Norske jenter er bortskjemte

 
 
For 37 år siden satt jeg i Iran, da vi hadde grunnleggende rettigheter for kvinner. Selvfølgelig var jeg et barn den gangen, men kvinnene våre fikk lov å ha på seg det de ville. De hadde stemmerett, skilsmisserett og foreldrerett.  Men da den islamske revolusjonen av 1979 kom, mistet vi alle våre rettigheter.
 
En ting historien har lært meg, er at kvinner eller individer til enhver tid kjempe for sine rettigheter. Når man tar en rettighet for gitt, da har man tapt. Det er derfor jeg ser på kvinnekampen i Norge som død.  Jeg ser norske jenter benytter seg av rettighetene som Norge har gitt dem, uten å gi noe tilbake. De bare tar og tar.
 
For en stund siden gikk Sophie Elise Isachsen ut i avisene og fortalte hvordan hennes intime bilder ble spredt rundt på nettet, uten hennes samtykke. Hun følte seg hjelpeløs. Deretter kom Paradise-Eileen og forklarte hvordan intime bilder ble tatt av henne mens hun sov, og hvordan hun oppdaget det og slettet dem. Sexolog Kristin Spitznogle også kom med et flott innlegg i Nettavisen om hennes egne erfaringer rundt temaet. Det samme med flotte Alexia Bohwim der hun skrev at hun, som kvinne, selv kontrollerer sin egen kropp og seksualitet. Men engasjementet stoppet der.
 
Uten loven i hånden er unge jenter hjelpeløse i deres kamp mot denne ukulturen. Dette er en farlig trend som kan gi en ung jente skam og i verste fall føre til selvmord. Men jeg ser ikke noe engasjement hos jentene våre.
 
Det jeg lurer på er om noen av disse unge jentene med kunstig kamel-øyevipper, importerte hair extensions, Godzilla-negler og putelepper, som er opptatt av sminkeorgie og har Tinder/Snapchat-feber, er oppslukt av siste mote, kos, sommer og sol og sydenferie, kan ta lite avbrekk fra dyrkelsen av sitt eget speilbilde. Bare et lite øyeblikk, og lage en feministbevegelse, en Facebook-gruppe, en fredelig demonstrasjon foran Stortinget for å kreve en slik lov?
 
Nå er jeg en dinosaur og disse saker angår ikke meg direkte. Jeg vet ikke engang hva Snapchat er for noe.  Men hver tid krever sin egen kvinnekamp, uten en kamp mister man sakte sine rettigheter. Hvor er disse bortskjemte jentenes kvinnekamp?

 

18 kommentarer

svein andersen

17.06.2016 kl.12:34

Det er norske menn som er bortskjemte - jeg skal ikke utdype dette mere her. En annen gruppe som også er spesielt godt bortskjemte og da av religionen sin, er muslimer. De har alle privilegiene særlig i muslimske land. I Norge er idealet vårt at menn og kvinner er og skal være likestilte i samfunnet vårt.

Mina Bai

17.06.2016 kl.20:33

svein andersen: dette er ikke en diskusjon om religion. La oss holde oss til temaet her:) hvordan er norske menn bortskjemte? jeg er nysgjerrig:)

17.06.2016 kl.14:15

Helt enig med deg.. De oppfører seg som "pornoskuespillere" forran kamera og poserer i positurer som barbiedukker med "duckface". De bare krever å syter og gir ingen ting tilbake. Går det ann å ta sånne jenter seriøst i kampen om likestilling?

Mina Bai

17.06.2016 kl.20:31

Anonym: takk:) ja, enig....

Cecilie_M

17.06.2016 kl.17:33

Mina Bai,s kloke ord og betraktninger, jeg er så enig med deg :-)

Mina Bai

17.06.2016 kl.20:27

Cecilie_M: Tusen takk Cecilie:-))

17.06.2016 kl.18:43

Når resultatet av kvinnekamp er en rosablogger av nevnte type, så kan man jaggu fristes til å forstå hvorfor så mange er imot...Jeg ville ikke sett på min datter som frigjort og selvstendig dersom hun valgte å fly halvnaken rundt på internett og fronte unødig kirurgi. Jeg ville sett på henne som et nek. Og vært skuffa. LOV til å gjøre det? Joda. Visst visst. Men sannelig om jeg faktisk TROR på at det er aldeles selvvalgt.

Det er de samme gamle rollene om igjen. Menn går i dress, tjener drøssevis av penger OG blir tatt på alvor.

Jenter kler av seg (tjener halvparten så mye og tredjedelen så lenge av livet) og fronter kropp.

Det er ikke nytt. Det er bare å gi bimboneket "fagbrev" så og si.

Mina Bai

17.06.2016 kl.20:27

Anonym: Jo, men det er forskjell mellom å ha utfordrende bilder med samtykke der ute enn at personlige bilder du har sent til en kjæreste, skal spres rundt som hevn. Hva ville du gjort dersom du hadde sendt naken bilder av deg til en kvinne og nå hadde hun spredt dem på nettet? ville du ikke blitt krenket?:-)

17.06.2016 kl.22:05

Mina, jeg er en kvinne. Og dersom nettet allerede fløt over av bilder av min person mer eller mindre seksualisert fra før. Så tenker jeg at jeg ikke hadde brydd meg så mye, med mindre det var for å sørge for mer oppmerksomhet. Et bilde fra eller til...For folk bryr seg faktisk rett og slett ikke. Det er så vanlig at om kort tid er det nesten obligatorisk i CV`n å ha vært på internett med rumpa bar!

Jeg ville aldri LATT noen fotografere meg slik. Jeg ville ikke gjort det selv. Og jeg forteller mine barn til de er drittlei av det, at de ALDRI skal gjøre det heller. Det er min og vårt forsøk på å beskytte oss. Og det er det eneste man kan gjøre.

Det er bare tullete å bli krenket over at noe stæler Lamborginien din når du lar den stå med nøklene i og dørene på vidt gap.

Og uansett hadde jeg gått DIREKTE til den personen det gjaldt og gjort livet hans/hennes surt. Ikke løpt til den største avisa i landet og sørget for at alle ble oppmerksomme.

Tough.Er det ikke det de sier da?

Mia

17.06.2016 kl.23:27

Til anonym over meg: Du skriver at du ALDRI ville ha latt noen ta bilder av deg, men slike ting skjer gjerne uten ens viten og vilje, så nei, du kan ikke gå rundt og erklære at du hadde klart det som disse kjendisene ikke har fått til.

Og det at "de løper til den største avisa i landet" for å gjøre alle oppmerksomme på hevnfotografering er jo bare positivt!!! Jo flere som vet om hva som skjer, og jo mer oppmerksomhet en slik sak får, jo fortere kan man få i gang en lov som setter en stopper for en slik uting. Er ikke det fint, da? Eller er du bare sur og grinete, og ser det negative i alt?

Til Mina Bai:

Jeg håper og ønsker at den neste store kvinnekampen faktisk kommer fra kvinner som deg. At flere og flere kvinner med en utenlandsk bakgrunn, som har levd i et undertrykt hjem hvor mannen er "kongen" og hun slaven, bestemmer seg for at nok er nok, og forlater de svinaktige mennene sine, vender seg vekk fra alt det som har holdt dem nede, og ryster undertrykkerne sine kraftig.

Jeg vil se en kvinnekamp hvor disse kvinnene som lar disse svina holde på, som lar seg slås sønder og sammen før de spriker med bena og lar seg bli voldtatt ta igjen overfor overgriperne sine - på alle måter som det er mulig å få til.

Jeg vil at disse kvinnene skal sprenge disse mennenes oppfatning av hvem de tror at de har med å gjøre. Og én kvinne alene kan ikke gjøre det - men om flere finner sammen for å slåss for sin frihet, dét ville ha vært jævla fantastisk!

Men hittil har jeg ikke sett noe til det, og en slik revolusjon ser heller ikke ut til å komme fra din kant, Mina Bai. Veldig synd, er du ikke enig?

At norske kvinner har blitt så "bortskjemte", og bare tar og tar og tar, i følge deg selv, er jo bare bullshit!!!!!

Javel, så er norske kvinner bortskjemte. Er ikke det deilig å få lov til å si at jeg som norsk KVINNE har lov og rett til å skjemme meg bort??? Burde ikke kvinner få lov til det, da???? Skal vi alltid måtte slåss og LIDE for å få lov til å følge våre ønsker, drømmer, lidenskaper og stil mens mennene får servering rett fra et sølvfat?

At menn tjener 14 tusenlapper mer enn kvinner bør da vel ikke nødvendigvis ha å gjøre med feil yrke, men feil lønn? Eller hva visse sjefer mener at en kvinne trenger?

Nei, vet du hva, Mina Bai?

Den neste kvinnekampen bør bli startet av kvinner med utenlandsk bakgrunn, som tilfeldigvis bor her i Norge, og som har stuet seg vekk i hjemmene sine mens de koker og vasker og slaver og lar seg voldtas av sine grisestinkende menn som tror at de eier verdenen, og sine kvinner, når de egentlig burde takke og lovprise damen for at hun ikke har stukket ham i hjel ennå på grunn av hans råtne, bedritne oppførsel og holdning.

HVOR FAEN ER DISSE KVINNENE???? NÅR SKAL DE STARTE EN KVINNEKAMP VERDEN IKKE HAR SETT MAKEN TIL????

Jeg venter, jeg, Mina Bai. Jeg venter fortsatt. Selv om norske kvinner fortsatt har mye å slåss for, så er det ikke deres kamp jeg ønsker å se mer av. Det er disse undertrykte kvinnene jeg vil skal stå fram, og erklære at nok er nok.

Det bør være på tide nå, synes jeg.

Linda

18.06.2016 kl.00:35

Applaus til Mia 😊👏👏👏

Ellie

18.06.2016 kl.10:15

Norske kvinner har mista all selvrespekt. Den får dere aldri tilbake, etter å ha horet rundt.

sima

18.06.2016 kl.16:51

Likte dette innlegget, spesielt "Når man tar en rettighet for gitt, da har man tapt." det er så sant!

19.06.2016 kl.10:16

Heia Mia over her!

Kjell T B

22.06.2016 kl.11:25

Sniker meg inn som mann her, håper det er greit i denne viktige debatten. Det er så mange riktige og viktige kommentarer og innlegg her, så jeg vet ikke hvem av dere jeg heier mest på. Men noe er litt vel bastant uttrykt.

En sak, og jeg vet denne ytringen er ganske slitt, når den kommer fra en mann; Ville ikke kvinnekampen 'tjent på' å unngå stadig generalisering av mannens oppførsel og posisjon i samfunnet? Ofte når jeg leser denne type innlegg må jeg ta en sjekk av de negative karakteristikkene som fremkommer; gjelder dette meg (eller de nærmeste menn rundt meg)? Og ofte blir svaret nei. Jeg slår ikke, og undertrykker ikke.

Men jeg går tidvis i dress og jeg tjener godt. Imidlertid har jeg et yrke hvor kvinner i sammenlignbare posisjoner tjener det samme som mannlige kollegaer. Dog, mitt yrke er på fulltid, ikke vikar og deltid innenfor (f. eks.) renhold- eller helsesektoren.

Vel - for å beskytte meg selv noe, får jeg vel fortsette og lese de mange særdeles velskrevne og gode kommentarer og innlegg med tanken 'slik er iallfall ikke jeg ...'

Anita

22.06.2016 kl.19:57

*noen norske jenter er bortskjemte

Kjell T B

23.06.2016 kl.11:21

Min kommentar over er nok på siden av det egentlige tema. Beklager det. Ser at jeg fremstår vel selvgod i siste avsnitt, mer enn selvironisk. Beklager det og! Menn bør være mer ydmyke i denne sammenheng.

Viktoria

09.09.2016 kl.23:18

Kjell t.b. "renhold og helsetjenesten" .. Seriøst?

Skriv en ny kommentar

hits