Kjære Hege Storhaug, se disse flotte muslimene

Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Hege Storhaug har mye rett i det hun skriver om Fugelli. Det bor bare godt i ham, men han har et smule naivt forhold til utfordringene innvandringen fører med seg. 

På den annen side er ikke Heges verden mindre svart-hvit enn Fugellis. Jeg beundret henne i en periode for det mot hun utviste ved å gjøre det ingen andre turte; å ta fatt i problemene knyttet til islams fremvekst i vårt samfunn. 

Islam har som enhver religion, sine utfordringer. Men i Heges verden er det blitt mørkere og trangere og nyansene er forduftet. Hun er i kamp med islam og bare islam. I hennes boble foregår det en sivilisasjonskrig mellom muslimer og ikke-muslimer. Der er det intet skille mellom ekstreme og ikke-ekstreme, mellom islam som verdensreligion og islamisme som politisk ideologi. Islam er en landeplage. Fugelli er en Chamberlain som står passiv når nazistene kommer. I Heges verden må vi ta stilling: Er du med muslimene er du forræder, er du imot dem elsker du landet ditt.

Hege Storhaug er en viktig stemme. Hun har mange beundrere og en stor tilhengerskare. Det er synd at hun ikke også får med seg hvilken kamp europeisk muslimsk ungdom hver dag kjemper for demokratiet.

Den konservative muslimen Usman Rana har skrevet boken «Norsk islam» for å vise at islam og demokrati går sammen. Faten Al Husseini tok initiativet til en demonstrasjon i Oslo mot ISIS. Ali Chishti sto bak fredsringen rundt synagogen i Oslo. Sammen med andre unge mennesker kjemper han mot de bokstavtro i Islamnet og andre grumsete holdninger bl. muslimer. 

Disse er alle konservative muslimer med tro på en fredelig tolkning av islam. De har en gud, en profet, i deres verden er han så god at de er blind for andre sider ved ham. Man kan være enig eller uenig med dem, men deres forståelse av islam harmonerer med det en majoritet av verdens muslimer tror på. 

Jeg er ikke naiv. Vi går mot en mørkere tid i verden. Men det er nettopp i disse mørke tider at vi trenger å finne allierte som hjelper oss. Derfor ber jeg Hege Storhaug få med seg hva disse menneskene står for og ta inn noen nyanser i sitt verdensbilde.

Da terroren rammet Egypt etter nyttår var jeg i Hurgada, bare et par blokker unna terrorangrepet. Hele natten sto i fryktens tegn, men det egyptiske hotellpersonalet sørget for at vi europeiske turister skulle føle trygghet. Før angrepet merket jeg hvordan Egyptisk politi og unge soldater kravlet under bilene og lette etter bomber ved sjekkposter, kvinner med hijab gikk gjennom veskene på kjøpesenter innganger og sjekket dem for bomber. Det var ingen kamp mellom vestlige og muslimer. Vi kjempet alle mot terroristene. Når terroren rammer Tyrkia, Bagdad, Nice er det også muslimer blant de drepte. 

Hvordan passer dette med den krigerske Mohammed fra Medina-tiden i Hege Storhaugs svart-hvite verden?

 

hits