Tilbedelsen av jomfruhinnen

 

Bilde fra Iran 1986- under Khomeinis styret

 

På NRK Ytring søndag  28. august beskriver Isra Zariat hvordan norske leger skriver ut jomfruattester til bekymrede muslimske foreldre. Legen Therese Kristina Utgård avslører at hun på nettsiden "Klara Klok" flere ganger i uken besvarer jomfruhinne-spørsmål fra unge muslimske jenter som på nettsiden får lov til å være anonym.

For meg som kommer fra en kultur der jomfrudommen dyrkes til det sykelige, har dette vært vond lesning, det blir for personlig. Jeg var selv en av disse hjelpeløse jentene.

For 23 år siden bodde jeg på asylmottak og det var ingen hjelpetelefon å ringe til. Som ung, stolt jomfru ble jeg til og med fornærmet da min advokat spurte om jeg hadde barn. «Jeg er ikke engang gift,» svarte jeg sint.

På asylmottaket traff jeg en jevnaldrende gutt fra Iran og det oppsto en heftig forelskelse. Jeg hadde rømt fra Khomeinis sykelige kjønnsapartheid, et samfunn der selv det å sitte ved siden av en mann på offentlig buss, var forbudt.

Det var utrolig spennende å ha kontakt med en kjekk mann av motsatt kjønn. Jeg kontrollerte meg selv så godt det lot seg gjøre, men i et klumsete hett moment tok følelsene styringen.

Jeg glemmer aldri den store tomheten etterpå. Forvirret og skremt lette jeg etter bloddråper på lakenet mens tårene sprutet. Jeg skulle aldri bli en hvit, ren brud. Ingen mann skulle gifte seg med meg.

Hele livet var jeg blitt fortalt hvor viktig jomfrudommen er. Menn representerte ikke det annet kjønn, de var rovdyr og overgripere. Sex utenfor ekteskap betød overgrep. Det fantes ingen gjensidighet i en forelskelse, bare utnyttelse av kvinner som ikke hadde moral og styrke nok til å stå imot det onde.

Jeg jaget ut den gutten og sto tilbake med en sorg større enn mitt hjerte. Tomheten inntok meg, jeg var en ballong uten luft. Følelsen av urenhet kunne ikke vært større om det hadde vært voldtekt, jeg var skitten som halvspiste matrester etterlatt av løshunder. Synden skulle straffes av Gud.

I min skam lovet jeg aldri å gifte meg, aldri skulle jeg avsløre min stygge hemmelighet. Jeg hadde ikke oppholdstillatelse, frykten for å bli sendt tilbake til helveteskulturen jeg kom fra, ga meg søvnløse netter. Jeg hadde fått med meg litt om at Norge var et fritt land for kvinner og jeg håpet å få bli, jeg håpet det ville gi meg bedre sjanser.

Det tyngste var selvbebreidelsene, jeg var jo ikke kommet til Norge på grunn av umoral og sex, men på grunn av forfølgelse. Men bare kroppen befant seg i Norge, mentalt var jeg fremdeles i Iran.

Det tristeste var ensomheten, jeg hadde den mest forståelsesfulle broren i hele verden, men selv ham kunne jeg ikke dele historien med, skammen fra kulturen var for stor.

Dagen jeg fikk opphold i Norge var en av de beste i mitt liv. Det ga meg mulighet til å gjenoppbygge meg selv. Men det tok lang tid og jeg mistet mange år av min ungdom.

Jeg levde i sølibat av frykt for å avsløre hemmeligheten. Jeg ba, jeg grublet, jeg klandret meg selv, men etter hvert kom den nye kulturen meg til hjelp. Den ga meg styrke til å bekjempe de negative følelsene og ta kontroll over livet. Jeg traff en hyggelig iransk mann som ga blanke blaffen i jomfruhinnen. Vi ble forlovet, men en trist skjebne skulle senere skille oss ad.

Grunnen til at jeg deler denne svært personlige historien er å hjelpe andre i samme situasjon. Husk at du ikke er alene, du jente i samme situasjon som jeg var den gang. Mange har vært der. Vi kjenner fortvilelsen og hjelpeløsheten. Presset er stort nå, men en dag vil det hele virke som en absurd drøm, en meningsløs bekymring. I Norge har du et hjelpeapparat som millioner av jenter kan misunne deg. Du kan bryte deg løs. Vi skal ikke la oss underordne det matriarkatet og patriarkatet som holder liv i denne motbydelige kulturen. Vi skal komme seirende ut av det.

 

42 kommentarer

ted

07.09.2016 kl.18:26

"Vi skal ikke la oss underordne det matriarkatet og patriarkatet som holder liv i denne motbydelige kulturen."

For noen rasistiske uttalelser!

Det er ingen negative sider med den muslimske kulturen - ifølge norske sosialister.

Med andre ord tar du feil!

07.09.2016 kl.18:36

Takk. Bare takk for at du delte dette.

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:52

Anonym: takk skal du ha for at du leste den.

Kalle Kanin

07.09.2016 kl.18:44

Ted: Tror den som har kjent denne kulturen på kroppen burde vite bedre enn norske sosialister...

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:53

ja, man må kjenne den på kroppen.

<3

07.09.2016 kl.19:07

<3

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:50

<3: takk <3

Tom Andersen

07.09.2016 kl.19:28

Kalle Kanin: Slå opp ironi og sarkasme i ditt favorittleksika...

Tara Skogly

07.09.2016 kl.19:29

Tusen takk for dette modige og tankevekkende innlegget. Her er noe å tygge på, som et apropos; Ingen steder står det i Bibelen at jenter har en jomfruhinne - den myten er laget av totalitære religiøse "ledere".

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:49

Tara Skogly: Tusen takk, godt poeng.

Frank Lauvstad

07.09.2016 kl.19:58

Sterk historie og hvor heldig vi er for at du fant styrke til å frigjøre deg og bli en viktig stemme i innvandringsdebatten i Norge, og for at du har hatt ork, gjennom all hetsen du og jentene i HRS har stått i, som nå heldigvis ser ut til å snu til.

En dag vil du være kjent som en av Norges mest anerkjente feminister og likestillingsforkjemper.

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:49

Frank Lauvstad: takk takk: )

sveiun ansdersen

07.09.2016 kl.20:29

Jeg siterer hva en engelsk lege har skrevet om jomfruhinnemyten:

The myth of the hymen is false - designed and engineered to suppress and oppress women. Men have never had such sanctions attached to their modesty.

Bleeding the first time has various reasons.

Many prejudices are linked to sex and virginity:

- The first time a girl has sex, she is often nervous. The vagina can be bone dry, and it can hurt. She may begin to bleed a little, and think it is the hymen which cracked.

- In other cases, when a girl bleeds, it actually is because she has a venereal disease, such as chlamydia. When she has thus already been sexually active, but it is rather perceived as innocence.

Kristina Abu-Khader Aamand, a Danish-Arab nurse who has worked at a rape center at Rigshospitalet in Copenhagen, has on her website strongly committed himself to educate Muslim women about the nonexistent hymen:

- The myths about virginity is being used in Muslim minority families to keep girls under control. Sexuality is a culture's backbone, it is feared that the traditions will disappear, she writes, among other things.

Also adviser Tore Holt Follestad in Sex and Society says they see that both women's own family - and doctors of the same ethnic background - are often those who are most interested in maintaining the myths.

- Our patients express concern about having to use a GP who has the same minority background as family.

SÅ FOLKENS - IFØLGE LEGEN ER JOMFRUHINNE BARE EN MYTE OG INGEN REELL VIRKELIGHET. Så hvorfor fortsetter f eks NRK å late som om den eksisterer.

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:48

sveiun ansdersen: Viktig info her, som krever mer opplysningsarbeid. takk.

Hilde Kristin Dahl

08.09.2016 kl.01:21

Et VIKTIG innlegg i samfunnsdebatten, OGSÅ for oss "frigjorte, norske" jenter!

Vi må også forholde oss til menn som forsøker å kontrollere vår seksualitet, selv om det kanskje ikke er like tydelig som i land som Iran.

I stedet gjemmer menn seg bak teorien om at lengden på straff for voldtekt bør være omvendt proporsjonal med lengden på skjørtet hun hadde på seg.

Takk for at du delte dette!

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:42

Hilde Kristin Dahl: Tusen takk Hilde Kristin. Og ja viktig poeng du kom med her. skal huske.

Hilde Kristin Dahl

08.09.2016 kl.01:26

Red: PROPORSJONAL med lengden på skjørtet, skal det være...

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:41

Hilde Kristin Dahl: ja, nettopp.

Frode Varn

08.09.2016 kl.01:31

En skremmende, rørende og opplysende historie, som forhåpentligvis bør kunne hjelpe andre! Måtte flere modige kvinner stå frem slik👍

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:40

Frode Varn: Tusen hjertelig takk. Det var det som var meningen også.: )

Lizzie Efemi

08.09.2016 kl.03:18

Rørende historie og bare viser hvor forskjellig verden er. Æ hadde det helt motsatte problemme,ville ikke være den siste som satt på gjerde så æ lagde historie om hvor god sex var selv om æ var "jomfru" og tenkte at ikke noen menn ville ha mæ som var ubrukt.

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:36

Lizzie Efemi: nettopp:-) takk

Hilde Gravensteen

08.09.2016 kl.07:50

En modig og sterk beskrivelse av undertrykkende kulturell holdning til kvinners seksualitet. På femti- og sekstitallet var dette utbredt i Norge, også. Det er bra at vi ikke har det slik lenger, og det er bra at du føler at du har fått det bedre her etterhvert. Og det er flott at vi har fått slike stemmer som din, vi trenger din påvirkning i samfunnet vårt!

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:34

Hilde Gravensteen: Tusen takk Hilde for støtten: -)

Torkel

08.09.2016 kl.08:54

Atter en gang et meget godt innlegg, fortsett slik.

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:33

Torkel: takk skal du ha Torkel.

svein andersen

08.09.2016 kl.11:03

Atter igjen - les dette om "Myten om jomfruhinnen":

https://www.ung.no/helse/3014_Myten_om_jomfruhinna.html

Nå må denne myten avsløres en gang for alle.

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:32

svein andersen: skal lese- takk skal du ha-

Eva

08.09.2016 kl.11:13

Husker jeg rundet 18 år og ble bekymret fordi jeg fremdeles var jomfru. Som det skrives: mange meningsløse bekymringer!

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:31

Eva: Nettopp Eva: -)

Akil Hussein

08.09.2016 kl.13:14

Mina ville jeg bare si en ting jeg synes synd på deg fordi du er syk! Du lyver og fantaserer og ydmyker din identitet og mentalitet!

Dobbelmoral betyr personlig svakhet du lider invendig, og vil være en verdigfull ting med å spitte på ditt land og din kultur!!!!

Husk at du med dette innholdet aldri blir del av samfunnet men en i samfunnet.

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:29

Akil Hussein: Det må ha gjort veldig vondt å lese for deg, sikker det er dine skyggesider? En normal person ville applaudert meg. Jeg må ha truffet et nerve, som viser at jeg må jobbe videre med dette- For sånne som deg, vil vi seire over! : -)

Tom

08.09.2016 kl.14:40

Du fanger selve essensen i dette med innleggene dine og er en kjempeviktig stemme i denne debatten, for nordmenn flest kan ikke effektivt delta i å bekjempe dette uten å bli slust inn i båser og demonisert for å ha andre hensikter. Det er ganske absurd at det har blitt en belastning

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:28

Tom: takk skal du ha, og ja skjønner hva du mener.

Stine

08.09.2016 kl.17:52

Akil Hussein er det noen som er syk her så er det faktisk deg!

Det er 2016 og alle mennesker har rett til å ha sine egne meninger. Her i Norge kalles det ytringsfrihet og heldigvis er det slike flotte damer som Mina Bai som faktisk tør å bruke den.

Selv er jeg norsk og har min fulle frihet her i livet,men det er ikke alle som er like heldige som meg. Jeg synes du Mina er en ekstremt tøff kvinne som kjemper for og står opp for muslimske kvinner sine rettigheter. Jeg tror ingen virkelig kan forstå hvor sterk du egentlig er som gjør dette. Norske kvinner har også måttet kjempe for å få den friheten vi har idag. Og jeg syntes ikke vi skal gi den fra oss så lett heller. Uansett hvor mange negative kommentarer du måtte få for innleggene dine så håper jeg du finner styrke i de positive kommentarene fra oss som heier på deg til å fortsette med det gode arbeidet du gjør. Det du gjør er like relevant for kvinner fra andre religioner og land som det det er for muslimske kvinner. Fordi uansett hvilken hudfarge,religion og hvilket land en kvinne kommer fra så vil vi alltid være like mye kvinner alle sammen. Det er viktig at vi alle står sammen om viktige temaer som dette. Selv om de fleste kvinner i Norge idag er fri så må man aldri ta dette forgitt. Stå på og hold hodet hevet Mina.

Du er en fantastisk kvinne og forbilde for oss andre kvinner . Tusen takk for at du er så sterk og for alt du tør å dele med oss <3

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:27

Stine: tusen hjertelig takk for støtte. Det varmer mitt hjerte: ) .klem.

08.09.2016 kl.21:06

Tøft innlegg av en tøff dame. Tommel opp!

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:25

Anonym: takk skal du ha: )

Jaja

09.09.2016 kl.04:38

Jomfruhinna er den du bryter når du går fra ape til kosmisk medlem av vår felles fremtid. Tviler på skaut og laken gjør noen forskjell mot stråling fra stjernekollapser og tusener av objekter som kalkulert vil joine vår ferd på et biologisk romskip uten kaptein....

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:25

Jaja: fair enough ja enig.

Laila

09.09.2016 kl.09:05

Så flott skreve..stå på. Er det noen som er syk så er det du akil hussein. Ikkje ta deg nært av negative kommentarer for du er ei tøff muselimsk dame som tar frem sannheten. Heier på deg mina bai

Mina Bai

10.09.2016 kl.11:24

Laila: takk skal du ha Laila : )

Skriv en ny kommentar

hits