Imamer fra steinalderen

Den danske dokumentaren «Moskeer bak sløret» har skapt rabalder i Danmark, da en kjent imam fra Århus har sagt at utroskap skal straffes med steining og pisking. I de skjulte opptakene forteller den kjente Århus-imamen, Abu Bilal, muslimske kvinner og barn om sharialovene som gjelder for utroskap.
 
-Hvis en ekteskapsbryter, enten mann eller kvinne, begår hor, så er deres blod halal, og de skal drepes ved steining. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, sier Bilal på opptakene.
 
I dag skriver NTB om enda en hårreisende påstand fra samme dokumentar, da en dansk journalist med et skjult kamera går til imamene og sier at hun har problemer i ekteskapet.
 
- Du har plikt til å lytte og adlyde din mann. Ektesengen er ett av de stedende som faller inn under pliktene til å lytte og adlyde, forklarer en av imamene, ifølge kanalen. En annen sier at den kvinne som avviser sin mann i sengen, er «syndig og gjenstridig».
 
Journalisten har i sine samtaler sagt at mannen hennes slår henne dersom hun ikke vil ha sex, og at han ønsker å ta seg en kone til.
 
-Det kan han godt, så lenge han kan forsørge dere begge. Da er det tillatt, er svaret hun får. Programmet viser også hvordan en annen imam belærer sine tilhørere om de strenge straffene, inkludert steining, Koranen foreskriver ved utroskap.
 
Første del av dokumentaren ble vist på TV tirsdag. Dagen etter innkalte imamen i Islamisk Kulturcenter i København landets øvrige imamer til et hastemøte. Politiet undersøker nå saken.
 
Dette er ikke noe nytt under himmelen. Vi har vår egen historie med Kadra Yousuf som infiltrerte en moske i Oslo, og spurte en imam om omskjæring.
 
Dessverre har vi hørt om slike tilfeller så mange ganger at vi, skremmende nok, ikke blir sjokkert lenger. Faktumet er at konservativ islam ikke er en menneskerettighetsbasert lærde, det er regler og lover fra 1400 år siden. Regler som skal bli forkynt av diverse imamer i diverse moskeer i moderne tid. Vi har aldri hatt en reform innen islam som skal lære disse imamene å lære bort religion som er forsonlig med menneskerettigheter og kvinnerettigheter.  Konservativ islam har aldri akseptert homofile og lesbiske rettigheter og heller kvinnerettigheter. Det er et stort problem.
 
Disse bokstavtro imamene vet ikke om noe annet islam enn det de lærer bort.  Dette er konservativ islam på godt og vondt. Og det er derfor vi går rundt og rundt i sirkel og stadig vekk våkner til slike nyheter.
 
Det er på tide at myndighetene en gang for alle ber disse imamene forkynne en lære som samsvarer med et moderne, sivilisert samfunn. Disse steinalderlovene og reglene har ingen plass i et sivilisert samfunn. Dersom imamene ikke vil høre, bør moskeer som sprer slike hatbudskap stenges.
 
Reformen vi alle snakker om og venter på bør komme nå fra disse imamene på oppfordring fra myndighetene. I ikke-demokratisk land har imamene et slags mektig mafianettverk der reform aldri kan kreves. Men i demokratiske land, har myndighetene en slik makt. De gir statlig støtte. Dersom vi skal beholde religionsfriheten og beskytte den, kan vi ikke la disse imamene lære om drap og steining i våre moskeer i Europa.
 
Mens mange muslimer har brutt med moskeen og finner spirituell og religiøs veiledning andre steder på grunn av hatbudskapet til disse imamene, er det fremdeles mange som går til dem og blir hjernevasket. Tiden for reform er inne.

80 kommentarer

03.03.2016 kl.12:59

Du bruker steinalder helt feil her.

Mina Bai

03.03.2016 kl.13:18

Anonym: steinalder er et eksempel på da menneskerettigheter ikke eksisterte? det er et allmenn brukt eksempel, ikke ta alt bokstavelig talt ellers blir du som denne imamen. Man må jo kunne bruke hodet litt.

toto

03.03.2016 kl.13:05

Det finnes ikke steinalderimamer . Bare imamer som prediker islam som den er . At du ønsker å hvitmale islam , klarer du ikke .

islam er som den er , islam kan ikke gjøres noe med , og koranen skal leses bokastav for bokstav , ord for ord .

Å komme med dette svadaet ditt er ikke riktig . Du bør heller si hva islam egentlig er . Ikke annet . Og islam blir ikke mer salgbar om de lyver om islam , vi har fått en mengde litteratur om islam i Norge nå , og vi som ynder å kritisere den idiologien , vi leser mye . Til og med hadithene leser vi . Sunnien og alle andre slike ting er godt å vite om . Vi er ewr ikke så dumme vi nordmenn som mange med islam i bagasjen tror .

Mina Bai

03.03.2016 kl.13:16

toto: du virker som et steinalder menneske og ekstremist. Reis litt i verden og se muslimer. Når var du sist i et muslimsk land, i Tyrkia kunne man kjøpe spirit kl. 2 fra nærmeste kiosk. du og denne imamen har så mye i felles. Kos dere, deres tid er så over!

Jon

03.03.2016 kl.13:35

Takk for et godt og innsiktsfullt innlegg. Jeg synes du burde gått lenger, og krevet at moskeene gjennomfører sine møter på norsk. Det innebærer at disse Imamene ikke lenger får virke.

Mina Bai

03.03.2016 kl.13:37

Jon: bare hyggelig. Vi får se, jeg er ikke så sikker om det vil funke. :)

OØyvind

03.03.2016 kl.13:38

Dessverre er dette holdninger fra Bronsealderen/jernalderen. Nå befinner vi oss trolig i det som vil kalles silisiumalderen her i Vest.

Rune Olsen

03.03.2016 kl.13:41

Mina: Hvis det er så at disse imamene er så i utakt med verden vi og moderne muslimer lever i, hvorfor er de da her? Hvorfor klarer ikke ikke vanlige muslimer å få de bort? Eller har ikke moderne muslimer noe forhold til moskeene?

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:21

Rune Olsen: En del går ikke til moskeer i det hele tatt. Nei.

Martin Trist

03.03.2016 kl.13:41

Mina, ser du tyr til personangrep mot toto som påviser fakta. Det er ikke overraskende siden du har lite fakta å fare med. At Tyrkia selger alkohol kl2 har vel lite å si. Tyrkia er på mange måter et sekulært land der det for tida er sterke muslimske krefter som trekker i motsatt retning.

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:20

Martin Trist: toto er her sammen med deg antar jeg hver dag og skriver om Islam er dritt. Han er en islam hater. Jeg vil kalle ham hva han er, vi trenger en opphøyet debatt nivå og kommentarfelt. dersom du ikke kan tåle kritikk mot det du kritisere rer, ikke skriv kommentar har. For jeg svarer!

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:20

Martin Trist: Og toto kan svare selv Martin trist, gå og være trist et annet sted. Her vil jeg ha konstruktiv kritikk!

Larsen

03.03.2016 kl.13:42

"Disse bokstavtro imamene vet ikke om noe annet islam enn det de lærer bort. Dette er konservativ islam på godt og vondt."

Fjern ordet godt da det ikke er kompatibelt med ideologien Islam.

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:18

Larsen: les denne linken og lær litt. du er altfor negativ og altfor fiendtlig samtidig som du ser ut til å ikke vite noe om islam og "den muslimske verden" enn hatlenkene som går rundt, gjør noe nyttig for menneskeheten, i stedet for å nagge og mase. http://www.politico.eu/article/why-the-arabs-dont-want-us-in-syria-mideast-conflict-oil-intervention/

jys

03.03.2016 kl.13:43

Mina Bai

Jeg er en som har reist mye også i Islamsk dominerte land. Det som slår meg i alle disse land hvor Islam har rotfeste er undertrykkelse av kvinner, kaos, kriger med naboland, höy kriminalitet, äresdrap,blodhevn, tvangsekteskap osv. Jeg ber deg om vennligst ikke å komme med at dette ikke er Islam, Relgion og ukultur i disse land henger like hardt sammen med nordmenn og julaften. Det som er ekstra ille er at alle land hvor Islam har feste har den samme ukultur.

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:16

jys: kanskje når dere slutter å plyndre oss og lage krig og tjener på vår elendighet kan vi ha en fungerende islam. I mitt land ble en militær coup av USA /vesten allerede i 1945 da vi hadde vår første demokratisk valgte leder, det samme i Syria allerede i 1951. Kanskje du bør også se hvordan krig og olje selger gode penger og slutte å bare klandre det på Islam. Det er mye mer involvert og islam ville reformert seg med velferd noe den ikke har gjort. http://www.politico.eu/article/why-the-arabs-dont-want-us-in-syria-mideast-conflict-oil-intervention/

Ronny

03.03.2016 kl.13:46

Jeg venter enda i spenning på at muslimske samfunn skal ta til motmæle mot det du kaller konservativ islam. For en som meg, en ateist agnostistke tendenser, er all islam fiendtlig mot alt som tilhører det moderne samfunn...

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:13

Ronny: All islam er ikke fiendtlig kjære venn. Jeg har muslimske venner der islam for dem betyr å være et godt menneske. Halve koranen dreier seg om å hjelpe fattige, foreldreløse barn, å være rettferdig, å ikke kaste bort mat, å ikke snakke bak ryggen til mennesker. Ja det er mye fælt også der inne i koranen men mange av oss fokuserer på det gode budskapet og ikke noe annet. Det må være lov å være et godt menneske selv om man tror. Ateister har jeg respekt for men det betyr ikke at ateister er alle gode mennesker fordi de er ateister. Det er plass til oss alle.

Håkon

03.03.2016 kl.13:49

Mange her bruker steinalder eller andre andre tidsepoker for å beskrive hårreisende meninger og handlinger.

Vil bare påpeke at krisendommen (som var Katoligkkene siden Martin Luther og Protestantismen ikke hadde kommet enda ) gjennomførte inkvisisjonen på 12-13-14-1500 tallet.

Vi har en historie vi også, heldigvis har vi beveget oss visere.

Islam trenger en Martin Luther!

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:09

Håkon: No argument there:-)

nicolai

03.03.2016 kl.13:51

Godt du setter fokus på dette men du mistet dessverre all respekt og troverdighet da navnet ditt dukket opp på en liste med ekstremister som ville kneble media og ytringsfriheten. Dere ville diktere hva man kan og ikke kan si om islam. Skammelig.

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:08

nicolai: jeg underskrev listen fordi jeg VIL separere muslimhat fra religion kritikk. Jeg skrev ikke under som en konservativ muslim men som en religion kritikker. Men jeg vil ha meg frabedt av de som er inne hos meg dag inn og dag ut og kaller meg ikke-menneske, pedofil muslim og dyr bare fordi jeg har muslimsk bakgrunn.

Jan Jansen

03.03.2016 kl.13:52

Hvorfor er det imamer i Norge? Europa har en lang historie der man har kjempet for å holde muhammedanismen ute. Hva har skjedd og hvorfor?

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:06

Jan Jansen: fordi vi har religionsfrihet i et demokratisk stat som Norge og folk bør kunne gå til moskeen for å be til Gud. Har du hørt om religion? har du hørt om kirker og jødiske og bud diske templer? Det at denne imamen reklamerer for hat betyr ikke at alle gjør det? Har du hørt om kirker og diverse bedehus i diverse muslimske land? De finnes.

Knut J.

03.03.2016 kl.13:55

Dette viser hva islams sine lærde egentlig mener. Det er bare synd at dette gjelder de fleste og først når vi tør å innrømme det kan vi gjøre noe med problemet. Hjelper ikke å fjerne noen få som har blitt tatt for å uttrykke det de mener. Det fins mange flotte, snille muslimer, men de er ikke lærde, de har ofte ikke lest i koranen og er ikke særlig opptatt av vranglæren, men kun oppvokst i et muslimsk miljø. Islam som styreform er livsfarlig og bør forbys brukt som det.

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:04

Knut J.: Jeg er for separasjon av religion og stat, og imot Sharia lover.

per berg

03.03.2016 kl.13:55

Er ikke overrasket over dette overhodet. Dette er slik islam er, er ikke uten grunn at hele Midtøsten står i flammer...

Om 10 år har vi samme tilstander her og dette pga fredens religion islam...så kan man fremdeles hyle om at dette ikke er islam, mens Europa står i fyr.

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:04

per berg: les litt om hva USA har drevet med i Midtøsten i 56 år fra en Kennedy. Hver gang vi skal ha frihet er USA ute og saboterer. ISIS ble til etter USAs invasjon av Irak. slutt å være så ensidig og les litt. Og nei om 10 år er du fremdeles her og maser og nagger på kommentarfeltene. Her er artikkelen, les om spillet om penger og olje og våpen kjære deg.http://www.politico.eu/article/why-the-arabs-dont-want-us-in-syria-mideast-conflict-oil-intervention/

jih

03.03.2016 kl.13:55

Jeg mener at vi kristne har gjort mye feil vi også for 100-300 år siden. Men det kan ikke rettferdigjøre det imamene holder på med.Jeg synes all ære til deg Mina at står fram man blir jo rasist bare man må stramme inn,mens de i sine moskeer sitter og forbanner vesten...Og jeg er ikke rasist

Mina Bai

03.03.2016 kl.14:01

jih: tusen takk for din kommentar:-) og nei du er ikke rasist og jeg skjønner hva du mener.

Reka

03.03.2016 kl.14:06

Denne imamen preker om islam slik imamer gjør i samtlige muslimske land. Det er bare å plukke opp hadithene, sunnien, koranen og begynne å lese, slik er islam. Komisk at du trekker frem Tyrkia som eksempel når du vil vise til at muslimske land ikke er så ille. Tyrkia er unntaket fra regelen, men i de muslimske miljøene i Tyrkia finner du utelukkende imamer som han på dokumentaren. Jeg har vært i muslimske land, jeg har vært i muslimske gettoer i ikke-muslimske land. Muslimske land er hyggelige, om du er muslimsk mann. Kvinner steines for ingenting, homofile steines, ateister steines, etc., 80% av muslimer i London vil ha sharia ifølge spørreundersøkelser. Dette er det eneste sanne islam, dessverre.

Mikke

03.03.2016 kl.14:13

Jeg synes disse imamene kan lære seg denne sangen eller dra hjem:

En Skål for Deg, min kjekke Venn,

Og for de norske Piker!

Og har Du en, så Skål for den!

Og Skam på den, som sviker!

Og Skam på den, som elsker Tvang

Og hater Piker, Vin og Sang!

En Skål for Deg min kjekke Venn,

Og for de norske Piker!

https://www.youtube.com/watch?v=o46WtmyVYDI

Dette er en norsk drikkevise fra 1800 tallet, og jeg kan ikke få sagt flott den er.

Sukk

03.03.2016 kl.14:14

Når du prøver å legge skylden for at islam er som det er til USA, da beviser du bare at du har null innsikt i hva som foregår.

Islam har vært slik det er siden lenge før det var noe USA, men likevel er det altså USA sin feil?

Håpløst.

Alex Hamilton

03.03.2016 kl.14:25

Så lenge muslimske og ex-muslimske reformister blir motarbeidet av vestlige regressive venstreliberale politikere så kan man bare se langt etter noen reformasjon av islam. Den britiske ex-islamisten og nå reformist Maajid Nawaz og hans medarbidere er blant de som av disse venstreliberale i kompaniskap med konservative og islamiste blir motarbeidet og omtalt som "islamofob" og truet på livet. Den ex-muslimske kvinnerettighetsforkjemperen og islamkritikeren Ayaan Hirsi Ali som også støtter de reformvennlige, blir også lagt for "hat" av de politisk korrekte venstreorienterte, konservative og islamister og forsøkt kneblet. Hun lever forøvrig med livvakter 24/7. Det samme gjelder ex-muslimske Sarah Haider i organisasjonen "Ex-muslims of North America". Hun sier det er tusenvis av muslimer hun er i kontakt med daglig som anser seg selv som ateister men som ikke tør å stå frem, og som derfor må leve et liv der de later som de er muslimer. At ryggradsløse, feige vestlige politikere noen gang vil stille krav om reform av islam er utopi. Så noen reform av islam virker det som man kan se langt etter på nåværende tidspunkt. Problemet med dette er at vesten ikke har tid til å vente så mye lengre hvis konflikter av alvorlig karakter skal unngås.

Larsen

03.03.2016 kl.14:28

http://www.thereligionofpeace.com/pages/articles/opinion-polls.aspx

Er dette å regne som hatlenke for deg Mina Bai?

Ditt desperate forsøk på herskerteknikk er bare latterlig.

Mikke

03.03.2016 kl.14:30

Godt poeng Alex...

Jan Jansen

03.03.2016 kl.14:44

Mina Bai.

Ja jeg kjenner til religion og vi har fått mange nye praktikanter av fremmede religioner. Men denne pussige gudelæren står i en særstilling av flere årsaker. Den er statisk og den gennomsyrer dagliglivet til utøverne. Ingen andre av de tilflyttede religioner krever slikt rom i samfunnet som muhammedanismen. Jeg viser til slakteriet på Elverum der arabiske sitat gjaller over høytalerne mens strupen skjæres over på kyllinger. Jeg viser også til kuturelle symbolplagg som hijab. Det er nok koranens budskap om at "kler du deg som dem (de vantro) er du som dem" som gjelder. Det er kanskje også en grunn for at Europa har kjempet for å holde muhammedanismen ute? Hva angår religionsfrihet er det et spørsmål hvor mye toleranse man skal vise dem som har dødsstraff for å hindre religionsfrihet? Hvor tolerant skal man være mot intoleransen? Mange hevder at muhammedanismen er en kulturell ulykke for Europa. Mange europeiske land -som Tyskland- har lover som forbyr ekstreme samfunnsideologier.Bør vi ha en slik diskusjon også i Norge? (At samfunnsideologien kalles religion endrer ikke innholdet som er intoleranse og ensretting.)Deler av muhammedanismen fremstår også som en selvmordsideologi, jf ISIL og læren om "martyrer".

Kjetil

03.03.2016 kl.14:50

Hei Mina. Takk for godt innlegg som kan være med på å bidra i fredelig retning. Det jeg forøvrig ikke forstår, er svarinnlegget ditt til en kommentar her hvor du skylder konflikter rundt i muslimske land på "dere", da antar jeg du mener vesten? Jeg bor selv i Qatar, og det slår meg at muslimer fra alle mulige land skylder SAMTLIGE konflikter i egne land på vesten. Når skal dere muslimer vokse opp og begynne å ta ansvar selv? PS, selv mener jeg at Vesten og Russland burde trekke seg helt ut av Syria og Midtøsten, og at USA legger ned alle stabiliserende militærbaser her. Den dagen vil jeg ikke være her, og jeg mistenker at det helvetet som ville blitt utløst dersom USA trakk seg ut av Saudi, Qatar og UAE, også hadde blitt skyldt på USA og Vesten. Skulle ønske jeg tok feil.

Don

03.03.2016 kl.14:55

Hei referanse til steinalder er på tryne. Det er heller ikke reform Islam behøver, men å REVIDERE viktigheten av seg selv. Fordi alle slags "muslimer" fra hardcore til varianter til knapt annet enn født som "muslim", alt dette er BARE rot. Og vil også være ROTEN til at KKK og lignende bare vil vokse seg sterkere her i vesten så lenge Islam ikke evner å utvikle sin egen "araber-kultur" til å bli mer sivilisert, som jo i effekt er et opprettholde ete kaste /rase system, så er det ikke håp for at Islam kan framstå som en hyggelig og hjelpsom og PERSONLIG religion. Islam og religion er IKKE viktig og bare det å kalle seg en muslim er en total tragedie. For alle. Ordet MUSLIM burde være FORBUDT å bruke og ikke før dette inntreffer, vil det oppstå reell likhet dvs at JEG som vanlig hvit moderne borger av vesten slutter å tenke på "muslimer" er noe annet enn underordnede slaver som skal ha NULL makt her i vesten.

Norah Mae

03.03.2016 kl.14:56

Du har gode innlegg, Mina.

Jeg er også enig med Alex Hamilton.

Det kan se ut som det er helt umulig å reformere islam, - slik som kristendommen har blitt, og har innrettet seg i demokratiske land.

Skal man fortsatt ha religioner i et samfunn, må disse ut av alle statlige pengestøtter og tilskudd. Hvis folk vil tilbe en eller annen gud, er dette et privat anliggende, og de får koste sine eventuelle menigheter selv.

Geir Bjerkland

03.03.2016 kl.15:04

En ting er klinkende klart og det er at dere muslimer må rydde opp i Koranen og hadittene helt på egenhånd.Det er muslimer som har skrevet disse søplebøkene og da er det muslimene som får sørge for at den blir modernisert også...

At 90% av den muslimske verden synes disse skrifter er dritkule er skremmende og det forsvinner ikke før DERE muslimer suger tak Imamer og kaster dem ut og DERE begynner endre muslimer.. At muslimer på død og liv synes disse skrifter skal kastes etter andre med sin religion er smakløst/patetisk/rasistisk/fyll inn selv...

Muslimer kommer til Europa og krever fra dag 1,se hvor ille det er f eks i England. Se på moralpolitiet på Grønland..

Det er ikke jeg som skal be muslimer endre seg nei det er dere muslimer som får sørge for at dere lever i takt med det moderne Europa hvis ikke kan dere muslimer pent holde dere hjemme i middelalderen i deres eget land i ditt eget hjem,for jeg vil ikke ha den dritten dere prøver prakke på meg og mine barn.....

toto

03.03.2016 kl.15:05

Stakkars deg .

Du har ikke fått med deg at Erdogan , i Tyrkia gjør alt han kan for å å islmaisere tyrkia ?

Sist jeg var i Nord-Afrika gikk i medinaen og telte kvinner uten hijab . På en dag telte jeg 9 stykker . Ellers var de godt tildekket . Alkohol kan man kjøpe over alt . det har man alltid kunnet gjøre i Nord afrika . Og dit har jeg reist jevnlig de siste 30 årene . har familie der , bare så du vet det .

Jasså , så min tid er over som islamktitikker ? Tror du tar litt feil der . islam , om du vet det da , betyr underkastelse . Ikke fred . Menneske skal underkaste seg allah i et hvert sammenheng , hele tiden og la islam styre livet fra vugge til grav . islam er utbrett med sverdet , og daeshgutta , islam.net og pedofilens umma er de i Norge som er de riktige muslimene . De tør fortelle oss hva islam er , hvordan islam er ment til å være og hvordan mohammed sa islam var .

Du derimot er redd for å være en muslim , som en muslim skulle være . Trist at du er så feig , at du ikke heller fornekter islam eller forsøker å gjøre noe med dem som er ekte muslimer . Bedre det enn å kalle meg for en hater . Men for slike som deg , er jo all kritikk av islam hat . Stakkars . Håper du ikke blir skuffet , fremtiden ser ikke lys ut for islam i Europa .

Christian

03.03.2016 kl.15:26

Islam er som alle andre religioner; Svada og svineri!

Don

03.03.2016 kl.15:27

Jeg tilgir forøvrig ikke de som svarte media (AP- og H og SV mfl) på 90-tallet at en Islamsk Stat? DETTE var absolutt utenkelig - lik 50 andre løgn og bedrag vesten har utsatt seg for de siste par generasjoner (minst) i effekt har NORGE vært mer eller mindre TÅKELAGT så lenge JEG har levet her, det er FEIL folk som kupper makten.

Dolphin

03.03.2016 kl.15:40

Mina; erkjenner du at islam er en ideologi?

Larsen

03.03.2016 kl.15:50

Du vil fjerne Imamer som forsvarer barbariske handlinger som steining og pisking, men om HRS og Hege Storhaug hadde tatt til orde for å fjerne hatpredikanter ville du betraktet det som Islamhat.

Dobbeltmoral er ikke dobbelt så bra moral.

Charles Gottfield

03.03.2016 kl.15:58

Mina, det er nok med mytologi og overtroiske fortellinger, gud/guder finnes ikke og de er menneskeskapte, problemstilling idag er slik :

Spider-man magazine sier at spider-man finnes

Bibelen/Koranen sier at gud og hele pakken er ekte og folk må undertrykke seg.

Så gud ikke finnes og mennesker er dumme og utrolige arrogante, har troen på gud/guder gjort NOE BRA eller fornuftig i det siste årene?

Har USA skylden at en jihadist voldtar en vantro og han roper ALLAH AKBAR mens han kommer inni den vantro kvinne?

Er det oss i EU som beordrer jihadister å sprenge seg selv?

Jeg har en bra og endelig forslag til disse HELT unødvendig problemer, bli i deres islamske lande, med islamske tradisjoner og islamske skikker og islamske ditt og datt, men vi beveger oss i retning der vi Islam blir sett for hva det er, et fiendtlig ideologi som danner kreft i samfunnet.

Guder finnes ikke, Cthulhu eller Odin eller hva pokker det heter gir rent agurk om hvis man har sex med en fra samme mytologiske fortellinger.

Vi må stenge grensene og vente at muslimske land har utviklet seg, dette her går ikke lenger, dette her finner ingen europeer seg i.

Jeg er drittlei islam og alt som innebærer det, kall meg hitler, kall meg nazist, kall meg rasist, jeg er bare lei, har fått nok og ber alle muslimer om å pakke sammen den satansideologi og dra der dere kan blidgjøre Allah,profeten,Hillary Clinton, Odin m.m!!

Det er nok mytologi, det er nok islam!

Else Hansen

03.03.2016 kl.16:04

Du skriver mye bra i innlegget ditt, men jeg er skuffet over at du skylder all elendighet på Vesten. Ja, stormaktene har gjort mye galt, og ikke minst samarbeidet med en rekke despoter og diktatorer som har ødelagt mye for muslimsk dominerte land - men ærlig talt, det har da også være en del selvforskyldt. Blant annet en ekstrem "oss og dem" holdning, Midt-Østen er jo nærmest tømt for jøder (bortsett fra Israel) og det har også vært en stor utflytting av kristne - svært mange libanesiske kristne bor f eks i dag i Latin-Amerika.

Og hvorfor fortsetter så mange med disse kjønnssegregerende, "oss og dem" tankene når de kommer til Vesten og faktisk ikke trenger å forholde seg til dem?!

Vesten har gjort mye galt - men har jamen meg også gjort mye flott - og jeg vil aldri - frivillig - gi slipp på ytringsfriheten, likestillingen og det frie ord som vi nyter godt av her.

Hvorfor skrev du forresten under på oppropet som var publisert i Journalisten - sammen med erkekonservative muslimer og andre som nær vil det frie ord til livs? For noen av dem er jo all islamkritikk muslimhets ..

Don

03.03.2016 kl.16:08

Jeg regner med å bli kastet ut av Norge for hva jeg nå sier, så du kan gjerne få kommentere først. Jeg gir blaffen i Islam og regner med at den ikke bryr meg. Jeg er nå kanskje den eneste som hittil i noen debatt vil fortelle om helhet, f.eks hva med alle de araberne og "muslimene" som faktisk ikke føler noe særlig for Islam, de vil bare være vanlig normale mennesker (såkalt sekulære) vel disse fortjener MER oppmerksomhet - dere innen Islam er jo allerede under ordnede vinger - hva da med alle de andre - de viderefører kanskje ting som Islam selv ikke ønsker - Islam ønsker de fullgte deres råd og sier DER stopper vår oppgave! Så MIN misjon her med å være ute i det offentlig om dagen, er å forberede Norge på at den skal føre en selvstendig KULTUR-politikk. Og selvstendig vil nødvendigvis innebære at "multi-kultur" og globalisering er rimelig dødfødt dersom resultatet har ingen MENING vel annet enn å bli født, organisere seg og jobbe som slave og så død. Jeg satser på noe eget det vil si Islam og arberkultur er jo allerede alle andre steder så her i Norge vil jeg IKKE ha Islam - hvor enkelt logikk er ikke dette. Men paradoksalt nok - takket være AP, SV, deGrønne med flere, står jeg utestengt fra samfunnets "korrekthet" som i effekt "dreper" noen fra å en gang MENE noe slikt.

Ove Eikeland

03.03.2016 kl.16:17

Hvis Islam er en religion så må den forbys fordi den er i mot religionsfriheten. Hvis Islam derimot er en ideologi så må den forbys fordi den er uforenelig med demokratiet og strider mot grunnloven, borgerrettigheter og menneskerettigheter. Men antagelig er Islam både religion og ideologi og det er dobbel grunn til å for by den. Tenk deg at du skulle registrere et nytt trossamfunn i dag som går inn for undertrykkelse av kvinner, pedofili, løyn overfor vantro, tyveri av deres eiendom etc og såkalt økonomisk jihad ville du da fått statsstøtte?

Børre Bekk

03.03.2016 kl.16:40

Ny lek, kan man i løpet av 6 steg linke det tilbake til US Military-Industrial Complex.

F.eks en frosk dær i amasonas klarer du Mina å linke det tilbake til US Military-Industrial Complex i løpet av 6 steg

bobby

03.03.2016 kl.16:42

Ett spørsmål til islam folkene...hvorfor kan ikke Sjia og Sunni muslimer leve i fred...De har kriget i mer en 1000 år. Men fremdeles skylder dere på vesten/USA

Bobby

03.03.2016 kl.16:45

Vennligst se denne videon https://m.youtube.com/watch?v=EfWqM1hMTho

Kjella

03.03.2016 kl.16:46

Ingen muslimske lærde av noen tyngde godtar at man tolker koranen på samme måte som vi tolker bibelen. Det er ikke et sammensurium av andrehånds informasjon fra disiplene og diverse andre kilder, fortalt gjennom historier og allegorier. Koranen er konkret, kommanderende og i følge muslimsk tro perfekt nedskrevet av Muhammed direkte fra Allah. Store deler av innholdet er det rett og slett ikke mulig å tolke på mer enn en måte, resten fører til noen "dialekter" som sunni og shia men hovedlinjene er alle de samme.

Du kan ikke "reformere" islam uten å gå bort fra det som står i koranen og har du gått bort fra det som står i koranen så er det ikke lenger islam. Det har ikke vært noen reform i islam på 1400 år og et kommer ikke til å bli det de neste 1400 år heller, det finnes ikke tolkningsrom til noen reform. Du vil kaste halve boka på bålet? Flott. Kast den andre halvparten også. For "reformerte" muslimer vil aldri bli anerkjent som ekte muslimer,

Sasha

03.03.2016 kl.17:04

Og hva gjør norske journalister for å belyse situasjonen i norske moskeer?

Torild

03.03.2016 kl.17:35

For et par år siden gjorde svenske journalister akkurat det samme i programmet "Uppdrag granskning", med samme resultat.

https://www.youtube.com/watch?v=f7Y_xfeTIVs

Det samme skjer selvsagt her i Norge, og jeg spår ganske tøffe motreaksjoner hvis myndighetene mot formodning skulle ville & våge å ta tak.

03.03.2016 kl.18:00

Det er faktisk riktig som en del andre påpeker her, at muslimske land har klart å lage problemene sine selv. Muslimer og dysfunksjonelle islamske land kan ikke skylde på USA for all uro og dysfunksjonalitet. USA er mye yngre enn islam.

Forskjellige islamske sekter har slåss mot hverandre til alle tider, og har aldri greid å holde fred med hverandre, - lenge før USA ble til.

Nå har de (muslimene og islamistene) også tatt med seg problemene sine til Europa. Vi åpnet våre land og grenser for muslimene. Hva får vi tilbake? Masse krav og hyling og skriking om at vi ikke gir dem det de krever.

Jeg understreker at det ikke gjelder alle. Mange oppfører seg ordentlig og setter pris på å leve i et fritt samfunn med våre frihetsverdier, og mange jobber og betaler skatt, og er integrert.

Men altfor mange vil ikke innrette seg etter demokratiets regler og lover.

For meg føles det fullstendig galt at landene i Europa skal gi etter for kravene om at islamske regler skal innføres. Det føles også galt at det bygges moskeer overalt, og at det misjoneres for islam. (Gammel overtro burde vi ha forlatt for lengst.)

Da er jeg redd for at vi også ender opp som dysfunksjonelle stater ...

Alex Hamilton

03.03.2016 kl.19:00

By the way...At du skrev under på den lista over de som vil sensurere debatten, der bl.a islamist-vennlige står oppført, gjør at jeg ble skeptisk og mistet litt respekt.

John Magne Trane

03.03.2016 kl.19:53

toto, du må kanskje nesten føle deg beæret over truslene fra Mina Bai "din tid er nesten over".

Hadde det ikke vært for at slike trusler i islam taes bokstavelig av de troende.

Først skriver hun sammen med islamister og andre ekstremister, nå truer hun altså leserne av bloggen sin... Hva er det med islam som gjør alle som er i befatning med den like blodtørstig som massemorderen Muhammed?

Utlendingen

03.03.2016 kl.21:44

Nå har jeg fulgt disse debattene i kommentarfeltene til Mina en stund. De tar etterhvert helt av. Mina får skylden for alt Islam står for. Det brygger opp til et hat mot et verdisett - som vi med rette ikke har noen forståelse for. Men Mina deler vårt verdisyn, at religion tilhører den private sfære, at de humanistiske verdier vi står for ikke nødvendigvis er i konflikt med en personlig tro. Islam i seg selv er ikke en trussel. Men deler av denne bevegelsen motsetter seg de verdier vi står for, og som mange flykter fra muslimske land for å få del av. Flesteparten for å få del av den økonomiske velstanden, det skal innrømmes. Vi må sette verdikrav! Vi må stanse de Saudi- Iran- MB-finansierte imamer som presser Europas muslimer i en retning ingen av oss ønsker. Våre tradisjonelle silkehansker i forhold til religion må av! Hvis ikke, taper ikke bare vi, men våre norske muslimer. Mina: vi er uenige i mye, men jeg tror vi deler de grunnleggende verdier...

Martin A. Engset

03.03.2016 kl.21:48

Alt dette for ein religion bygd på ei bok - Koranen - så full av faktafeil og andre feil, at boka ikkje kjem frå nokon gud. F.x. "1000+ Mistakes in the Quran" påviser utrulege 1750+ av berre faktafeil. Dvs. Islam kjem ikkje frå nokon gud, og er soleis ein oppdikta, heiden "religion".

Leif gunnar Karlstad

03.03.2016 kl.22:12

Hei Mina, er svært interresert i emnet og synes du gjør en god analyse. Juridisk, politisk og sosialt kontrollerende religion har ingen fremtid i fungerende samfunn. Den type praktisering av islam skal møtes av det skarpeste ytringsfriheten kan komme opp med. Det er her Gahr Støre sliter litt. Det som forvirrer litt er at vi i media møtes av unge vellkjemmede menn i dress som prater om islams toleranse, godhet osv. Så går det noen dager så dukker det en antikvar nisse (les imam) som vrøvler om steining, kutte av hender, drepe homofile etc. Hvorfor klarer ikke moskeene å bli kvitt disse nissene, er de interessert i det ?

Martin A. Engset

03.03.2016 kl.22:14

Eg kan legga til at "1000+ Mistakes in the Quran" listar opp utrulege ca. 3ooo ikkje-religiøse feil i Koranen - 1750+ faktafeil, 250+ truleg faktafeil, 350+ andre ikkje-religiøse feil, 300+ sjølvmotseiingar, 450+ punkt så uklare at Islam enno etter 1400 år ikkje veit sikkert kva som er meint. Pluss alle dei feila som kjem fram i og med det er bevist - bevist - at Koranen sin påstand om at Bibelen er forfalska, er usann. T.d. versa 4/82, 10/37, 20/52 stadfestar inndirekte, men klart at ei bok med feil i, ikkje kan koma frå ein gud.

Og skal vi nemna boka "Muhammad Lying in the Quran" (Amazon), som listar opp 100 punkt dei fortel er så opplagd løgn, at Muhammed må ha visst han laug då han sa det?

Ingen gud bak Koranen = ingen gud bak Islam = ingen gud bak muhammedansk terrorisme.

Martin A. Engeset

03.03.2016 kl.22:40

Hallo L.G. Karlstad.

Grunnen til at dei ikkje legg vekk 1400 år gamle påbod, er at dei står i Koranen at slik skal det vera, og slik er rett moral. Koranen inneheld 300+ punkt som glorifiserar, oppmoar til eller påbyd bruk av vald mot, undertrykkinga eller drap av alle ikkje-muhammedanarar ("Verses of War in the Quran" - Amazon). Pluss 900+ punkt om ikkje-muhammedanarar - gjenomgåande dårlege menneske som fortener straff - og 950+ punkt om muhammedanarar - gjenomgåande gode menneske med rett og plikt til å stela/rana frå og slaveta, undertrykka og drepa alle ikkje-muhammedanarar, i alle fall om det vert gjort under/etter heilag krig (20% av alt stole gods og slavar til Allah/Islam) - - - og rett til å valdta alle slavinner ein får fatt i og alle ikkje gravide kvinner og jentebarn ein tek til fange i/etter slik krig/raid (f.x. 4/24, 23/6, 33/50, 70/30).

Etc.

Per Berge

04.03.2016 kl.03:56

Mina Bai, jeg blei mildt sagt jævla skuffa over att du hadde signert det "manifestet" i Journalisten.no som nevt her: https://www.document.no/2016/03/krav-om-sensur-av-islam-kritikk/

Hadde faktisk forventa bedre av deg enn å krype for teokratisk sensur og tyrani.

Jon

04.03.2016 kl.08:38

Trodde du var en person som kunne føre dialog mellom muslimer og sekulære nordmenn. Når jeg så hva du skrev under på mistet jeg all respekt. Du assosierer deg med de verste personene i offentlig debatt om temaet, og mister all troverdighet hos meg. Skuffende å se at du ikke støtter tanken om dialog i praksis, men vil kneble norsk legitim debatt ved å monopolisere begrepsbruken. Det vil selvsagt aldri skje.

Else Berit Kristiansen

04.03.2016 kl.09:25

Det er godt å se på trykk at det finnes muslimer som er i mot sharia og går inn for en reform av islam. Det er dessverre altfor sjelden at sekulære muslimer slipper til i den offentlige debatten.

Når det er sagt tror jeg det blir vanskelig å stenge alle moskeer som forkynner sharia og utvise alle imamer som gjør det. Grunnen er at dette gjelder de fleste predikanter, og at de kun forkynner det som står. Med andre ord, de gjør ikke noe galt, sett fra islams ståsted.

Når du sier at du er i mot sharia tolker jeg det dithen at du ønsker en reform av islam. Det vil måtte innebære at deler av skriften strykes, slik som Hege Storhaug foreslår.

Jeg syns imidlertid det verste er at disse "lærde" følger etter muslimer over alt hvor de slår seg ned, og hensikten deres er åpenbar: Det er om å gjøre å holde muslimer borte fra vestlige verdier. Da snakker jeg om likestilling, ytringsfrihet og religionsfrihet. Disse tingene som er så viktige for at et menneske skal få utvikle seg og realisere sitt potensial. Religionen virker som en gedigen bremsekloss mot integrering. Skal man lykkes i et vestlig økonomisk system, så er det lagt opp til at både mann og kvinne får utdannelse og kommer ut i arbeid. Uten det vil muslimske familier henge etter økonomisk og til slutt utgjøre den fattige delen av befolkningen som mangler trygghet, omtrent det samme som de flyktet fra.

Simen Midtfjord

04.03.2016 kl.10:54

Islam var ikke oppfunnet i steinalderen. Det riktige ville være å si at imamene befinner seg tidlig i Middelalderen, den vanlige betegnelsen på den perioden i Europas historie som ligger mellom antikken og moderne tid. Det er vanlig å regne tiden fra ca. 500 til ca. 1500 evt. til middelalderen.

Og der befinner hele islam og storparten av dens undersåtter seg fremdeles, uten særlige utsikter til modernisering.

Steinar Magne Ytreland

04.03.2016 kl.11:43

Hvorfor har muslimske land sine egne menneskerettigheter og hvor mange har skrevet under på flyktning konvensjonen?

Ikke religiøs

04.03.2016 kl.13:42

Jeg har et veldig enkelt syn: jeg tror ikke på "Gud" i den forstanden folk gjør. Egentlig er det ett fett hva jeg tror eller ikke tror på, det angår ikke andre. I samme grad bør andres tro eller mangelen av tro ikke påvirke meg, enkelt og greit. Hvis folk hadde hatt denne holdningen hadde det aldri eksistert religiøse konflikter/problemer.

Men fakta er som følger: i dagens samfunn er salafisme og wahhabisme bokstavelig talt livsfarlige grener av islam. I visse land er de heldigvis alrede forbudt, mens i Norge så leker man "skal vi kanskje muligens prøve og ta Bhatti/Krekar". Lovgivningen er mangelfull og Politiet er totalt uforberedt. Jeg synes man bør sette en klar grense: religioner som krenker FNs deklarasjon av menneskerettigheter eller som bryter med Norges lover skal forbys. Det er ingen "frihet" i å steine folk, oppfordre de til drap/æresdrap, holde mennesker adskilt fra resten av samfunnet etc.

Nå da så mange tidlige Al-Nusra, ISIS og andre eventyrlystne ex-krigere av allah kommer inn skult med den store flykningsstrømmen vil dette problemet settes ytterligere på spissen, siden ekstrem islam liker aller best å komme til land der de gis alle de frihetene til å preke alle mulig brudd mot... de samme frihetene, alt i "allahs" navn.

Og til slutt: mange muslimer - akkurat som mange kristne og folk fra andre religioner - elsker å dømme "sine egne", det vil si for eksempel en "vanlig" ikke-voldelig ikke-ekstrem muslim kan godt si om eksempelvis wahhabismen "de er ikke skikkelige muslimer". De mer snobbete moderne muslimer, gjerne andre eller tredjegenerasjons-innvandrere som snakker perfekt norsk og har for det meste vestlige verdier men er fortsatt muslimer vil da kanskje si "det er på tide at islam blir mer tolerant overfor homofile/andre religioner/etc fordi muhammed sa at... (sett inn bortforklaring her)".

Alle dere som holder til enden den første eller den andre grupper, prøv å forstå oss om gir blanke f*** i hva andre folk tror på: vi er ikke interessert i deres religiøse internkrangel. Vi er ikke interessert i å vit hva Muhammed eller Jesus sa eller mente. Vi er faktisk ikke interessert i NOE annet enn at dere holder deres tro på det overnaturlige til dere selv, og spesielt det som angår praktisering av denne troen. Så lenge dere beholder deres tro som en slags... ikke det helt rette ordet å bruke men allikevel: som en intimsak, som noe personlig som ikke angår eller berører andre, så er løsningen funnet. Om dere vil be 1000 ganger om dagen, sulte i flere uker, piske seg selv eller ikke spise visse matvarer så er det helt OK - så lenge det på ingen måte påvirker andre. Enkelt og greit.

Ikke-dikter-oss

05.03.2016 kl.12:29

Vi er helt forskjellige. Deres regler er ikke våre regler og våre regler er ikke deres regler. Du vil aldri få oss muslimer til å frasi vår tro uansett hva dere mener om den. At dere vil ha egne lover i deres land er deres avgjørelse og vi respekterer det. Men å forandre på våre islamske regler, kan ingen gjøre. At du Mina Bai har solgt deg selv for litt status og annerkjennelse er jo ditt valg. Ikke forvent alle skal følge DINE overbevisninger. Skal du diktere oss?

lilja

05.03.2016 kl.12:52

Hei, Mye av det du skriver er veldig bra, men så lommer jeg til punktet om at "vi" bomber "dere", selv om jeg er vestlig har jeg aldri bomba noen, jeg har heller aldri støttet att USA,NATO og FN ved bruk av mer eller mindre frivillig tvang, av medlems land for å støtte bombing i midt østen. Hvorfor denne "vi og dere greia.

Jeg ser du er en av dem 21!!?. stk som skrev en anmodning til pressen om hvordan dem i fremtiden skulle definere ordet "kritikk", og i denne sammenheng ble Hege Storhaug nevnt. (Hun skulle fra nå av bli definert som hater ikke kritiker)... Det er ikke lenge siden jeg hørte om Hege Storhaug, og da jeg tidlig i fjord høst hørte henne bli nevnt i en diskusjon, så var inntrykket mitt att dette var ei dame med nazi sympati, og att hun å ABB nærmest sto i ledtog med hverandre. Så begynte jeg å sjekke ut hva hvem, hva og hvor. det jeg fant var skremmende ulikt fra hva jeg forventet.For dette var jo ei fornuftig dame som visste hva hun snakket om, hun er en forkjemper for kvinners rettigheter, og særlig muslimske kvinner sine, hun har bodd i pakistan og hun har fått kjenne det muslimske patriarkiet på kroppen , og det er dette hun prøver å bekjempe! Derfor kan jeg ikke forstå att du som en selvstendig og fri muslimsk kvinne, kan finne på å skrive ditt navn sammen med noen av disse mennene som gjør alt for å stoppe en stemme dem frykter? Du av alle burde støttet HRS, og det arbeidet dem gjør. Hvorfor så redd for att noen forteller en annen sannhet enn den sannheten som stort sett kommer fra muslimske menn. For etter 100 år med likestillings og kvinnefrigjørings kamp, trenger vi ikke ytterligere noen 10 år for å kjempe samme sak engang til.

Bjarte

05.03.2016 kl.13:25

"Halve koranen dreier seg om å hjelpe fattige, foreldreløse barn, å være rettferdig, å ikke kaste bort mat, å ikke snakke bak ryggen til mennesker. "

Å snakke bak ryggen til folk er jo en av grunnpilarene i norsk kultur. Det er slik vi løser konflikter her til lands. F.eks om noen er slemme så smiler vi bare, helt til de har gått. Da sier vi hva vi egentlig mener. Men da selvfølgelig ikke så høyt at de hører det.

Folk fra kulturer hvor man ikke besitter like høy grad av impulskontroll og hemmet adferd pleier som regel å velge direkte konfrontasjon. Det skaper bare støy, uro og til tider håndgemeng. Så Islamsk kultur kan aldri bli kompatibel med den norske kulturen.

Folk fra andre verdensdeler må bare pent lære seg den lett autistiske følelsesmessig frakoblede regeltro skandinaviske væremåten. More robot, less passion!

Tor Egil

05.03.2016 kl.13:26

Hvorfor forholde seg til en bok(Koranen) som inneholder både negative og positive ting? Hvorfor være muslim når man kan være et bra menneske som buddhist, hinduist, kristen, eller tviler? Islam støtter seg på Bibelen og tror at Allah tilsvarer Bibelens Gud. Det kan umulig stemme. Allah er svært negativ til jøder i Koranen, mens jøder er Guds folk i Bibelen. Dessuten forteller profetene i Bibelen at den siste konflikten vil bli mellom landene rundt Israel(muslimske) mot Israel. Muslimene vil ha støtte av deres frelser, Mahdi(som tilsvarer antikrist i Bibelen) som støttes av Isa(falsk profet i følge Bibelen). Når Bibelens Jesus kommer tilbake vil muslimer angripe ham da de ser på ham som deres stærste fiende. Joel Richardson sier mer om dette på youtube.

Anders

05.03.2016 kl.16:59

Jeg synes det er absurd at vi i 2016 i et sekulært land som Norge skal vie så mye oppmerksomhet til dogmer fra middelalderen. For all del, dere får være så religiøse og tro på hva pokker dere vil, men ikke forvent at det offentlige samfunn skal ha noe med dere å gjøre, eller tilpasse seg deres religiøse uskikker.

Jeg snakker nå om alle religioner, og ikke bare islam. Men islam er den religionen som virker å være mest uforenelig med et vestlig samfunn. Fellesnevneren for urolige land i verden synes stort sett å være islam.

Roald

05.03.2016 kl.17:28

Det er vel ingen tvil - Alle imamer må vekk! Men for å fjerne dem kreves det politikere med ryggrad - Og der stopper det! Hadde FrP vært tre ganger så stort tror jeg det hadde ordna seg, men Ap er fortsatt farlig stort, så det er ingen hurtige løsninger i sikte.

Felix

06.03.2016 kl.02:36

Stemmer det at Profeten hadde sex med en ni år gammel jente? Er profeten ufeilbarlig. Hvordan kan man ha en slik profet?

Ole Kristian Holte Myhre

06.03.2016 kl.14:31

Bra skrevet,du etterlyser den reformen i Islam som er helt nødvendig og som alle venter på,så skjønner ikke all kritikken som hagler mot deg??

Frank

06.03.2016 kl.21:44

Ja hva skal man si om disse imamer ? Krf er de som går i front med å importere slike holdninger - og bør derfor være de første som går ut og tar avstand, gjerne deporterer imamene.

Mina Bai

09.03.2016 kl.13:15

Frank: Ja, vi kan ikke ha sånne imamer.

Skriv en ny kommentar

hits