Homofil i Islam

I går åpnet den norske kirke for vigsling av homofile. Dette er en milepæl for kristendommen i Norge. I kristne skrifter har vi klare tekster som fordømmer homofil praksis, men vi har kommet såpass langt i kristendommen at vi ignorerer disse tekstene og er opptatt av budskapet om nestekjærlighet og aksept for dem som ønsker å vies i kirken. De samme tekstene har vi ikke i Koranen, men allikevel er hat mot homofile og avvisning av dem blitt en etablert del av Islam og muslimer.

Et godt eksempel er Usman Rana, som nylig har kommet med boka "norsk islam". Han mener Islam og demokratiske forhold går sammen. Det er kjempeflott. Men denne reformisten snakker med to tunger, og kan ikke vise i klartekst at det er fullt mulig å være muslim og samtidig homofil. Han er redd for å utvanne islam. Eller rettere sagt, han er mer redd for reaksjoner fra konservative muslimer enn å ta inn over seg en menneskerettighetsbasert islam og forsvare et minoritet som så gjerne vil tilhøre hans religion eller generelt trenger anerkjennelse.

I går leste jeg at halvparten av britiske muslimer vil forby homofile! Jeg gremmes. Når norske statsborgere reagerer med avsky mot slike tanker hos muslimer, blir de stemplet som islamfiendtlige og muslimhatere. Sannheten er at en god del av dem er motstandere av denne typen umenneskeliggjøring og grums som de har kjempet mot i mange år. De har kjempet sin kamp for homofile rettigheter mot kirken og mørkemenn, de er ferdig med den. De kan ikke ta denne kampen en gang til for oss. Dette er vår ansvar.

Bortsett fra et par eksempler har vi ikke gjort noe mot denne type grums i konservative kretser. Den dag i dag har vi ikke klart å ta avstand fra slik diskriminering og steinaldertekst. Av frykt for å utvanne islam har vi ikke klart å ta imot mennesker med andre legninger med åpne armer og åpne sinn. JA. Dette er et stort problem for en majoritet av muslimer når selv de såkalte muslimske reformister nekter å kjempe for å demokratisere islam og dens praksiser i 2016 i Norge.

hits