Sylvi Listhaug- den nye syndebukken

Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

 

Det ser ut at Norge er delt i to. En gruppe mener Sylvi Listhaug gjør en god jobb for å beskytte Norge mot «flyktninger». Den andre hater henne av samme grunn. Selv feminister som påstår at de står på kvinnenes side, har ikke noe problem med å henge henne ut på sosiale medier.

Sylvi Listhaugs siste uttalelse om at vi i Norge spiser svinekjøtt, drikker alkohol og viser ansiktet, blir tatt ut av sammenheng og omtalt i sosiale medier med en forakt og hån jeg ikke ser andre kvinnelige politikere bli utsatt for.

Jeg er ikke enig i alt Listhaug sier eller gjør. Personlig synes jeg at vi kunne hørt mer fra henne som integreringsminister om diskriminering av innvandrere i arbeidsmarkedet og ellers. Vi trenger sårt en integreringsminister som inkluderer og snakker om raushet og toleranse, og inviterer norske borgere til å strekke ut en hånd til flyktninger og innvandrere. Mange innvandrere og flykninger trenger en jobb. Mange av dem ønsker å lære om det norske samfunnet, være ressurser, jobbe og bidra til felleskapet. Etter å ha fått opphold blir de sittende lenge i asylmottak, de er uten kontakt med samfunnet og de taper motivasjonen.

Samtidig mener jeg Listhaug har et poeng når hun sier at reiser man til Norge, må man være innforstått med at man har reist til et land som er forskjellig fra sitt hjemland. Folk her drikker, spiser pølser, er lettkledd om sommeren, viser ansiktet sitt. Dette betyr selvfølgelig ikke at alle gjør det, eller man er forpliktet til å gjøre det, men dette er alminnelig i dette samfunnet.

I mange land i Midtøsten er gris utryddet. Som et dyrevennlig menneske synes jeg det er en uting at en dyrerase er utryddet på grunn av religionen eller kulturen. I en del land der flyktninger kommer fra, er alkohol uglesett og vanskelig å få tak i. Min religiøse tante tok ikke engang i spritglasset til onkelen min, hun mente at det var urent. Sånne regler kan ikke gjelde her.

I Norge misbruker enkelte innvandrere kontakt med alkohol eller grise kjøtt som begrunnelse for ikke å akseptere jobber. Det er en uting og en måte å utnytte systemet på. Man kan frastå å spise svinekjøtt og drikke alkohol av religiøse grunner, det har jeg respekt for, men man kan ikke nekte andre å gjøre det. Man kan heller ikke nekte å jobbe av den grunn, for å forbli arbeidsledig og få ytelser. Det er nettopp dette Sylvi Listhaug mener og det er jeg ganske enig i. Dette trenger en ryddig debatt og ryddige løsninger, ikke hån og latterliggjøring.

Det er trist at hver gang Sylvi Listhaug sier noe, blir det tatt ut av sammenhengen for å henge ut og trakassere henne.

47 kommentarer

Bjørn Tore

19.10.2016 kl.17:33

Venstresiden er syk, de vet det bare ikke selv.

Mina Bai

19.10.2016 kl.23:16

Bjørn Tore: Jeg har et veldig godt forbilde hos venstresida, Vegard Solhjel som forsvarer en sekulær stat og dens verdier. Han er venstresida. Andreas Hasle er en annen:-)

Jan

19.10.2016 kl.17:40

"Vi trenger sårt en integreringsminister som inkluderer og snakker om raushet og toleranse, og inviterer norske borgere til å strekke ut en hånd til flyktninger og innvandrere".

For alle praktiske formål er dette fremmede bosettere. Hvorfor ikke behandle muhammedanske bosetter i Norge slik muhammedanere behandler jødiske bosettere i Midtøsten?

Mina Bai

19.10.2016 kl.23:15

Jan: Kjære venn, vi behandler jødene dårlig i landene våre, jeg skammer meg. Det knuser mitt hjertet. Men du kan være et bedre menneske, det at noen behandler noen dårlig et sted betyr ikke at man må gjøre det samme her og. For hvordan skal verden gå frem?

Bjørn

19.10.2016 kl.17:48

Vi skal ikke behandle muhammedanere slik de behandler jødiske bosettere eller vis a versa.

Vi skal behandle folk skikkelig, men vi skal ikke forstå de ihjel å slutte med JUL å akseptere all slags mulige unnskyldninger for ikke å bidra til samfunnet som de har flyktet til.

Vi bør sende de som ikke vil integrere seg hjem igjen, det er ingen menneskerett å komme hit for å leve på den velferden som vi har skapt.

Mina Bai

19.10.2016 kl.23:13

Bjørn: Selvfølgelig skal vi ikke slutte med JUL eller andre tradisjoner i Norge. Det blir helt feil.

SV-kvinne og statsansatt i administrasjon

19.10.2016 kl.17:51

Jeg er rystet over mange kommentarer her og mener de bør forbys. Listahaug bør erstattes av en stolt, frodig flott kvinne fra pedagogsk fakultet!

Mina Bai

19.10.2016 kl.23:12

SV: Vi kan ikke forby fri tale og fri tanke når de ikke er hat ytringer, ellers blir vi en diktatorisk stat:-)

trond

19.10.2016 kl.18:00

Jeg syntes Listhaug er flink og jeg er enig med alt hun foretar seg i forhold til innvandring/flykninger/integrering

Tenk når jeg vokste opp var det ingen utlendinger i Norge.

Nå syntes jeg ting går fort og fortere hver dag.

Mina Bai

19.10.2016 kl.23:11

trond: OK kom igjen da, jeg er selv "utlending" og mange utlendinger der ute som gjør en god jobb i samfunnet kjære venn?:-)

Dipper

19.10.2016 kl.18:24

Stå på Sylvi, du gjøre en meget god jobb! På tide at noen setter foten ned og forteller i klartekst hvordan vi lever her i landet. Mat og drikke er en personlig sak og blir ikke påtvunget noen, så hva er så galt med å fortelle litt om det norske levesettet. Alt for få politikere har altfor lenge ikke hatt det motet du har. Det er godt vi har deg i politikken. Religion skal ikke få dominere eller være til hinder for en innvandrers bidrag til felleskapets verdiskaping ved ærlig arbeid.

Mina Bai

19.10.2016 kl.23:10

Dipper: helt enig med deg: Religion skal ikke få dominere eller være til hinder for en innvandrers bidrag til felleskapets verdiskaping ved ærlig arbeid.

TOR HOLSTmed

19.10.2016 kl.18:44

helt enig med s.listhaug,sv kvinne det sier vel alt.

Jarle Holmgren

19.10.2016 kl.18:51

"Hvorfor ikke behandle muhammedanske bosetter i Norge slik muhammedanere behandler jødiske bosettere i Midtøsten?"

Hvorfor ikke? Fordi det ikke er det samme.

Gaunil

19.10.2016 kl.18:53

De fleste er nok innerst inne enig med Listhaug i de fleste saker hun uttaler seg om. Problemet er at hun kommer fra feil parti.

Jeg har aldrig stemt på hennes parti men har ingen problemer med å være enig med henne. Ikke i alt. Jeg er heller ikke enig i alt mitt parti gjør eller sier.

For noen så har det blitt en religion å være uenig med - og latterliggjøre Sylvi Listhaug. Spesielt hos venstresiden er denne religionen opplest og vedtatt - å være uenig selv om man er enig.

Mikkulv

19.10.2016 kl.18:54

"Selv feminister som påstår at de står på kvinnenes side, har ikke noe problem med å henge henne ut på sosiale medier."

Er nok lengesiden feminister hadde noe med kvinners beste å gjøre.

Jarle Holmgren

19.10.2016 kl.18:59

"Tenk når jeg vokste opp var det ingen utlendinger i Norge."

Jøss.. Ganske spenstig påstand. Fortell nå endelig når det var du opplevde en slik oppvekst. Såvidt jeg vet har det vel aldri vært noen tid i historien der det ikke har vært noen utlendinger i Norge.

Mina Bai

19.10.2016 kl.23:05

Jarle Holmgren: :)

Mikkulv

19.10.2016 kl.18:59

Hvis muslimer som kommer til Norden som flyktninger synes det å spise svin, drikke øl og vise hår er så fryktelig, mens å pakke inn småjenter, kaste stein på homofile, jomfrusjekk og æresdrap er bedre. Da er det ikke noe grunnlag for å bli i Norge, da lider de ikke mye nød. Da kan de bli der de er, og fikse opp landet sitt for en gangs skyld.

Knut

19.10.2016 kl.19:10

Feministene kan gå hjem å legge seg for aldri har noen klart og latterligjøre seg selv så mye som de gjør. De burde gjøre jobben sin med å stå opp for alle kvinner og da mener jeg innvandrerkvinner også som blir truet inn i hijab og burka. Men nei, da blir de feige og tør ikke hjelpe sine likesinnede men å fylle landet opp med slike undertrykte kvinner og voldtektsmenn det skal de gjøre. Gå å legg dere for dere har absolutt ingen respekt lengre.

M. Vestbø

19.10.2016 kl.19:22

Til SV dame.

Sylvi er en flott og frodig kvinne fra Møre, som har bena godt plantet på jorden, og ikke langt inn i den pedagogiske verden til venstresiden.

Jan

19.10.2016 kl.19:49

"Hvorfor ikke? Fordi det ikke er det samme."

Hei Jarle, hva er forskjellen?

Vi får da høre at innvandrede muhammedanere har like rett til å bo i Norge som oss nordmenn. Ja de kan sågar kalle seg nordmenn og definere hva som er norsk. Hvorfor har da ikke jøder like rett til å bo i Midtøsten og leve med sin kultur? Nasjonalisme og grenser er ikke det noe som skal vekk? Er ikke multikultur veien til fred og fremgang? Har du fått asylrett i Norge er du norsk hevdes det. Da må vel en jøde som er født i Midtøsten ha mer rett til det geografiske området enn en muhammedaner som er født i Egypt, Libanon eller Norge? Likevel hevder "palestinere" født i Egypt, Libanon eller Norge at "jødene har okkupert deres land". Hvorfor kan ikke vi si at gjenbosettere har okkupert et stykke Norge? Eller er det slik at vi plikter å dele vårt land med enhver som finner det for godt å slå opp teltet sitt her? Hvem andre enn kurdere og "palestinere" har rett til en nasjonalstat? Tilhengere av muhammedansk innvandring til Norge fremhever stadig at "der islam regjerte kunne jøder og kristne leve i fred". Men det er et fakum at "freden" bygget på "dimmi-systemet". Bør vi innføre et "dimmi-system" der muhammedanere behandles slik de behandlet/behandler jøder og kristne? I tilfelle ikke, hvorfor ikke det dersom det fører til fred? For vi ønsker vel alle fred, eller?

Mina Bai

19.10.2016 kl.23:04

Jan: Jeg skjønner hva du mener og jeg selv er oppgitt over den tragiske situasjonen til kristne og jødene i Midtøsten. De er mine brødre og søstre og de er juveler til Midtøsten så det er sagt:(

Vest

19.10.2016 kl.20:20

Sylvi gjør en kjempejobb.Endelig noen som stiller krav til våre nye landsmenn, men det liker ikke sosialistbermen.

Stig

19.10.2016 kl.20:31

Sylvi Listhaug er en modig og uredd politiker som ikke hopper når media sier hopp og står for hva hun mener. Vi burde hatt flere slike politikere.

Media domineres av venstresiden og ingen er mer kreative på onde kallenavn og stigma en den selvutnevnte elite med monopol på rette tro og sanne lære.

Scott Johansen

19.10.2016 kl.22:15

En gjeng unge og lystige menn fra Midt-Østen som vi traff på Gardermoen på vei til milionbyen Instanbul sa det rett ut, de var kun muslimer på sosiale medier...ellers så første de en vestlig livstil.

Et naivt Norge som lar seg grundig lure ?

Mina Bai

19.10.2016 kl.23:01

Scott Johansen: det er mange muslimer som lever en vestlig stil, men det finnes alle typer muslimer tror jeg:-)

Anne K.Hansen

20.10.2016 kl.01:57

Tenk å hetse Listhaug for å si det som det er.

Vi spiser svin,drikker alkohol og viser ansikt,det er jo sant. Vi skal ikke endre levemåte for å være grei med utlendinger som ikke liker vår levemåte og kultur.

De må selvfølgelig tilpasse seg landet de kommer til og det må stilles krav til de,slik det gjøres til egen befolkning.

En god måte å føle seg verdsatt på er at det stilles krav.

Vi stiller krav til hverandre og våre barn men når det snakkes om å stille krav til innvandrere trekkes rasismekortet tvert.Håpløst!

Misbruken av rasismekortet ødelegger for god integrering. Vi ser hva som skjer i vårt kjære naboland Sverige der det har gått helt over styr. Myndighetene har ikke turt å stille krav pga av redselen for rasiststempelet, bli sett på som fremmedfiendlig osv, -dermed sviktet de ikke bare egen befolkning men også sine nye landsmenn.

Vi lever i en urolig verden,det kan vi ikke skyve bort.

Vi hjelper masse men vi må ikke være så "snille" (som f.eks Sverige) at vi ødelegger eget land. At stor innvandring medfører mange problemer er en realitet og må begrenses til det en klarer å integrere. Det må tas hensyn til egen befolkning og innvandrere som er her fra før.

Vi trenger politikere som er realistiske,stiller krav og evner å tenke fremover. Vi trenger flere som Listhaug.

Mina Bai

23.10.2016 kl.15:44

Anne K.Hansen: Jeg er ikke naiv og klar over disse utfordringene du beskriver her. Det er viktig.

Anders Stenstad

20.10.2016 kl.02:30

Sylvi er alltid den som havner på sosialistenes/vestresidens slaktebenk! Hun sier det nesten alle mine venner mener, men ikke tør å formidle, fordi de da blir sett på som rasister! Vi lever i et land som har frihet til å uttrykke oss, som er som et badekar som har en propp! Fylt med meninger, men som ikke er brukbart hvis det lekker! Da er det ubrukelig!

Nils Petter Mikkelsen

20.10.2016 kl.09:33

Det er et trist, men brutalt faktum at de fleste av vårt lands ledere ikke erkjenner eller syns å bry seg om den pågående invasjonen. Det var tilstanden var i landet i 1940. Venstresiden er forsterket med msm, og det meste fra Ernas teletubbier til SV. Look to Sweden.

Anonym

20.10.2016 kl.09:55

Synes Sylvi gjør en god jobb. Jeg liker att hun er ærlig om vill ha kontrollert innvandring. Jeg er helt for å hjelpe de som trenger hjelp, men mener at det finnes bedre måter å hjelpe på.

Blant annet å hjelpe flere i nærområdene. Nå er det kun de rikeste og med mest utdanning som kommer hit. Mens de med lav utdanning blir igjen. Det uheldig, når krigen er ferdig er man avhengig av å skape arbeidsplasser. I hovedsak er det de ressurssterke som gjør det.

Vi må også unngå for høy innvandring her. Det gjør at flere vill falle utenfor. Da får vi ghetto områder slik vi ser i andre storbyer rundt om i Europa. Mange vil føle dem er i en håpløs situasjon og dermed blir grensen for å ty til vold lavere. Det vil igjen føre til økt rasisme fra vår side. Det vil igjen føre til parallellsamfunn. Noe som er svært uheldig.

http://www.futureofmankind.co.uk/Billy_Meier/The_Henoch_Prophecies

Jan

20.10.2016 kl.10:28

Kjære Mina.

Når jeg, og noen til, er skeptiske til det som skjer kommer ikke det av uvitenhet om den/de kulturer som innvandrer. Jeg har bodd tett innpå andre kulturer siden midten på 60-tallet. Når det gjelder dagens innvandring til Norge står islam i en særklasse. Vi opplever ikke at andre religioner - ta jødedommen som har vært her siden 1800-tallet - fremmer slike krav om plass i det norske samfunn som islam. (Stortinget sa nei til religiøs ritualslakting på 30-tallet. Nå forgår slik slakting i bondesamvirkets slakterier og vi nordmenn er tvungne til å dele kostnaden.) Når noen av oss kjenner islam fra de landene religionen er dominerende synes jeg at det ikke er innbilt frykt (fobi) vi utviser. Jeg har også snakket med muslimer som er overbeviste om at "Allah vil gi dem de vantros land". Med det i bakhodet holder noen av oss "lykten tent". På en slik bakgrunn hilses Listhaugs tiltak velkomne. Vi har erfart at i noen kulturer ser man på det å være snill som det samme som å være svak. (Er det ikke slik at på arabisk er "frykt" og "respekt" det samme ord?)

Mina Bai

23.10.2016 kl.15:41

Jan: jeg er ikke uenig med det du sier. Jeg nekter det ikke:-)

Frank

20.10.2016 kl.12:56

Sylvi Listhaug gjør en utrolig god jobb. Så god jobb at hun får fiender på venstresiden.

Vi får bare bite i det sure eplet. Norge har ikke nok penger til å ta imot mennesker som ikke vil være med å dra lasset. Nå mens oljealderen snart forsvinner - hvor skal inntektene komme fra ?

Det er 1.6 arbeider for hver ufør/pensjonist/skoleelev etc. Skal vi importere personer som ikke vil dra lasset sier jo det seg selv at det i lengden ikke er bærekraftig.

Stå på Sylvi Listhaug - vi støtter deg!!

Roald Bentzen (@Oterhaug)

20.10.2016 kl.13:11

Bakgrunnen for at svinekjøtt er "synd" i de muslimske og jødiske samfunn er risikoen for trikiner. Mennesker har dødd av svinekjøtt og følgelig har det fått et stempel av urent. En enkel måte å kommunisere denne fare på er å henge det på religion.

I Norge har vi annet klima som ikke fremmer spredning av trikiner, og forekomsten er meget sjelden. Behandling av sykdommen (trikinose) er også god.

Mina Bai

23.10.2016 kl.15:39

Roald Bentzen (@Oterhaug): Tusen takk for kommentaren din. Dette visste jeg ikke. Nå lærte jeg noe her:-) Men er trikiner bare begrenset til svinekjøtt?

Jodd Otto

20.10.2016 kl.14:39

Er glad i vår innvandringsminister. Er det så galt å minne innvandrere på at de er gjester i et hus som har sine verdier og regler. Ikke annet en ren høflighet. Om de hadde akseptert hvem de kom til, ville nok de etniske ikke være redd de på samme måte, og kanskje ville integreringen på kjappere og bedre. Du går ikke med sko inn hos de du er gjester hos, uten at de ettertrykkelig har sagt at det er ok!

Mina Bai

23.10.2016 kl.15:38

Jodd Otto: Enig at vi må følge regler og lover i samfunnet vi er kommet til.

Ottar Rakvåg

20.10.2016 kl.16:44

Takk igjen til deg. Norge skulle hatt mange damer med innvandrebakgrunn med ditt syn på tilværelsen, og som helt tydelig forstår det norske samfunnet inkl plikter og rettigheter. Likestilling og frihet. Takk til Bai.

Mina Bai

23.10.2016 kl.15:36

Ottar Rakvåg: Awe tusen hjertelig takk for støtten:-)

Andreas

20.10.2016 kl.18:10

Vi må bare slutte å gjøre det så lett for innvandrere å få alt de krever. Det har vært kjenningsmelodien til de fleste europeiske landene de siste 20 årene, og da er det ikke rart at mange tenker at det bare er lang nok syting som skal til. Det blir et problem når noe så grusomt som niqab må diskuteres grundig, mens et kors i smykkeform kan eksluderes uten forvarsel fordi det er "potensielt krenkende". Slik har melodien spilt i Islams favør i mange år, så hvorfor skal man tro at ting blir bedre? Jeg for min del har gitt opp. Det kommer til å gå galt snart.

Mina Bai

23.10.2016 kl.15:36

Andreas: Nuvel det er ikke så dårlig som du tror heller kjære venn. Andre generasjonsinnvandrere er et godt eksempel på folk med høy utdanning og gode jobber:-)

Arild Folkvord

20.10.2016 kl.19:38

Listhaugs gjør en fantastisk jobb. Hun er bevist og strupe inntaket av flyktninger. Dette er for at vi ikke skal få for mange å få store problemer som i Frankrik og Sverige. De har druknet og har kjempe problemer med å integrere deres nye innbyggere. Imamer som arbeider for å spre den islamske religion, arbeidet ikke for god integreiene. Til mer frustrasjon som etableres til mer koser Imamer seg. De forskynner hat mot vesten og ha tro til den Islamske religion. Imamer og andre troende til Koranen kan lyve så mye de vil hvis de lyver til fordel for denne ondskapens religion.

Mina Bai

23.10.2016 kl.15:37

Det er ikke alle imamer som lyver og det er ikke alle troende til Koranen som gjør det heller kjære venn:-)

Arne

20.10.2016 kl.23:24

Religion er noe herk. Nå sier ikke jeg dette fordi ikke tror på Gud, for det gjør jeg. Jeg sier det fordi det de tror på er ulogisk og helt umulig å tro på. Derfor har jeg funnet på min egen Gud. Jeg mener at jeg er like god til å finne på en Gud som en jøde eller en araber. Min gud er logisk og grei å ha med å gjøre, for finner jeg feil på den guden er det lett rette på det.

LikerVinter

23.10.2016 kl.19:12

Jeg sier bare; Sylvi, stå på:)

Jeg kjenner noen jøder, jeg kjenner mange muslimer. Ok hvordan jeg vet at det er muslimer? Noen har sagt de selv, så er det hodeplaggene til pikebarna og mødrene.

Jeg kjenner også indianere her i Norge, Samer,Buddister, hinduer og kristne mfl. Det er rart at det er bare muslimene som har det vondt når de kommer til Norge fra sin elendighet, de andre gruppene stiller ikke med særkrav.

Dvs samene som er norske burde få ha særkrav siden de er norske. Men der er de rød/grønne mer steile enn mot muslimene

Skriv en ny kommentar

hits