Allahs mobbere

Foto: Paul Weaver/Nettavisen

 
Forrige uke sto Noman Mubashir frem som homofil, etter at han ble inspirert av den inkluderende og rause talen til kongen om innvandrere og homofile. Mange har ytret sin støtte til ham, både innvandrere og nordmenn.
Men i ettertiden har han også fått ubehagelige meldinger av noen muslimer som mener at han bør skamme seg for å være homofil, en del som har ment at han som en pen mann kunne ha fått en dame. Som om de overhodet ikke skjønner hva det betyr å være homofil.
Å være homofil er en genetisk tilstand, en måte man er blitt skrudd sammen.  Vi har ikke bare det problematiske synet i Islam, men også i kristendommen. Knut Arild Hareide sliter også med sine velgere etter at han deltok i homoparaden i sommer. Ett av de største problemene ved religiøs, konservativ tankegang er den primitive tanken om at vi mennesker er blitt skapt i sementerte kategorier av mann og kvinne, Adam og Eva.
 
Når man forklarer homofile menn eller kvinner til de konservative, lurer de ofte på hvem av dem som er kvinne eller mann i forholdet. Igjen fordi de ikke er i stand til å skjønne mennesker utenfor kategorien mann og kvinne. De må presse dem i denne malen for å skjønne mekanismen, noe som gjør at de blir enda mer forvirret og støtt. Noen ganger føles det som om man snakker om tørke til en fisk.  Igjen, den religiøse primitive tankegangen stammer fra fornektelsen av Darwinistisk evolusjon.
I naturen har vi et mangfold av raser og livstiler, samme regel omfatter også mennesker. Ergo har vi i nyere tid og i vestlige samfunn, der tabuene er blitt utfordret, sett mer av dette mangfoldet i form av homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle. Vi har til og med har sett den skjeggete damen Conchita Wurst fra Østerrike synge ved Melodi Grand Prix i 2014. 
I de religiøse eller totalitære samfunnene der et kjønnsmønster fremdeles hersker, blir sånne mangfold tolket som perversitet eller vestlig umoral. I Russland ble den skjeggete Conchita Wurst og Europa hånt av visestatsminister Dmitrij Rogozin på Twitter. I Iran mente Ahmadinejad at vi ikke har homoseksuelle. Men de har alltid funnet overalt, bare at de ble undertrykt, skjult, forfulgt, fengslet eller til og med drept. Med andre ord blir de nektet i hjel.
Jeg håper en dag at også de konservative klarer å se dette naturlige mangfoldet ved menneskerasen og gi plass til deres medmennesker. En god del av disse menneskene trenger også tro i livet sitt.  De blir ikke bare forfulgt og dømt av sine troende medborgere, men blir også nektet en tro de så sårt trenger. Personlig er jeg lei av noen muslimer som mobber på vegne av Allah. De er ikke noe annet enn mobbere, som står i vei for enhver modernitet og fremgang.
 

30 kommentarer

anonym

12.09.2016 kl.17:05

Tøv fra ende til annen. Homofili er ingen naturlig variant

Det er en evolusjonsmessig blindvei. Dessuten, er det en motesak å være homo og homoaktivistene flagger dette avviket aktivt for å ødelegge det hetrofile ekteskapet og forholdet mellom kvinne og mann

Mina Bai

12.09.2016 kl.18:10

anonym: uff, for et trist menneske du er. Jeg tror ikke all verdens bøker og argumenter skal gjøre noe med den sementerte hjernen din. ha en fin dag.

Arild Esnali

12.09.2016 kl.18:11

Til anonym. Det du skriver er 100% tøv. Hva du mener, ref motesak, avvik, evolusjonsmessig blindvei samt ødelegge det heterofile ekteskapet, er ikke tilfelle. Rett og slett. Det er bare din oppfatning. Som ikke har rot i noe annet enn at du ikke liker homofile.

Mina Bai

13.09.2016 kl.00:23

Arild Esnali: takk.

Max Hermansen

12.09.2016 kl.22:32

Mina Bai; denne gangen er jeg skuffet over det du skriver. For, det å trekke kristne og kristendommen inn i denne saken om at Noman Mubashir som 42-åring fremstår som homofil, er direkte usmakelig.

Det finnes nesten ingen kristne som engang oppfordrer til vold mot homofile - og langt mindre selv vil utføre vold mot homofile.

Dette mens de fleste blant muslimene som viser homofile tendenser, blir banket og brutalt undertrykt til de ikke lenger tror de er homofile.

Det er grunner til at flere og flere norske ser hva islam og muslimer er for noe, og ønsker en reduksjon i antallet muslimer i Norge.

Mina Bai

13.09.2016 kl.00:29

Max Hermansen: Max Hermansen: Jeg har aldri sagt at kristne får bank eller at de blir brutalt undertrykt på samme måte som muslimske homofile gjør. Men det er et faktum- at Hareide og Krf mister velgere på grunn av at han deltok på homoparaden. Du kan google og lese mer om saken. Jeg burde ha påpekt at kristendommen har kommet en lang vei i Norge. Og det skal jeg ta ansvar for. Jeg bommet. Men vi har kristne land der homofili er faktisk straffbar. Uganda for å nevne noe. Skal jeg sensurere meg bare fordi du har et hang up på muslimer og tror all verdens problemer har bare med muslimer og muslimsk innvandring å gjøre? det blir feil kjære venn: - )

Max Hermansen

12.09.2016 kl.22:33

Ser at Noman Mubashir også kommer med uttalelser hvor han sier at hinduer, sikher og til og med katolikker er så forferdelige som muslimer når det gjelder homofile. Er det bare et forsøk på å redde seg selv fra de aller verste reaksjonene fra muslimene?

Mina Bai

13.09.2016 kl.00:20

Max Hermansen: Hei : ) jeg tror ikke å påpeke at katolikker, sikher og hinduer lider samme skjebne er et forsøk på å redde seg selv fra muslimske reaksjoner. Det heter å være balansert. Med mindre man har et agenda og tror at all verdens problemer kommer fra muslimer, noe som ikke er sant.

Øyvind

12.09.2016 kl.22:49

Hvilke legning man besitter er nok ikke ene og alene bestemt av genetikken, men også noe av oppveksten. Med det sagt, så bør det være helt irrelevant om man liker menn eller kvinner, og om så begge. Det er noe trist, og merkelig at noe såpass ubetydelig fortsatt skal ha en betydning. Meninger, verdier, personlighet derimot, er det som bør ha betydning. Klarer ikke å se noen rasjonelle grunner til at legning skal ha noe som helst å si, og vil nok tro at det i all hovedsak er religion som er grunnen til at det fortsatt betyr noe.

Mina Bai

13.09.2016 kl.00:18

Øyvind: jeg er enig, og religion spiller selvfølgelig en viktig rolle. Men etter å ha sagt det, synes jeg at fordommene inn i oss finner stadig nye veier å vise seg. Det finnes også en del ikke-religiøse, macho mann som hater homofile.

Justwondering

12.09.2016 kl.23:44

Kan du linke til uavhengig forskning som viser at legning er 100% genetisk betinget? Dette var nytt for meg. Forøvrig enig i mye av det du skriver med unntak av setningen din om genetikk.

Mina Bai

13.09.2016 kl.00:16

Justwondering: Hei, jeg sa ikke at det er 100% genetisk betinget, og kanskje har jeg uttalt meg klumsete her. Det jeg mente er mer som at de er skrudd sammen på den måten. Dette er en god link som en biolog postet hos meg for at jeg skal lære mer:-)
http://www.wiringthebrain.com/2010/07/sexual-orientation-wired-that-way.html

Judas Iskariot

13.09.2016 kl.06:02

Det heter ikke 'allah' på norsk, det heter 'gud'.

Alle vet at tullet som blir definert som "religion" er som man sier tull. Alt er basert på oppspinn og svada. Det er påfallende mange som tror på det. Men igjen det er like mange tilbakestående mennesker også. Samme side av samme sak.

Jarle

13.09.2016 kl.06:57

Hvor mye tjener du på disse innleggene dine Mina?

Zain

13.09.2016 kl.08:47

Du er modig. Viktig å opplyse de som lever i middelalderen.

Anne Karin

13.09.2016 kl.09:23

Øyvind;Du tar helt feil om at det har noe med oppvekst å gjøre.Du tror kannsje at det er arvelig også?Jeg har 2 Homofile sønner og er stolt av at de stod frem når de var ganske unge.Trist at mange foreldre ikke vill vite noe av barna sine når de har en legning som de faktisk er født med.Tror nok mange Homofile skulle ønske at de var A 4 mennesker så de slapp all den forferdelige holdningen til UVITENDE mennesker.Ingen har noe med hvilken seksuell legning andre har.

Dag Morten

13.09.2016 kl.11:02

Snart begynner vel det norske folk å forstå at det ikke finnes islam og muslim.er man det som jeg fant av historie i rette følgerekke,,les vedlegget,,Islam (arabisk: الإسلام DIN: al-ʾislām; uttale) er en monoteistisk religion, og den yngste blant de store verdensreligionene. Den som bekjenner seg til islam kalles en muslim

Norge trodde det fantes muslimer og islamister,,begge parter ble mobbet,,jeg mener allah er dåpen,det sier jo alle før bønn,vi i norge sier det på en anderledes måte som i tillegg bekjenner dåpen før bønn,dvs kjære gud,vi ber om oppmerksomhet for det vi har mottatt i livet,og det vi har mottatt i livet blir også oppmerksom på endringer,men det gikk ikke så bra før,pgs så mye fatalt i datidens allvitenhet,,i norge kontrollerte man faktisk import av eksotiske planter ved grensene,og ellers annet som ikke var lov å inføre,alt er nå borte,norge begynner å forstå,,men husk i norge starter man alltid med kjære gud for den fulle oppmerksomet,som også jeg mener dere sier allah for den fulle oversikt i deres endring.flott det som skjer i norge,integreringen og det humanitære som ikke gir klasseskille selv i fattigdom og arbeidsløshet.

Gikk forbi en plakat forleden dag i tananger på rema butikken,der stod det at erkebispen var ankommet og at han var og er homo,hvem kan gjøre noe slikt,jo det offentlige,de er taperene,jeg vil ikke ha noen formening om presten i det hele tatt,som sikkert er det en prest skal være.skammelig oppførsel dette.ikke reager med represalier og kommentarer en gang,da taper hetseren,han er der ute et sted.

jeg vet hva en homo er,,se hva verden ved,,les selv på wikipedia,,legger ved et utdrag,,

Homo is the genus that comprises the species Homo sapiens, which includes modern humans, as well as several extinct species classified as ancestral to or closely related to modern humans?as for examples Homo habilis and Homo neanderthalensis

Dag Morten

13.09.2016 kl.11:05

Altså er homo den fineste prest gud kan gi verden

Kjella

13.09.2016 kl.12:06

Religion er så mye enklere når man kan definere sin egen tro, uten å ta hensyn til hva koranen eller bibelen sier. "Gud er kjærlighet" sier de og driter glatt i at det er både himmel og helvete, at tilgivelse er for angrende syndere og frelsen kun for de som tror på Jesus Kristus. Det ser ut som du prøver på samme teologiske krumspring, de skal tro på Allah men ikke Allahs leveregler.

Misforstå meg rett, jeg tar gjerne flere personer som spiser svinekjøtt og alkohol, er for likestilling, ytringsfrihet, homofiles rettigheter, seksuell frihet utenfor ekteskapet osv. men fortsatt kaller seg muslimer. De fleste norske "kristne" er jo sånn nå, jeg synes bare det er litt komisk. De er sekulære i praksis men tror litt på det evige liv likevel, ja takk begge deler.

Nei, homofile trenger ikke tro på en gud som fordømmer dem og vil drepe dem. Det er mange som går rundt med skyldfølelse og skam nettopp fordi de tror at det de gjør er galt og en synd og en forbrytelse mot Gud/Allah. Det gode og onde er hva vi gjør mennesker i mellom, hvis det er kjærlighet der så drit i hva en gammel bok sier og vær fri og lykkelig.

Dragemor

13.09.2016 kl.12:32

Flott innlegg Mina! Supert at du slår et slag for denne gruppen mennesker, som ikke har det for lett de fleste steder i verden.

Det er trist at så mange mennesker fortsatt henger fast i religionens hengemyr, og ikke har fått med seg at homofili er en del av menneskenes uttrykksform, og må aksepteres som det. Vitenskapen har for lengst innsett at homofili er ikke noe man velger, det er en del av ens genetiske utrustning.

Forskning har bekreftet at selv dyr kan være homofile, så det er tydelig en del av evolusjonen. Men å få trangsynte og kunnskapsløse mennesker til å forstå det, se det er nok et langt lerret å bleke.

Ole Bjørn

13.09.2016 kl.14:16

Det finnes ingen vitenskaplige bevis noensinne som kan bekrefte noen guds eksistens eller dokumentere innholdet i de religiøse skriftene. Dette er kun teoretisk fantasi for å hjernevaske og kontrollere massene. Homofili derimot er en reell tilstand som har eksistert i alle samfunn og kulturer igjennom alle tider.

Det samme har gode og onde hensikter. Homofili har ingen onde hensikter. Hvilke hensikter har de som er imot homofili? Å være mot homofili er som å være mot heterofili, det er helt meningsløst og umulig å fjerne. Dette oppstår ikke på grunn av arv eller miljø da dette oppstår selv i de meste ekstreme homofobe samfunn. De mest homofobe er de som mest frykter egne følelser.

Richard

13.09.2016 kl.14:59

Kjempebra skrevet Mina!

Håper man en gang i fremtiden kan ruste alle mennesker, med kunnskap nok til å møte mørkemennene fra trossamfunn, uansett hvilken tro.

De samme som uttaler seg i form av; "det er jo ikke normalt"

uten å forstå hvor de lite kunnskap de innehar om det de uttaler seg om, og hvor sårende det kan være for den de treffer med de ordene.

Det som ikke er normalt er å opphøye seg selv til å kunne rakke ned på andre man ikke forstår seg på og som ikke gjør noen skade, å fortelle andre hvordan man skal leve livet sitt og hva som er rett og galt. Uansett hvilken bok man holder i hånden og hvor nøye man har lest det (for meg) makkverket.

Snur man ryggen til evolusjonen og alt det fantastiske vår klode har å by på, mener jeg at alle skal vite at det er de stakkarene som gjør nettopp det, som taper her i livet. Eller som er taperne i livet, alt ettersom :-)

Stå på Mina, dine ord er viktige og når flere slutter om kunnskap istedenfor blind tro, vil vi sakte utvikle oss i rett retning.

Gunnar

13.09.2016 kl.15:10

Ole Bjørn: Det spørs hvordan du ser det. Etter mange år med vitenskapen, er vi like lang mot/fra Gud nå som før.

De fleste kristne har ikke noe i mot homofile, men derimot motstand mot homofile giftemål. Grunnen til det er vel ganske åpenbar?

Håkon Sægrov

13.09.2016 kl.15:20

Alle religioner er oppdiktet av mennesker, også den muslimske tro. At opplyste mennesker kan tro på dette tusen år etterpå er helt uforståelig for meg. Det er dessverre mye ondskap i religionene. Vi burde kunne bruke vår egen fornuft.

Øyvind

13.09.2016 kl.19:12

Anne Karin:

Skjønner ikke helt hva du mener. Først mener du at det ikke har noe med genetikk å gjøre, så stiller du meg sarkastisk spørsmålet om jeg mener det er arvelig. Jeg står likevel på mitt; det er en kombinasjon. I hvilken grad den ene eller den andre spiller inn, eller samspillet mellom disse to faktorene er komplisert. En annen ting er at når man snakker om genetikk og arv, så anser noen folk genetikken som en "rett linje", men det er mer komplisert, der ulike gener kan slå inn eller ut, i et svært komplisert nett, som er noe avhengig av miljøet.

Uansett så skjønner jeg ikke reaksjonen. At personer elsker noen av samme kjønn er helt likegyldig, og om genetikk/miljø spiller inn, forandrer ikke noen verdens ting.

Selv om wikipedia ikke alltid er den beste kilden for kontroversielle temaer, så gir det iallefall en pekepinn.

https://en.wikipedia.org/wiki/Biology_and_sexual_orientation

Øyvind

13.09.2016 kl.19:16

Huff... Skrivefeil og rot fra meg :/

*først mener du at det ikke har noe med oppvekst å gjøre

Thomas

13.09.2016 kl.19:25

Det er trist,bare trist at vi fremdeles diskuterer dette. At det her i kommentarfeltet åpenbart finnes degenererte mennesker som seg styre av religion til det punkt at de hater.

De hater homofile. De hater mennesker. Religionen de tilhører er tilfeldig, men samtidig bekrefter den ofte fordommene deres. For er det ikke derfor vi er religiøse? Fornå bekrefte et tankesett, en fordom eller to?

Annen tror idag, at man kan BLI homofil er jo hinsides. Hvordan ble du hetero? Valgte du det selv? Hvorfor kommer folk it av skapet steder der de vet de blir forfulgt og drept? For gøy? Dør man for p følge en mote?

Homofili handler om følelser, ikke analsex. Flere hetero enn homofile har analsex. At du syntes det er avskyelig.....so What. Skal du forby det du finner avskyelig? Hva med tissesex? Hva sier bibelen om det? Skal vi forby det? Eller skal vi la folk holde på så lenge det er frivillig. Eller skal din moral, som liksom er religiøs, bestemme hva andre skal gjøre, og du skal hate de om de ikke føyer seg.

Hva slag gud følger du? Som ber deg hate, mobbe..drepe?

Jeg håper at du på dødsleiet forlater guden din og sier unnskyld for at du var så jævla idiot.

Pantonym

13.09.2016 kl.22:41

Det foregår homofili blandt over 1000 dyrearter. Må være de hippe trendene som fører til dette. Hvem hadde vist at det skulle spre seg til dyreriket?

Noe som er interessant er jo at det står flere ganger i bibelen at man ikke skal spise dyr med skall som bor i vannet. Det er ikke så mange kristen jeg vet som henger seg opp i at man ikke skal spise reker. Skulle tatt seg ut at man ikke kunne sitte i pietisthovedstaden på sørlandet og meske seg med ferske reker selv om det står flere ganger i bibelen at det er styggedom en homofili.

Men de er brennsikker på at guden deres hater homofile... Ikke noe tvil der nei...

Forøvrig så ønsker jeg de som er religiøse lykke til med livet i lala-land. La oss ta skapelsen som eksempel.

Dag 1. Det var mørkt og kaldt. Guden deres sa "la det bli lys" og det ble lys. Først femte dagen skapte han stjernene...

Skal vi se... hva er det som gir lys? Ikke lett å vite for en subbenikke nede i ørkenen det for knapt 2000 år siden må vite... men historien er veldig plausibel... på samme måte som gud hater hippe moteriktige homofile...

Pantonym

13.09.2016 kl.22:48

Til Gunnar:

Det du skriver er feil. Vi vet i dag at mye av det som står i bibelen er direkte feil.

Det er forøvrig ikke lett å "motbevise" direkte at en usynlig fantasifigur ikke eksisterer da han ja... er påstått usynlig.

Det er forøvrig veldig lett å motbevise de påstandene som er direkte feil i bibelen.

Aia

13.09.2016 kl.23:05

Det må være hevngjerrige guder disse religionene henvender seg til. Først mener de at guden har skapt alle levende vesener - og mer til. Så er guden så ondskapsfull at han skaper noen som homofile. Han/hun må ha en morbid form for humor som kan jævles slik med folk.

Skriv en ny kommentar

hits