eneste som trengs å bli forstått her, er at slike praksiser hører hjemme på historiens skraphaug.

96 kommentarer

ingrid

03.02.2016 kl.13:50

Jeg håper at mange leser dette innlegget ditt, veldig

bra skrevet. Dessverre finnes det også mange pedofile i

Norge, man kan snart begynne å lure. Stakkars småjentene

de skal da kunne få gå på skole og ha sin barndom som

barn, jeg blir helt kvalm av bare å tenke på hva de må

gjennomgå. Så takk for dette innlegget !

Zain

03.02.2016 kl.13:59

Godt skrevet.

Kaja S

03.02.2016 kl.16:47

ingrid, det er vel like ille for småguttene som småjentene.

Arne Johansen

03.02.2016 kl.16:56

Dette får for langt. Hva er neste? Normalisering av pedofile handlinger?

Så lenge man et flyktning er alt lov!

Julius

03.02.2016 kl.16:56

Tak for at du skrev denne artikkelen. Det var svært interessant å lese!

Julius

03.02.2016 kl.17:01

Fugelli forstår åpenbart ikke at han med sine utspill, mest er til spot og spe for seg selv.

Enkelte professorer er blandt de særeste av de særeste personlighetene som er å oppdrive i samfunnet.

Geir

03.02.2016 kl.17:02

Til Kaja s:

Hvis du ser på sakene som er tatt opp av media, vil du oppdage at de fleste av mennene var over 20 år. Altså, det er ikke 2 gifte 11 åringer vi snakker om, men en voksen mann og et barn.

Kristoffer

03.02.2016 kl.17:05

nå må dere roe dere ned, tror dere virkelig at det er slik at jentene blir tvangsgiftet nede i utlandet? dere tar feil, jentene er med på det,det er de sin vei ut av blant annet fattigdom og nød, slik har det vært der nede i tusenvis av år, syns dere skulle tatt en tur ned å sett hvordan ting er, ikke bare sitte å dømme ut fra hva dere leser i VG og Nettavisen

Teo

03.02.2016 kl.17:05

Utrolig hvor vanskelig det er å forstå det Fugelli her sier - han sier det samme som Redd Barna, som er den av fremste organisasjonene i bekjempelse av seksuelt misbruk av barn. Det disse er enige om er at man må ha en individuell vurdering av forholdene der det er 14/15 år gamle jenter og 16/18 år gamle guter i et forhold, der de altså også er gifte. Forhold mellom tenåringer er relativt vanlig i Norge også.

Ordbruk som "velger side med overgripere og diktaturer" hører ingen plass hjemme i et anstendig ordskifte, spesielt ikke rettet mot professor Fugelli.

Stein Ankerssletta

03.02.2016 kl.17:09

Han var lege på Værøy i Lofoten i flere år og der snakker de fortsatt pent om han.

Han er vel offer for hva som skjer med mange eldre menn, eller "grinete gamle gubber" ??

Vemund

03.02.2016 kl.17:22

Fugeli har vært syk lenge

Leisha Camden

03.02.2016 kl.17:22

Mina, du er en så viktig stemme ... !! Du burde vært den mest leste bloggeren i landet. Jeg skulle så gjerne ha ventet i kulissene mens Fugelli leste dette og så snakket med ham etterpå ...

Geir Hansen

03.02.2016 kl.17:24

Jeg vet at det er upopulært og kontroversielt, men det må atter en gang minnes på hvor gammel lille Aisha, profeten Muhammeds kone var, da de giftet seg, 6 år, og 9 år, da ekteskapet ble "fullbyrdet".

Hva annet enn problemer kan en vente seg fra en religion som har en pedofil profet?

Moderate muslimer synes nok dette er et problematisk punkt, på samme måte som homofile kristne, må knipe sammen øynene når de leser Paulus sine ord om at homofile skal drepes.

Katolisismen er ikke så bra den heller, der er ikke pedofili en del av religion, men det blir indirekte slik på grunn av kravet til sølibat hos prestene. Hva slags mennesker blir prester da? Jo, en høyere andel unormale mennesker, som ikke vil ha en vanlig ektefelle.

I tillegg så er abortforbudet i katolisismen, absolutt, ikke en gang voldtekt, eller at morens liv kommer i fare på grunn av sykdom, er god nok grunn til å avslutte ekteskapet.

Religioner er menneskefiendtlige og grusomme, og må avskaffes.

Sofie

03.02.2016 kl.17:25

Ro ned å hør hva han sier da. Fuggli sier da ikke at vi skal godta det, men vi må ha forståelse for at det har forekommet grunnet deres kultur. Du hører her det du "vil" høre.

Trond Jørgensen

03.02.2016 kl.17:27

Hei Mina Bai,

Jeg tror du burde sette deg litt bedre inn i hva Fugelli faktisk sier. Ser ut for meg at du kun har lest andres referat eller gjengivelser fra aviser. Hvis du hadde hørt debatten mellom en FrP politiker og Fugelli i NRK radio hadde du hørt ham si direkte at han støtter på ingen måte ekteskap med barn og at han var krystallklar på at norsk lov må gjelde i Norge. Han maner likevel til forståelse for situasjonen når vi skal håndtere disse sakene ved adkomst til Norge. Det er tross alt mange forskjellige årsaker til disse ekteskapene, noe jeg tror du vet veldig godt.

Kay

03.02.2016 kl.17:32

Takk!

Lars Johan Berge

03.02.2016 kl.17:33

Noen bør jekke seg ned og ikke ta overdoser av Møllers tran. Senk skuldrene og hør hva Fugelli faktisk sier, noe også Unni Wikan er enig i. Det er mer enn merkelig om Norge skulle kreve av syrere at de har innrettet seg etter norske normer og verdier mens de levde i Syria, og ingen kan vel forlange av dem at de skulle forutse å bli flyktninger i Norge. Vi kan heller ikke behandle syrere som kriminelle i det øyeblikk de krysser Norges grense, bare fordi de som syrere har fulgt syriske normer i Syria. Hør på hva han sier. Fugelli er en klok mann, og han har også rett i dette.

mogens kristiansen

03.02.2016 kl.17:35

"at Fugelli i sitt korstog for toleranse velger side med overgripere og religiøse diktaturer" skriver du.

Hvor i alle dager tar du slikt ifra ? Leser du hva andre sier og skriver på samme måten som IS leser Koranen?

Tom

03.02.2016 kl.17:35

I noen land stikker de øynene ut på alle jenter etter fylt 13 år. Dette har de gjort i mange år og vi må selvfølgelig prøve å forstå dette i forhold til deres kultur og religion. Kan jo ikke direkte fordømme det når det har med kultur og religion å gjøre.

Harald

03.02.2016 kl.17:37

Per er så oppsatt på å kritisere høyresiden at han har diametralt motsatt syn og mening uansett hva det gjelder. Tror også at han forsvarer religioner som sier at mennesker med annen tro, er vantro og derfor kan utryddes med god samvittighet.

Moody Christensen

03.02.2016 kl.17:40

Bare trist med disse offentlige ansatte kulturmarxistene/utopistene.

john

03.02.2016 kl.17:43

Mange av disse sakene handler om 14-15 år gamle jenter som er gift med menn i 20 årene. Hvis det ikke er tvang hvorfor skal vi dømme dem da ? Det er unge mennesker som er gift , ingenting unormalt eller pedofilt med det. I Norge kan man gifte seg som 16 åring hvis man søker kongen om lov. Sånn har det vært her lenge. Frp og andre spekulative fokuserer mye på at jentene gjerne er 12 eller yngre og mennene er 40 og opp. Ja Frp vet nok endel om 40åringer og yngre jenter...

Jeg syns denne debatten er tullete og tar fokuset fra alle de mindreårige som reiser alene som er ekstra utsatt.

John

03.02.2016 kl.17:48

"Forståelse" for at en patriarkalsk og ond ideologi har skrudd et samfunn til et så sykt nivå? Nei, Fugelli, man behøver ikke å ha noe som helst forståelse for skikker som bryter radikalt med det som representerer universelle menneskerettigheter.

Noe sier meg at denne Fugelli ville ha utvist en lignende forståelse for at f.eks. Mayaene måtte ofre ett menneske hver eneste dag, ved å plukke hjertet ut av brystet på vedkommende i levende tilstand, slik at de kunne være sikre på at solen skulle stå opp neste dag?

Fugelli har vel også forståelse for den syke ultra-ortodokse retningen innen jødedommen, som krever at rabbien under omskjæring skal ta tissen til den lille gutten i munnen etter at forhuden er skjært av, for så spytte ut en munnfull med forhud og blod ("metzizah b'peh" seremoni)? En drøss smågutter har fått herpes av rabbien på denne måten, i New York, look it up.

Kristin Bøilestad

03.02.2016 kl.17:49

Veldig informativt og interessant lesing. Dette var veldig godt skrevet. Argumentene dine er gode og du støtter det opp med mye fakta. Takk for at du delte!

03.02.2016 kl.17:52

Godt skrevet! Blir sjokkert over noen svar, som at en niåring kan være med på det. Hva vet vel en niåring??

Leisha Camden

03.02.2016 kl.18:00

Til dere som sier at vi må forstå hva Fugelli egentlig sier: Jeg for min del har forstått det, men jeg er uenig. Vi må slett ikke forstå det. Vi kan bare avvise det kontant og si at dette tillater vi ikke, hold kjeft og finn dere i det. Ingen 14-åring på planeten er gift i Norge. Her er alle dokumenter som viser at slike ekteskap er inngått ugyldige. Spiller ingen rolle hva ståa er i andre land.

Og nettopp der svikter *dere* i å forstå hva det er Mina sier. Hun sier at slik ståa er i andre land er forferdelig og det er mange i de landene som kjemper mot disse tingene. Det er dem vi bør støtte!!

Å vise forståelse for disse tingene er ikke ment som støtte, men kommer sannsynligvis til å bli tolket sånn av veldig mange. Derfor er det *farlig* med denne forståelsen og respekten som Fugelli gjør seg til talsmann for.

@Lars Johan Berge, og andre som er enige i det han skriver her: Det er faktisk ikke sånn at syriske menn i slike ekteskap "blir kriminelle" idet de kommer til Norge. De er kriminelle i Syria også. Den seksuelle lavalderen i Syria er 16 år, og minstealder for ekteskap er 18 år. Så denne 23-åringen, for eksempel, er en forbryter også etter sitt eget lands lov. Han har hatt sex med en jente på maks 12, kanskje bare 11 år da han selv var myndig - han kan bli dømt til flere års straffarbeid for det i sitt eget land.

Skulle ønske folk kunne slutte å si at "det er ikke sånn her bare fordi det er sånn der" og avarter av dette. "Sånn som det er der" - det er akkurat sånn som det er her!! Men der religiøse mørkemenn får makten blir det verre, mye verre. Det er akkurat det Mina forteller om i dette meget lesverdige innlegget. Mange risikerer mye for å kjempe mot dette, og det er de som fortjener vår forståelse og respekt. Bare de!!

03.02.2016 kl.18:06

Forståelse for at de har gjort det i tusen år. Og derfor er så tjukke i huet at det er helt ok for en mann på 20 å gifte seg med et barn? Han er vant til det fra der han kommer fra, og er følgelig en sau som bare gjør som de andre? Jeg mins å ha lest at "etniske" mennesker sliter med hvite folks ide om at de er mindre smarte, og må hjelpes med alt mulig.. Her bekrefter Fugelli teorien i så fall.

Patriot

03.02.2016 kl.18:11

Fugelli og Hylland Eriksen, hører til i denne merkelige gruppen mennesker som er så jævla tolerante at de tolererer all verdens intoleranse, religiøse og vertslige tyrannier. Spesielt Islam ,ser ut til å være kjælegriser for disse folka. Men, de er også kulturrelativister på den måten at de forrakter den vestlige, greske ,kristne, humanistiske kultur og de gjør alt de kan for å undergrave den. Spesielt er det viktig med helt åpne grenser og maks innvandring fra dysfunksjonelle land og kulturer. Fugelli er vel egentlig kulturnihilist og nasjonsbederver

Arne Just Lund

03.02.2016 kl.18:13

Jeg går ut fra at det var lenge siden Fugelli ble utnevnt til professor i sosialmedisin. Har han virkelig støtte fra sine spesialist kolleger? I så fald bør denne retningen innen medisinske studier legges om og innføre rasjonell tenkning i undervisningen.

Mr_ZZZ

03.02.2016 kl.18:17

Utrolig hvordan folk misforstår Fugelli. Han forsvarer ikke barneekteskap. Det han sier er at det ikke hjelper disse menneskene å fordømme dem. Det er å rette baker for smed. Angrip presteskapet som tillater disse overgrepene.

Nina Bai. Ta deg litt tid til å høre hva Fugelli prøver å si.

Apologeter

03.02.2016 kl.18:21

Overgrep av barn skal aldri bortforklares, disse pedofile mennene må fengsles og barna må bli tatt hand om av staten.

Noe annet ville vært helt absurd!

john

03.02.2016 kl.18:23

Det meste parten her ikke forstår er at det er så mange uduglige folk i Norge å forsåvidt resten av Europa. Derfor er grensene åpnet, vi trenger nytt blod

Svein Dahl

03.02.2016 kl.18:23

Kloke ord, Mina Bai.

Petter

03.02.2016 kl.18:24

Hele diskusjonen er meningsløs. Vi bor i Norge, og her gjelder norske lover. Og det gjelder for ALLE som vil være i landet. Ellers er det jo positivt at herr Professor provoserer oss normale personer slik at flere kan bli opplyst om den kulturen vi nå importere til Norge. Slikt sett kommer det noe godt ut av galskapen ,

Terje

03.02.2016 kl.18:32

Godt og riktig skrevet, av riktig person. Fugelli har skjenet fullstendig ut i sine forsøk på å være både tolerant og interessant samtidig.

Line

03.02.2016 kl.18:32

Dette er fulsendig misforstått.

Fugelli sier IKKE at man skal akseptere barneekteskap, men at vi bør forsøke å forstå bakgrunnen og den generelle situasjonen de som kommer til Norge befinner seg i. Det bør ikke være vanskelig i den gitte konteksten: Av 61 mindreårige ekteller som har kommet hit som (krigs-)flyktninger er 49 av jentene og to av guttene mellom 16 og 18 år. Ektemennene er angivelig i all hovedsaklig to til fire år eldre enn konene, mao. 18-21 år gamle gutter/unge menn. Samtidig vet vi at antall barneekteskap har eksplodert blandt syrere i flyktningeleire, at desperate foreldre velger å gifte bort sine halvvoksne døtre til nesten jevngamle gutter i håp om å sikre dem en tryggere fremtid. Det er i hovedsak disse som kommer til Norge og utfra dette Fugelli mener vi bør forsøke å forstå bakgrunnen fremfor å møte de unge ektemennene med fordømmelse og trusler om straffeforfølgelse, noe som kun vil være til skade.

Jeg savner nyansering av begrepene "barneekteskap" og "barnebrud". I Norge er alle under 18 år pr. definisjon barn/mindreårige. Denne unyanserte bruken av begrepene har medført at mange sitter igjen med feilaktige bilder av 40-60 år gamle pedofile gubber med 8-9 år gamle småbarnskoner, - og oppfører seg derefter.

Ekteskap der en eller begge er mindreårige er selvsagt uakseptabelt, men det er altså ikke dét dette handler om.

Kjartan

03.02.2016 kl.18:42

Kjekt å se at folk står opp mot slike som Fugelli og Høyland. Disse to ser ut til å ha gått sammen i ett stort angrep på de grunnleggende verdier man har bygget opp i vesten og Norge.

Petter

03.02.2016 kl.18:46

Det herr Professor sier er at han har forståelse for den pedofilien disse bedriver i sine respektive land. Hva disse driver med der er oss på mange måter uvedkommene, men som sagt er det IKKE lov i Norge. Verre er det ikke. På den annen side tror jeg ikke de nevnte overgripere har noen særlig forståelse for vår kultur, som f.eks homoekteskap, likestilling, demokrati, stemmerett for kvinner etc....Så her tror jeg nok ikke herr Professor får noen forståelse tilbake,

Erlend

03.02.2016 kl.19:08

Bra skrevet og veldig fint med innsikt i lovverk i landene det gjelder, men "forstå" og "godta" er to vidt forskjellige ting, og Fugelli sa veldig klart at vi hverken skal godta eller tillate barneekteskap blandt flyktninger (eller noen andre for den saks skyld). Forståelse er aldri en dårlig ting. Det er bl.a. det du bidrar til med denne artikkelen, tross alt.

Øyvind Bergh

03.02.2016 kl.19:20

Han bør tvangsinnlegges umiddelbart

Ken

03.02.2016 kl.19:32

Til alle dere som mener at vi ikke har hørt eller har misforstått hva Fugelli sier. Hvis ikke Fugelli mente noe annet i utgangspunktet synes jeg det er merkelig at han bruker klippekortet sitt på å fortelle hele Norge at, husk, når en asylsøker kommer til Norge så skal vi forstå deres kultur og behandle dem med respekt. Hvis det var kun det han ville si så burde han kanskje henvendt seg til de instanser som møter asylsøkerene. Han har da tydeligvis ikke tro på at de gjør jobben sin i sitt møte med. Hvis ikke, forstår jeg ikke hvor han vil med utspillet sitt, hvem er det han snakker til? Det er jo uansett en "ikke" sak som kun er av moraliserende art.

Atle A.

03.02.2016 kl.19:34

@Mina Bai: Kjempe flott og viktig innlegg! :)

@Mr_ZZZ: "Utrolig hvordan folk misforstår Fugelli. Han forsvarer ikke barneekteskap. Det han sier er at det ikke hjelper disse menneskene å fordømme dem. Det er å rette baker for smed. Angrip presteskapet som tillater disse overgrepene".

Tror du har misforstått selv, men la oss ta utgangspunkt i det du sier. Fugelli forsvarer altså ikke overgrepet, men man skal ikke fordømme overgriperen. Så om en muslim dreper en homofil, skal vi fremdeles ikke fordømme han, men heller sende et brev med skarp ordlyd til en navnløs mulla i Mekka? Makan til svada!

@Erlend: Det er en glidende overgang mellom forståelse, toleranse og aksept. Dessuten så forstår ALLE voksne mennesker mekanikken bak dette allerede. Hvorfor prediker han da forståelse? Fugelli uttalte i 2013 følgende: "Jeg ønsker meg Jesus og Muhammed som moralske stjerner i de personlige livene våre, og som politiske stjerner i samfunnet vårt". Altså fremmer han Muhammed som var en pedofil voldtektsmann som et moralsk forbilde og en hærfører som hadde utallige tusener liv på samvittigheten som politisk forbilde. Fugelli har med slike uttalelser ikke fortjent å få fordelen av tvil.

Thomas Henden

03.02.2016 kl.19:44

Overgrep mot barn er et globalt problem:

http://www.nrk.no/urix/halvparten-av-mennene-pa-oya-domt-for-overgrep_---na-stilles-ordforeren-for-retten-1.12785076

Primitive folkeslag eller religioner, samme resultat, litt usikker på hva Fugelli mener vi trenger å "forstå".

JennyO

03.02.2016 kl.19:48

Helt riktig.

Og når to gifte homofile nordmenn blir arrestert i Saudi Arabia, så må vi bare stille opp og støtte lovverket i Saudi Arabia som sier at personer av samme kjønn ikke får gifte seg. Da skulle det bare mangle at vi ikke aksepterte at vi må innrette oss etter de lovene som finnes på stedet.

Eller sagt på en annen måte:

Her har vi jenter som har vært "kvinner" i mange år. Som har egne barn. Som aldri har sagt "kom og redd meg, jeg har det vanskelig". Fordi mange rundt dem har det på samme måte.

De kommer hit til Norge, og hva gjør vi da? Jo vi tar fra dem ektemannen de kjenner, sender dem til barnevernet, vurderer å ta fra dem barna de er mor til, alt fordi de i VÅR verden er "offer".

Vi REDDER altså disse barna ved å ta fra dem ektefellen, barna og alt annet de kjenner, i et helt fremmed land, hvor vi messer "men det er ikke din feil at du har blitt misbrukt på denne måten".

Det er klart disse jentene kjenner seg trygge og "reddet" da.

Finn N

03.02.2016 kl.19:55

Mina har lest uttalsen lik meg og mange andre. Per Fugelli sier at han ikke gostar det, men tar utgangspunkt i overgriperens siruasjon med forståelse og ikke offerets. Utgangspunktet bør være hos den som er voldtatt og mistet sitt barndom, ikke et forståelses arm overskulderen til overgriperen med beskjed at vi forstår hvorfor du gjør dette og det er ikke din feil. Per avslutter med at du må ikke gjøre dette mens vi finner en løsning som gavner dere begge. Situasjonen er helt absurd for ikke si moralsk forkastelig.

Per Jonas Smitt-Amundsen

03.02.2016 kl.20:10

Ingen grunn til overskrift eller kritikk av Fugelig !

#Han mente "man skal forklare dem" ikke "straffe dem".

Ytringfrihet er her missbrukt .

ISLA/KORANEN nevner Muhammed kun 4 ganger, og det i forbinelse med hva ?

Micah

03.02.2016 kl.20:11

Per har jo seff rett.

Ingen kan kreve at Per velger A eller Å. Han forsøker å nyansere og plassere seg et sted i mellom.

Hvem er det som forsøker å påtvinge andre, hva de mener er det riktige. Være seg moral eller styresett ?

Megalomanikere.. De som forsøker å leke Gud.

"You are either with or against us"..

Mina Bai og G. Bush.. Fanden har godt selskap

Nepse

03.02.2016 kl.20:14

Og der var dansken mogens her også som skriver om norsk politikk mens han bor i danmark. Mogens of Fuggeli var begge raskt ute for å forsvare dette. Kan det være at de som begge er gamle griser ønsker å få pedofili normalistert så de kan leve ut drømmene sine?

Lise Marie Laro

03.02.2016 kl.20:40

Fint å høre en røst som er sakelig. For mannen fra Røst har dessverre gjort bort seg denne gangen.

BareLurer

03.02.2016 kl.20:46

Mina - du er blant mine helter, uansett kjønn. :-)

Fugelli blir bare mer og mer fjern...

Jan

03.02.2016 kl.21:05

Pakistan prøvde nylig å heve aldersgrensen til 18 år men Mullahene protesterte og kalte det blasfemi siden profeten hadde hatt seg med sin barne brud da hun var 9 år. Så da endte det som dere kan tenke dere. Å nekte noen å ha sex med et barn på 9 år er blasfemi i dagens Pakistan. "Welcome to Pakistan 2016. A country committing Islamicide"

http://www.thedailybeast.com/articles/2016/02/01/islamicide-how-the-mullah-mafia-is-destroying-pakistan.html

Edmond

03.02.2016 kl.21:42

Fugelli forsvarer pedofili og beholder jobben. Hermansen vil begrense innvandring og fikk sparken

Norah Mae

03.02.2016 kl.21:42

Takk for et godt og viktig innlegg.

Jeg mener det må være grenser for hva som skal "forstås". Noen ganger kan man rett og slett "forstå" saker og ting helt ihjel ...

I Norge må vi gi klare signaler om hva som ikke er akseptabelt. Barne-ekteskap er en av de sakene som ikke er akseptable. Ikke under noen omstendigheter.

Aina

03.02.2016 kl.22:01

Som Line skriver, med klokkeslett 18.32, så sier ikke Fugelli at det skal aksepteres eller tolereres. Han tar ikke overgripernes side istedet for barnebrudene. Man leser jamen det man vil ut fra folks utsagn. Det han sier er rett og slett at vi må møte disse menneskene der de faktisk befinner seg, og for å få til det må man også vite hvor de kommer fra. Og da snakker jeg ikke om geografi, men om samfunn og kulturen hvor denne praksisen er vanlig. Det å forstå hvorfor og hvordan disse mennene kan være gift med barn, er ikke det samme som verken å bagatellisere det eller godta det.

Og så, som JennyO med klokkeslett 19.48 sier - de som kommer hit er stort sett unge menn i begynnelsen av tjueårene, og deres koner er i 15-16års alderen. Ja, det er en 11-åring også, men det er den ene.

Vi må forstå situasjonen de kommer fra, og som JennyO også sier så blir noen av disse ekteskapene dannet i mottakene, i desperat håp om at jentene skal ha en bedre sjanse. Og selv om den seksuelle lavalder her er 16 år, så er ikke forskjellen på en 15åring og en 16 åring markant. I våre øyne er de barn. De er ikke det i samme grad der nede. Det må vi heller ikke glemme.

Her kaller vi jo unge menn som kommer alene og er under 18 for mindreårige. De er ikke barn de heller. De er unge menn og har antakelig vært voksne lenge før de har lagt ut på reisen. Vi kan ikke sammenligne dem med våre polstrede barn som er barn til de runder 30 og vel så det.

Nei, vi skal ikke tolerere barneekteskap, det tror jeg alle i dette landet er enige om, også Fugelli og Hylland Eriksen, og det er det heller ikke snakk om. Og altså; det å forstå hvordan dette i det hele tatt kan skje, er ikke på noen måte det samme som å godta det, eller å ikke ta jentenes side.

Arne Just Lund

03.02.2016 kl.22:05

Pedofile som gjemmer seg bak religion eller vitenskaplig kverulering må vi fordømme på det sterkest. Det er ingen unnskyldning noe sted i verden, bortsett i Norge at "kloke hoder" aksepterer at en små jente skal ha en stor mann på maven.

Julius

03.02.2016 kl.22:15

Svært bra kommentar Atle.A

Jon

03.02.2016 kl.22:27

Han sier jo bare at han forstår at det er forskjellige kulturer i verden. Du må ikke missforstå ordet forståelse. Det betyr at man vet hvordan ting henger sammen. Det betyr ikke at man er enig, eller at det er akseptabelt, men bare det at man vet hvordan ting henger sammen. Dere blander ordene godta/aksepter, med å forstå.

Marius

03.02.2016 kl.22:42

Vi er vel en god del her i landet som har oldeforeldre eller besteforeldre som slo barna sin jevnlig som en del av oppdragelsen. Dette er nå forbudt ved lov, og blir sett på som moralskt forkasterlig i det brede lag. Men vi er vel glad i dem og respekterer dem for det?

Atle A.

03.02.2016 kl.22:59

@Marius: Gratulerer med det dummeste innlegget jeg har lest på lenge. Du presterer altså å sammenligne hardhendt barneoppdragelse med pedofili, og antyder ikke bare vi skal ha forståelse som Fugelli - men også respekt! Er du klar over hva du selv presterer å skrive? Dette er et skremmende motbydelig kulturrelativistisk syn!

Dag-Heine Bjørndal

03.02.2016 kl.23:08

Før du går ut og stempler Fugelli: Du må lese det han skriver. Lese. Skikkelig.

Han skriver ikke det du påstår han gjør.

Første bud for å kritisere noen er å forstå hva vedkommende sier.

Fugelli forsvarer ikke overgrep mot mindreårige. Han vil også at norsk lov skal gjelde. Det han sier er at for å bekjempe problemet, så må en forstå problemet.

For å forstå dette, så kreves det å ha to tanker i hodet samtidig. Det bør en bloggforfatter kunne klare.

Atle A.

03.02.2016 kl.23:12

@Jon: Tror du ikke at folk som er kritisk til fremmedkulturell innvandring, ikke VET det finnes andre kulturer i verden? Tror du ikke de som er kritisk til fremmedkultur kanskje har satt seg litt inn i den kulturen de kritiserer? Siden alle kritikere allerede VET at barneekteskap er religiøst/kulturelt betinget, så er det to muligheter som gjenstår: Enten tror Fugelli at folk er stokk dumme som ikke forstår dette, eller så mener Fugelli at vi egentlig skal ha toleranse for slike ekteskap, men ikke aksept.

Fugelli uttalte i 2013: "Jeg ønsker meg Jesus og Muhammed som moralske stjerner i de personlige livene våre, og som politiske stjerner i samfunnet vårt"

Altså promoterer han en pedofil voldtektsmann som et moralsk forbilde. Tror du kanskje ikke at Fugelli er helt på vidda her?

Marius

03.02.2016 kl.23:14

@Atle A.: Jeg har forståelse for at det er enklest med kun én tanke i hodet av gangen, men for noen er det faktisk mulig med opptil flere. Du må gjerne gaule om at det er stor forskjell på barnemishandling og pedofili, noe som jo er sant, så du slår inn åpne dører der, men poenget i sammenligningen hopper du glatt bukk over. Da blir du egentlig veldig uinteressant som debattant.

Jarl Joelson

03.02.2016 kl.23:15

Tusen takk Mina! Kunne ikke sagt det bedre selv!

sobroc

03.02.2016 kl.23:21

Per Fugelli har aldeles ikke forfektet pedofili eller barneekteskap! Jeg hørte på Fugelli, og ikke en eneste gang hyllet han dette. Hvordan bloggeren og dere som hiver dere på hylekoret klarer å vri en professors ord og meninger over til det tøvet mange her lirer av seg er nesten deprimerende.

Per Fugelli mante kun til besinnelse i disse sakene. Disse mennene er ikke pedofile i ordets rette betydning. De er simpelthen unge menn oppvokst i en kultur hvor det noen ganger er vanlig eller sågar påkrevet å gifte seg med ett barn. Det kan være familiene som trenger det for å slå sammen landområder, det kan være at mannen (ungdommen) ble presset av familien osv av helt andre årsaker enn det ekteskapet i vår vestlige verden er ment som. Jeg sier overhodet ikke at det er greit.

Men igjen; selv om ekteskapene er ulovlige og selvsagt skal annulleres umiddelbart om de skal få opphold i Norge, og selv om dette er pedofili i Norge er det ikke det i den forstand vi vanligvis tenker.

Jeg tviler for eksempel på at noen av dem er med i forskjellige pedofiliringer hvor de utveksler overgrepsbilder av "kona", for å si det litt brutalt.

Sjelden har vel uttrykket "man hører det man vil" passet bedre enn her!

PS: Ja jeg har barn (døtre) selv, så bare glem den vinklinga!

Atle A.

03.02.2016 kl.23:39

@Marius: Du benyttet en sterkt upassende analog i et forsøk på å vise til at dette dreide seg om kultur og at vi også har hatt kulturell praksis vi har gått bort fra. Pedofili er hellig i islamsk kultur, og det er noe dagens muslimer går til heller enn i fra (f.eks. i Pakistan der det islamske rådet nå godtar barnebruder ned i 9-års alderen). Er du klar over hvor svak din analog er? Og så presterer du å anklage at jeg ikke klarer å ha mer enn én tanke i hodet? Du er helt avkledd i denne saken.

Atle A.

03.02.2016 kl.23:45

@sobroc: Fugelli uttalte i 2013: "Jeg ønsker meg Jesus og Muhammed som moralske stjerner i de personlige livene våre, og som politiske stjerner i samfunnet vårt".

Altså promoterer Fugelli en pedofil voldtektsmann og slaveeier som moralsk forbilde. Selv du kan vel se at han er på ville veier og hans maning til forståelse (for dette er da noe folk - spesielt islam kritikere - vitterlig allerede forstår), egentlig er et ønske om toleranse? Er det så vanskelig å virkelig hva Fugelli sier mellom linjene?

Bob

03.02.2016 kl.23:50

Hva snakker folk om?? Innlegget er dårlig skrevet og totalt misforstått. Dårlig kvalitet all over. En skam at NA velger å publisere det.

For en jævla gjeng nordmenn holder på å bli. Billig.

Marius

03.02.2016 kl.23:53

@Atle A.: Men du adresserer jo ikke poenget i det hele tatt, hvordan forventer du da å bli tatt seriøst som debattant? Det er ingen som er uenig med deg i at pedofili er grusomt, og det er ingen som er uenig i at man skal bryte opp disse ekteskapene her i landet, så du driver jo bare og veiver rundt i løse lufta. Skjønner du virkelig ikke det? Poenget er at når man vokser opp i en kultur der det er godtatt og normalt å gifte bort eller gifte seg med barn, eller om man vokser opp i en kultur der barnemishandling er en normal del av barneoppdragelsen, så er det litt annerledes om man gjør disse tingene, enn om man vokser opp i et samfunn der man vet bedre. Ser du virkelig over hodet ikke dette poenget? Kan ingen av alle landets oldeforeldre og besteforeldre som mishandlet sine barn ha vært gode mennesker også?

03.02.2016 kl.23:57

Du må skjønne at poenget Per Fuggeli prøver å få frem, er at dette er IKKE EN KRIG. Vi må prøve å snakke samme språk, og da må vi også prøve å forstå HVORFOR skikkene er slik som de er enkelte steder, for å kunne få dem til å forstå at det ikke er slik det funker her til lands. Det er faktisk eneste måten en kan få mennesker som har andre syn, på sin side: RESPEKTERE at de har det standpunktet de har.

Dette sitatet beskriver det kanskje best: 'You can not teach a man anything. You can only help him find it within himself.'

Nina

04.02.2016 kl.00:14

"Fugelli er en klok mann" sies det her.

Sett fra mitt ståsted er Fugelli en farlig mann, som evner å hjernevaske så mange norske, forhåpentligvis oppegående, mennesker til å være enig med seg i at vi skal ha forståelse for dette svineriet.

Det er faktisk enkelte ting man ikke kan forstå seg på, og dette er en av dem.

Dersom samme mann etter psykoanalyse av ABB hadde bedt om forståelse for hans handlinger pga et eller annet opplevd i barndommen, hadde dere evnet å få til det?

To sider av samme sak. Man trenger ikke ty til forståelse for noe som er til de grader moralsk forkastelig.

R Moseby

04.02.2016 kl.00:16

BRA!

Atle A.

04.02.2016 kl.01:03

@Marius: Jeg forstår du forventer jeg i detalj skal ta stilling til og redegjøre for ditt lille poeng samtidig som du helt overser min argumentasjon. Og du mener JEG er useriøs? Tror du bør snarest se deg selv i speilet, for du er ute å kjøre her.

1. Det er svært mange muslimer, både ute i verden og her i Norge, som ikke mener barneekteskap er grusomt. Profeten, som muslimer er opplært til å elske over alt på jord og som er ansatt som den fremste rollemodell - gjorde selv dette. Det er faktisk blasfemisk å gå i mot ekteskap helt ned i 9-års alder i Pakistan f.eks. Muhammed er eksempelets makt.

2. Det er mange som mener en ikke skal bryte opp barneekteskap her i Norge. Sist ute var Redd Barna som mener det ikke nødvendigvis er det beste for jenta å bli skilt fra mannen. Det kan jeg faktisk være tilbøyelig å være enig med, men da setter vi samtidig en uhyre farlig presedens der praksisen går fra forståelse til toleranse og til aksept.

3. Omfanget av barneekteskap og arrangerte barneforlovelser i Norge er mye større enn folk flest er klar over. Dette kom ikke først med den fjordårets immigrantbølge, men har vært i Norge helt siden sigøynere og senere muslimer bosatte seg her. Forskjellen nå er at den politisk korrekte ukulturen er litt på vikende front siden flere har våknet opp fra apatien som Fugelli og andre egentlig prediker.

4. Jeg er selvsagt klar over distinksjonen mellom det å allerede ha inngått et slik ekteskap før en søker opphold i Norge og det å gjøre det etter å ha bosatt seg her. For kritikere av praksisen er derimot av alle barneekteskap forkastelig uavhengig av hvor det oppstod, og varianten du nevner enda mere sådan. Men som sagt, er barneekteskap langt fra et ukjent fenomen blant muslimer og sigøynere i Norge.

5. Det Fugelli egentlig predikerer er i praksis en politisk korrekt apati som han mistolker for toleranse. Fordi moralleksjonene i godhetsdiktaturet som Norge er i ferd med å bli, dosseres fra meningseliten og ned til folket i stadig større grad. Det var en slik politisk korrekt apati, frykt for rasisme stempel, frykt for økt politisk oppslutning til innvandrerkritiske parti som førte til at "child grooming" sakene i England fikk fortsette med myndighetenes stilletiende velsignelse i mange år med hundreder og tusener av voldtekter begått av muslimer mot etnisk engelske ungjenter.

Atle A.

04.02.2016 kl.01:05

@navnløs: "RESPEKTERE at de har det standpunktet de har". Fra Wiki: "Respekt eller aktelse er et begrep for vår holdning overfor andre mennesker som kan vise at vi anerkjenner at den andre er verdig en aktelse enten som vår likemann eller som en vi setter høyere enn oss selv". ~ Du argumenterer altså for at barneekteskap er likeverdig kjærlighetsekteskap. Selv Hadia Tajik gikk ikke så langt da hun uttalte at arrangerte henteekteskap var likeverdig kjærlighetsekteskap. Enten så er du ekstremt kulturrelativistisk, eller så mangler du essensiell språkforståelse. Foreslår du "teach"'er det til deg selv snarest.

Skeptisk

04.02.2016 kl.05:20

Per Fuggelli er en Marxist av verste sort. Da Sovjet-Union gikk i oppløsning forsvant den økonomiske biten, og dermed planen for økonomisk overtagelse i kapitalistiske land med disse klovene ved roret.

De søkte da tilflukt der de trodde at de var uangripelig, den multi-kulturelle sfære, der de på sin høye hest bestemmer at alle kulturelle utslag er like bra.

Derfor kommer en slik klovn som Fuggelli med disse utspillene, for de lever i sin egen verden. Dessverre må resten av menneskeheten leve med resultatet av disse utspillene.

Det beste er at Fuggelli innser at han har alltid tatt feil, og at han kommer med en offentlig beklagelse.

Marius

04.02.2016 kl.07:20

@Atle A.: Igjen synes jeg du slår slag i løse luften, for at Islam er en dårlig religion er jeg enig med deg i, og har heller aldri argumentert mot, men det har ikke noe med saken å gjøre. At det finnes mange muslimer som støtter praksisen har jeg ingen problemer med å tro på, men igjen så har ikke det noe med saken å gjøre.

Du skriver at Fuggeli "egentlig predikerer er i praksis en politisk korrekt apati". Hva? Har du virkelig ikke fått med deg hva det er han har sagt? Hvis du påstår at du har fått med deg hva han har sagt må man nesten kunne be om at du forklarer en slik absurd påstand.

Det Fugggeli sier er at vi skal møte disse menneskene med noe annet enn avsky og forrakt. At dette provoserer og gjør folk helt sveiseblinde finner jeg smått utrolig. Kom deg ned fra din høye moralske hest.

S. Haugen

04.02.2016 kl.07:57

Endelig er tegnene kommet der Per har kreft i hjernen!

Hvis dette ikke er sykdomsbasert er han bare blitt gal.

Åge Moen

04.02.2016 kl.08:44

Hei, jeg heter Thea og skal gifte meg med Geir. Hennes bryllupsblogg handler om 12 år gamle Thea som skal gifte seg med Geir på 37 år. Dette skapte enormt engasjement fra hele verden. For absolutt alle ville stoppe dette bryllupet. PLAN NORGES forsøk på å sette fokus på alle de MILLIONER av jenter som hvert år blir giftet bort til eldre menn hadde lykkes (Ifølge FN er det 14 millioner barnebruder i verden hvert år). Denne kampanjen nådde ut til millioner og folk skrev så tastaturet sprakk at dette måtte stoppes med alle midler.

I disse dager får vi realitetene opp i ansiktet igjen og denne gangen er det ingen kampanje. Minst 61 mindreårige var gift da de kom til Norge som asylsøkere i fjor. Den yngste jenta var 11 år. Noen var også mødre i svært ung alder. Vi skulle jo tro at dette ville skape et enormt engasjement og at folk ville gå bananas når det denne gangen var virkelighet. Desverre, folkens. Det er et sørgelig syn som møter oss. Iallefall oss som mener at dette er så virkig at det er verdt å sloss for. Det politiske korrekte Norge med professor Per Fugelli og sosialantropolog Unni Wikan i spissen har vært ute i media og fortalt oss at dette må vi forstå og at i deler av verden er dette en skikk. Det har vært sånn i 1000 år. Og de som følger den skikken er ikke forkastelige, de er ikke moralsk primitive. De skal møtes med god vilje, Hør dere.......Vi skal møte pedofile med god vilje. Jaja, vi får prøve det da, men hvis disse mennene hadde vært etnisk norske, gift med en 11-åringer. Hva da.....? Spørsmålet får henge sånn i løse luften inntil videre.....For hvor ble det av engasjementet når det ble virkelighet og hudfargen skiftet fra hvit til brun? Kanskje både antall og kamelstørrelsen er proporsjonal med fargen på huden....? Jo mørkere hud, jo flere og større kameler.

Arild Snekkenes

04.02.2016 kl.10:53

Fuggeli er bare naiv og spekulativ. Husk han lever av å provosere den almene hop

Dagrunn

04.02.2016 kl.11:00

ingen barn på 11 noen år eldre eller yngre år vil gifte seg eller bli voldtatt av voksne menn uansett hvor hen i verden de nu skulle bo, at ungen blir skadet for livet drukner her i rare framstillinger om relijon og kultur og lyst på småunger.ungen blir borte og smerten den er påført er ubegripelig vond, spør ungen og la ungen få alternativ i Norge,unger i Norge skal ikke voldtaes i voksnes såkalte ekteskap, det er ikke ekteskap for barn, og om overgriperen synnes det er sørgelig og smertsomt å ikke få leve ut sin kultur, pedofili eller religjon i Norge ,reis hjem. la aldrid dette bli akseptabel i Norge tenk på dine barn og barnebarn og la ungene få lov å vekse opp i Norge og ikke bli pålagt vold mer, andre land kan bare ha regler og vold på kvinner barn og smågutter, jeg bryr meg kun om Norge og våres lovgivning,vis jeg reiser til iran kler jeg meg i burka og bind for øynene og hørselvern, reiser fort ut til demokratiske land, er det ikke fint at det finnes en etninsk norsk dame som respekter norske lover.

Marit

04.02.2016 kl.11:01

Kristoffer.Du påstår at disse jentene vil det selv.Forstår ikke hvordan I alle dager du kan påstå dette.De har ingenting de skulle ha sagt.Det er de voksne som gjemmer seg bak kultur og religion som bestemmer.Det er foskjellige årsaker til at dette skjer,f.eks fattigdom,jentene har et stort press på seg,og har ingen mulighet til å slippe unna denne barbariske skikken.Vi har vel alle lest om æresdrap og tortur,av jenter som motsetter seg,og bringer skam over familien.Trenger ikke å reise jorden rundt for å fatte dette.

Marie

04.02.2016 kl.11:30

Nå må det bli slutt på å kalle dette kultur, det er ikke lov i de landene disse mennene kommer fra heller skriver en som har kommet fra det landet på facebook. Ikke lov å gifte seg med noen som er under 16 år forteller han, men noen begår disse handlingene allikevel.Det er ikke kultur skriver han, men en ukultur hvor ingen griper inn og gjør noe. Fugelli er en tosk som ikke har satt seg inn i dette, det burde han. Er han bare ute etter oppmerksomhet?

Sverre Helgøy

04.02.2016 kl.13:56

Viktig i disse ulvetider å holde hodet kaldt og hjertet varmt, husk det,

Jørn

04.02.2016 kl.14:13

I Massachusetts USA er lavalder for ekteskap med foreldres godkjennelse 12 år.

Det er langt under seksuelle lavalder i USA og Massachusetts..

Kan forresten en IS -kriger ta en 9 år gammel muslimsk jente på flukt til sin kone dersom hun er allerede er gift? Er disse flyktningeekteskapene inngått i selvforsvar? Er ekteskapene inngått for at disse adresseløse skal ha en havn mens de er på flukt? Er ekteskapene inngått for å ha familietrygghet på flukt der man ikke har søsken eller foreldre eller andre sosial bånd?

Eller skal vi bare fordømme og kaste mennene i fengsel? Det er det enkleste, da trenger vi ikke forstå.

Arne Leif Hofgaard

04.02.2016 kl.16:17

Det hevdes at fleste muslimer i Norge er moderate muslimer, nesten å være sekulære med tilnærmet norsk lovforståelse og livsstil.

Dessverre finner en ingen av disse "moderate" muslimer med tilnærmet norsk tilnærming til lover og livsstil som deltagere på nettsider når det gjelder selv så alvorlige overgrep som voldtekter mot 9 åroge jenteparn.

John Christer Lefin

04.02.2016 kl.18:03

Fugelli er en klok mann. For å løse et problem må man forstå problemet. Mistenker mange for ikke å ha lest hele innlegget, eller feiltolket innlegget fra Fugelli ut fra forutinntatte holdninger. Dette er hva han selv sier om saken: "? Vi skal ikke godta det, men prøve å forstå at i deler av verden er dette en skikk. Det har vært sånn i 1000 år. Og de som følger den skikken er ikke forkastelige, de er ikke moralsk primitive. De skal møtes med god vilje, og så må vi finne ordninger som gjør at de kommer inn under norsk lov, sier Per Fugelli, professor i sosialmedisin.

Han mener ikke at Norge skal godta barneekteskap blant asylsøkerne, men er opptatt av at menneskene som kommer, skal mottas med respekt.

? Jeg tror det er viktig også av praktiske grunner. De kommer hit fra krig. De er redde og sårbare. Da skal vi prøve å møte dem med god vilje. I stedet for å fordømme dem. Det blir det ikke god integrering av, sier Fugelli."

Trond Høiberg

04.02.2016 kl.18:55

Fugelli kan mene hva han vil. Blog forfatter har helt rett i at han nå er på ville veier. Det dør svært mange barn i de 3 landene som nevnes som følge av skadene de blir påført av pedofile ektemenn. De omtalte landene har sågar hatt lovverk som har sikret at slik ikke skal skje så det er ikke korrekt å si det er en praksis gjort i beste mening. Det er klart vi som samfunn aldri skal sette døren på gløtt for pedofili og skylde på kulturforskjeller. Å hevde at de som gifter seg med 9 år gamle jenter ikke visste bedre er rett og slett forkastelig. I Iran var dette forbudt ved lov til det vanvittige presteskapet overtok styret og i andre land senker de stadig alderen for å sikre god tilgang på vettskremte småjenter. Det som og er forkastelig er at norsk næringsliv står jublende klar til å etablere seg i Iran nå som sanksjonene er hevet og setter med det en stor fet strek over Social Responsibility som de alle skryter av er en viktig del av sine etiske retningslinjer.

Stem Rødt

04.02.2016 kl.20:25

Selvfølgelig støtter ikke Fugelli pedofili. Du må ha tolket saken helt feil!

Egil Otto Johannessen

04.02.2016 kl.23:37

Her diskuteres det som om Fugelli skulle være for barne

ekteskap - og det er han jo slett ikke

Såpass vettuge bør folk være at de diskuterer saken og

ikke pålegger Fugelli meninger han ikke har

Legg bort hatet og hetsen og bruk vettet isteden

Torgrim Storvik

05.02.2016 kl.08:22

Per Fugelli har blamert seg fullstendig som "Norges Riksklovn nr. 1". Per Fugelli er et tomt skall styrt av emosjoner, og beruser seg i godhetens sjølgodhet!

Pål Eggen

05.02.2016 kl.14:32

Virker som om noen har misset poenget til Fugeli, da han slettes ikke aksepterer adferden. Det han snakker om kalles empati.

Terje Johnsen

06.02.2016 kl.10:33

Fugelli har i lengre tid hensunket dypere og dypere ned i sin egen liberaldemokratiske medlidenhetsmoral, og han synes å ha blitt mer og mer en skygge av seg selv. Hans argumenter bør derfor ikke provosere. Hvor er hans common sense?

Arne

06.02.2016 kl.11:56

Han støtter Islam igjen. Les denne boka som forklarer hvorfor:

http://thestoryofmohammed.blogspot.com.au/2013/09/introduction_29.html?

Patriot

06.02.2016 kl.13:45

Fugelli er en ekte kulturmarxistbanditt

Han synes vel dette er greit også?

http://www.jihadwatch.org/2016/02/austria-muslim-migrant-brutally-rapes-10-year-old-boy-in-vienna-pool

Kulturmarxistenes nedrige menneskesyn er ikke ukjent , men Fuggeli når stadig nye høyder

Sig Lid

06.02.2016 kl.18:09

Mina Bai - et nytt og viktig bekjentskap. Tenk om journalister ville oppsøke deg for en kommentar om slike saker istf Fugelli og andre. NRK, VG etc er nok mer interessert i noe som kan selge, heller underholdning enn faktabaserte kommentarer. Hold fram - du fortjener å bli hørt!!

Mina Bai

09.02.2016 kl.18:11

Sig Lid: tusen takk kjære deg, beklager for sent svar:-)

Patriot

10.02.2016 kl.15:49

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/gir-innvandrere-gratis-velseskjring/3423190488.html

er det rart nordmenn blir forbannet

Vi blir pisset på hver eneste dag

Mange nordmenn sliter med å få endene til å møtes mens de ubudne gjestene får alt opp i fingrene

Skriv en ny kommentar

hits