Trump eller Hillary?

Foto: Scott Morgan (Reuters / NTB scanpix)

 

Jeg satt oppe i går natt og så duellen mellom presidentkandidatene Clinton og Trump. Jeg prøver å forholde meg fordomsfri overfor Trump; jeg har nemlig sett hvordan mainstream media vrenger og vrir på ting for å lage en djevel ut av en de misliker. Jeg har sett løsrevne sitater fra Trump som mine FB-venner har delt i avsky, ting som for alt jeg vet kan vært tatt ut av sammenheng og blåst opp. Jeg vet også at Hillary har en mektig fond og media bak seg. På denne bakgrunn hadde jeg lyst til å høre hva Trump har å si.

Trump imponerte meg som businessmann, han har gode vinkler og nye løsninger. Jeg liker hvordan han ser for seg å gripe tak i nye ting, som for eksempel gjenger i byer som Chicago som trakasserer svarte familier. Jeg liker at han i grunnen var imot krigen i Irak, selv om media har gitt det motsatte inntrykk. Jeg liker at han sier at det ikke er USAs oppgave å være verdenspoliti.

Men i løpet av debatten fikk jeg en følelse av at Trump er en god businessman, og kanskje det er alt. Han kan dette med penger og eiendom, men han er ingen egnet politiker. Nasjonal og internasjonal politikk er mer komplisert enn kroner og øre. Trumps munndiare er heller ikke til fordel for ham. Gamle, tankeløse uttalelser ble hentet opp, og de var skuffende og skremmende.

Mange ting ble tatt opp på duellen i går. Den mangeårige heksejakten på Obamas fødselsattest ble satt i gang av nettopp Trump. På 70-tallet fikk ikke svarte inngå leiekontrakter med Trumps konsern. Hans nedlatenhet mot latinoer er skammelig. Det samme er alt grumset han har sagt om kvinner.

Hillary hadde rett om det iranske atomprogrammet. Dette kjenner jeg til, jeg er selv iraner og leser mye om saken. President Obama fikk det iranske regime til å undertegne en av de mest iranfiendtlige avtalene i Irans historie og det uten krig eller en dråpe blod spilt.

Det iranske regime har brukt millioner dollar på sitt atomprogram, men måtte legge det ned. Regimet var nær å lage en atombombe, de hadde skjulte fasiliteter og sentrifugering var i gang. Men tøffe internasjonale sanksjoner tvang det ned på kne. De krøp til forhandlingsbordet, og det skal Obama og Hillary ha kred for, men samtidig fant mange millioner dollar som var frosset i amerikanske banker, på mystisk vis tilbake til mullaene i Iran (slik Trump nevnte i forbifarten). Takket være Hillary. Kunne man ha krevet mer av det iranske regime? En god deal i Syria eller Jemen? Man vet jo aldri.

Trumps tanketomme utspill ikke kan redde den amerikanske underklasse ut av fattigdommen. De gjør heller ikke verden til et tryggere sted i kampen mot ISIS. En ting er klar, Trumps politikk eller mangel på sådan vil gjøre verden mer kaotisk enn den allerede er. Men Hillary kommer heller ikke med noe nytt.

 

8 kommentarer

Bare Per

27.09.2016 kl.23:43

Jada. Jaaaaaaaaaaaada! Ingen tvil om hvem som vant debattduellen, noe alle utenom de store mediene også er 100% enige i. Det er bare å glede seg til kaos, for den vinneren blir den neste presidenten også, for...:

Who always loves to start an argument?

Who always shows a lot of temperament?

Who's never wrong but always right?

Who'd always dream of starting a fight?

Who gets stuck with all the good luck?

No one...but Donald Trump!

Per Lottrup

28.09.2016 kl.06:59

Katastrofen for Trump som rekker helt til 8 november. 80 millioner og tenk på alle de velgere som nå støtter Clinton.

Han gjorde en feil og det var å unnervurdere Clinton.

Trump kan omskoleres alt det han vil, gå på Trump Universitet men han får ikke med manuskript og da velter likene ut.

Kom med e mails, Foundation han har en selv der ikke går så godt, Bengazhi, eller Jennifer F. hun korsfester han rett og slett.

Mina Bai

29.09.2016 kl.02:01

Per Lottrup: ja, han undervurderte Clinton, og hun var ganske god. Jeg ble faktisk overrasket:-)

Ståle

28.09.2016 kl.07:41

Det som slår meg med Trump er hvor mye bedre han kunne gjort det i valgkampen simpelthen ved å si MINDRE!

Jeg har sett seriøse undersøkelser som viser at aldri før i noen amerikansk valgkamp (siden den type målinger ble startet) har velgerne i så stor grad valgt negativt. Og det gjelder begge sider: De liker ingen av kandidatene og stemmer på den de misliker minst.

Tenk for en oppslutning Trump kunne hatt om han bare hadde unngått de aller verste blemmene! De blemmene som f.eks gjør at selv innbitte republikanere som George Bush Sr, Sheldon G. Adelson og Koch-brødrene betakker seg.

Mitt inntrykk er at det finnes en stor velgermasse som så veldig intenst vil at Trump skal være bare LITT mer fornuftig. Bare LITT mer visjonær, og bare LITT mindre stygg med latinoer, kvinner osv.

Dette kunne han faktisk oppnådd nesten bare ved å si litt mindre enn han gjør!

Jeg tror masse velgere er d**t lei Hillary og hennes like, og står i kø for stemme på Trump, men synes han rett og slett blir alt for drøy.

Mina Bai

29.09.2016 kl.01:59

Ståle: Enig med deg, om han bare kunne vært LITT mer av hver av de tingene du nevnte. helt sant. :)

BareLurer

28.09.2016 kl.08:24

Godt innlegg, Mina. Enig i det aller meste. Vil dog tilføye til ditt "Men Hillary kommer heller ikke med noe nytt." at det er verre enn som så; hun kommer til å fortsette en totalt mislykket politikk som destabiliserer Midtøsten og skaper uro ellers i verden.

Mina Bai

29.09.2016 kl.01:57

BareLurer: takk skal du ha. det er godt mulig:-)

Ari Kärkkäinen

30.09.2016 kl.22:19

Hillary er ustabil og farlig.

Ikke klemme hennes innsats på Ukraina 2014

Ikke så lenge siden sa hun at Syria må utslettes pga.

Israel..!?

Skriv en ny kommentar

hits