Hans-Wilhelm har rett om Sylvi Listhaug

GLEMT FOLKET: Hans-Wilhelm Steinfeld mener norske politikere og medier er for politisk korrekte.  Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)

 
I etterkant av det amerikanske presidentvalget har et par reportere trukket medias rolle i seieren til Donald Trump under tvil. Den politisk ukorrekte, satiriske liksom reporteren Johnathan Pie hadde en video på Youtube med nærmest to millioner seere hvor han sier at mange støttet Trump, men turte ikke å si ifra. MSNBC morgenvert Joe Scarborough sa tirsdag at media handlet som cheerleadere for Clinton. Mange tusen mennesker møtte opp i kampanjer til Trump men media rapporterte ikke om dem.
 
Her hjemme, sier NRK veteranen Hans-Wilhelm Steinfeld (65) i et intervju med Dagbladet at norske partier og medier er så politisk korrekte at de ikke har fått med seg hva som egentlig skjer og tenkes rundt om i landet. Media underslår støtte til Sylvi Listhaug og hennes innvandrerpolitikk, av politisk korrekthet.
 
Når media som fjerde statsmakt mister sin objektivitet og tar side i en debatt, da har de svekket demokratiet. Folk mister sin tro mainstream media og leser heller nyheter andre steder. Jeg selv merker på bloggen, hvordan folk lenker til andre kilder i kommentarfeltet (når jeg har det åpent).
 
Man får det inntrykket at de for lengst har sluttet å lese mainstream aviser. Samtidig er det ofte problemet at blogger og andre kilder, i mangel av et grundig redaksjonelt arbeid, kan være ensidige eller noen ganger til og med feil. Vi gambler med demokratiet fordi mainstream media har tatt avstand til folket og har tatt på seg rollen som bedrevitere.
 
Media virker å ha tatt rollen om en vis far eller en streng lærer på seg og skal belære folk hva de skal mene, og i hvilken retning de skal tenke. Folk er ikke barn, de liker ikke den type umyndiggjøring. De vil ikke ha sensur og politisk korrekthet, og de vil til tider være politisk ukorrekte, tenke fritt og sette spørsmål ved viktige saker, uten å bli dømt.
 
Bare ved å ta en åpen og fordomsfri debatt og med imøtekommenhet kan man drepe myter og formidle sannheten. Når media stadig vekk løfter den moralske pekefingeren og vil fortelle folk hva de MÅ tenke, i stedet for å rapportere hva som skjer der ute, får vi et tillitsproblem som gir avstand mellom folket og media. Det er demokratiet som til slutt vil tape på dette.

63 kommentarer

Per Kjær Lottrup

14.11.2016 kl.15:40

Media driver kalender politkk, på like datoer vinner Trump og på ulike datoer vinner Clinton.

Media ser på hvordan Trump senker lsisten lengre og lengre ned, de bringer hans budskab og i ytringsfrihetens navn.

VG i går, et par billeder med Trump og Farange som til de grader hisser opp den tapende part. Når der så blir en historie av det kan de vendre historien til fordel for Clinton og de 25 byer som fremdelse demonstrer.

Det er Trump der skaber overskrifter, i sin tur lesere og til slutt til journalistrnes lønninger.

14.11.2016 kl.17:04

En blogg på nettavisen skrevet av mina bai uten hat mot muslimer?

Nå står ikke verden til påske

Mina Bai

15.11.2016 kl.00:07

Anonym: det kalles ytringsfrihet, dette er Norge, lær og lev med konstruktiv kritikk. Her er ikke ditt hjemland vet du;)

Vest

14.11.2016 kl.17:34

95 % av media i Norge har så stor politisk slagside(sosialistisk) at det har blitt ett demokratisk problem.Dette ligner diktatuestater vi ikke liker å sammenligne oss med.

Hovedårsaken til dette er statsstøtten til pressen.

Media som ikke har livets rett, kan forsette med propagandaen sin selv om de ikke har livets rett.

Kyrre Fjeldvik

14.11.2016 kl.17:39

Så sant som det er skrevet. Det er vel et spørsmål hvor lang tid det tar før "de politisk korrekte" ikke lenger kan tvinge meninger mot folkets vilje. Flertallet er nemlig demokratiets svøpe.

14.11.2016 kl.17:42

Politikere lever i sin egen lille verden/boble. Norsk media gidder mange ikke lese pga stor slagside mot venstre. Det finnes andre steder å få sann informasjon. Det viste seg med Brexit og Trump at det er mange som er i utakt med eliten og den politisk korrekte presse. Og bra er det!!

OleR

14.11.2016 kl.17:50

Nær annenhver overskrift på de største norske nettavisene lyder; "derfor skal du", eller; "se hvorfor du ikke må", eller "her er oppskriften på.... et lykkelig liv, god sex, julegaveinnkjøpene, her er det bare å sette inn de ordene som passer i dag......" Ja media i jakten på "klikk" bruker ikke lenger tid på undersøkende og/eller objektiv granskende journalistikk. De fremmer "fasitsvar" og quickfix-løsninger for dummies. Som regel ført i penn av bloggere med ymse bakgrunn og/eller unge journalisstudenter.

tomnco

14.11.2016 kl.17:56

Mainstream aviser lages av og for sosialistiske journalister som ønsker å få bekreftet hvor enige "vi" er. Journalistikk basert på fakta er ikke av interesse å lage, derfor brukes klipp og lim fra avis til avis. Drepende kjedelig for leserne som må søke info andre steder på internett.

14.11.2016 kl.17:56

Man ser jo hvor langt dette har gått i Sverige hvor enhver ytring mot den enorme innvandringen blir stemplet som rasistisk. Der er en moral riktig og alt annet blir totalt oversett eller latterliggjort.

D.Trump

14.11.2016 kl.17:57

Det tok sin tid før noen fant ut av dette? jeg ler og ler og ler.......utrolig hvor gal venstresiden politisk korekthet egentlig er......

Sven

14.11.2016 kl.18:17

Det er jo ett tankekors at ikke mediene er mere vare på hva den vanlige person ser etter av upartiske nyheter. Mediene hyler jo tross alt etter mere støtte grunnet fallende opplag.

Jeg tror de fleste etablerte medier i dag må kraftig ta seg sammen. Hvis ikke vil de automatisk gå under.

Hvis vi ser på befolkningsøkningen kontra veksten på "leste" nyheter i vanlige medier. Så vil vi nok kjapt se at mainstream media har bommet grovt ifht sine potensielle kunder over lang lang tid.

Tilogmed en uutdannet pottit som meg ser dette.

Audun Berg

14.11.2016 kl.18:26

Ja tenk det, en dag uten hat mot muslimer. Men det er ikke snakk om hat, men sakelig kritikk av en del særegenheter som inntrengerne bør slutte med. En av de få som våger å stramme inn på importen av lykkejegere er Listhaug. Politisk korrekt eller ikke. Men det er en merkelig stemning om dagen. Det virker som om hele administrasjonen er blitt beordret til å rulle ut den røde løperen spesielt for muslimer. Nåde den som våger å protestere. Da blir en kallet mindre pene ting og sjellt huden full. Vi har valgt inn representanter som vi håpet skulle ivareta vårt land, men desverre ser dette dårlig ut. Forsvaret har blitt redusert til nesten ingen ting og har blitt et pengesluk, politiet blir avslørt som ganske så udugelige og gjør seg skyldige i grove tjenesteforsømmelser, helsetjenesten sentraliseres og folk får et dårligere tilbud, skolen er ikke noe å rope hurra for heller, en tafatt miljøsatsing blir presentert i budsjettet, jernbanen har blitt et eller annet for spesielt intereserte som ikke gjør den jobben vi forventer, på felt etter felt avdekkes det tjenesteforsømmelser og slendrian.

Dette landet trenger en ordentlig overhaling. Det er prisverdig at noen fra avisene greier å grave opp noe av dritten så folk får vite om middelmådigheten i administrasjonen. Fakta skal holdes skjult og sunn fornuft må vike for politisk korrekthet. Og noen politikere forsøker igjen å kjøpe seg stemmer selv om det er fastslått at bevilgningene de vil banke gjennom er helt forkastelig. Merkelige folk.

Som Kongen nevnte i en tale så makter vi ikke å ta imot halve Afrikas befolkning her i Norge. Tenk om de folkene som blir lurt av disse menneskesmuglerne hadde brukt pengene sine der de kom fra. Da hadde de kanskje hatt det mye bedre enn å drukne i middelhavet. Se til å få en slutt på den galskapen jo før jo heller. EU sine yttergrenser lekker som en sil. Det var jo ikke meningen.

Hell

14.11.2016 kl.18:27

Hva slags samfunn har vi når store deler av folket ikke tør å si sin hjertelige mening ?

Er det demokrati eller nettverks diktatur ?

Hva slags samfunn har vi når maktposisjonene og pengene fordeles internt i enkelte familier og

innen nettverket deres ?

Er det demokrati eller aristokrati ?

Hva slags samfunn har vi når samfunnstoppene bruker den moralske pekefinger ovenfor de små i samfunnet men sklir unna selv ?

Er det demokrati eller hykleri ?

Nå er de redd for rævva si og kappes om å forstå hvorfor flertallet valgte Trump.

Kjøss katta sa far min og jeg er enig med ham.

Mina Bai

15.11.2016 kl.00:03

Hell: Jeg fremdeles har tro på vår demokrati. Det finnes feil men så håpløs er det ikke folkens.

Jan

14.11.2016 kl.18:27

Gidde nesten ikke lese MSM lenger. De deiver kun med subjektiv journalistikk.

For de blodrøde journalistene som jobber der evner ikke å legge fargen e til side når de skriver. Derfor så ender en opp med unyansert innhold med totalt mangel på objektivt innhold.

n0s

14.11.2016 kl.18:52

Det er vel snart 20 år siden jeg sluttet å ta MSM seriøst. De er så åpenbart kjøpt og betalt av samme eliten som hindret verden i å fengsle bankere i titusentall og eksisterer utelukkende som mouthpiece for de få mektigste blant oss.

Det har de siste 20 årene vært media sin oppgave å SKAPE folkeopinion, ikke reflektere den. Og det er mye av grunnen til at "demokrati" i 2016 er et begrep som i realiteten ikke eksisterer.

Mina Bai

15.11.2016 kl.00:01

n0s: kjære venn, jeg skjønner din frustrasjon men å si at demokrati ikke eksisterer, blir feil og. Jeg kommer fra diktatur selv, og da vet jeg at demokrati eksisterer når folk går til urnene og for eksempel velger den side de vil ha. La oss ikke glemme det:-)

Cecilie_M

14.11.2016 kl.18:59

Godt skrevet av Mina Bai. Det er vel også bare og erkjenne at pressen har spilt falitt og bare representerer PK meninger og kjører bare subjektiv kampanje journalistik. Kontakt med lesernes meninger og folkedypet har de mistet for lenge siden, trenger vel bare og vise til pressens fremstilling av og utfallet hva gjelder USA,s presidentvalg og brexit og hvor feil dette ekkokammeret tok.

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:58

Cecilie_M: takk skal du ha :) Nøytralitet i pressen er svært viktig. ja.

Rune

14.11.2016 kl.19:02

Vi har mye å takke Listhaug for.

Tenk om AP/SV hadde sittet ved rotet i fjor.

Grøss

Antisosialist

14.11.2016 kl.19:04

TV2 er verst av alle i dag.

Det er lett å kutte ut VG og Dagbladet, både på papir og nett, det har jeg gjort for lenge siden. Det store problemet er TV-nyhetene, og spesielt i TV2. De er så til de grader sosialistiske at NRK blekner i forhold. Tror ikke NRK har vært så intens som TV2 i å konstant drite ut f.eks. FrP-politikk, og favorisere AP-politikk. De legger heller ikke skjul på det, de pisser på oss foran kamera, og ser ut til å kose seg med det. Et godt eksempel er hvordan de i 2 år har drevet en kontinuerlig, daglig hat-kampanje mot Trump, og utropte Clinton til seier lenge før valget. Det var moro å se det flate trynet til TV2-reporterne når Trump vant. Jeg bryr meg ikke om dette valget, men de var tydelig lamslått og knekt. De trodde virkelig at de kunne påvirke hundretalls millioner velgere i USA !!!

Akkurat slik begynner de snart med FrP foran stortingsvalget neste år. De kommer til å kjøre en hat-kampanje mot både Silvy og Siv vi aldri har sett maken til. De har gjort det samme ved hvert valg, men de blir bare mer og mer kyniske.

Det som er så ille er at det ikke går an å kutte ut TV2, det følger med i TV-pakken, og det er nettopp dette raddisene vet, og utnytter folks mangel på politisk innsikt til å manipulere oss.

Og folk lar seg manipulere.

Jeg mener oppriktig at norske journalister er de største rasshølene i verden.

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:59

Antisosialist: pressen bør være nøytral, så godt som mulig, ellers vil de faktisk skade den offentlige opinionen. Samtidig kjenner jeg et par gode norske journalister også:-)

Reidun Carstens

14.11.2016 kl.19:19

Bedre kan det ikke skrives Mina.

Steinfeldt har helt rett. Dog er det ikke bare i Norge mainstream-media har falt av lasset i sin politiske korrekthet.

De har for flere år siden mistet alt som heter edruelig journalistikk om Midt-Østen, der USA / NATO og ikke minst " hennes hellighet Hillary Clinton ", sto fikk igang krigen i Libya.

USA sitt salg av enorme mengder våpen til Saudi-Arabia som igjen støtter Islamsk Stat og leverer våpen kjøpt fra USA videre til terrorister.

Pressen av gått av hengslene for å spre det de klare å spre av møkk om Trump. Hadde pressen gått i dybden på kjeltringen Hillary hadde det ikke sett så pent ut.

De fleste norske politikere har slengt med leppa om Trump i så nedlatende ordlag at dersom de treffer Trump bør de se ned i bakken av skam. Det gjelder bl.a Trine Skei Grande, Børge Brende, Hareide med flere samt et hopetall av mediafolk og journalister. Det hauses opp om at nå har Europa grunn til å være redd.

Putin trenger man slett ikke frykte. Det er en stor fordel at både Trump og Putin kan snakke sammen.

Clinton kom elendig ( ikke overraskende i sin politiske korrekthet ) meget dårlig overens med Putin.

Donald Trump tror jeg med sikkerhet kommer til å gjøre svært mange pinlig flaue etterhvert.

Takk Mina og også til deg Steinfeld.

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:54

Reidun Carstens: takk skal du ha :) vi får se....Samarbeid er bra, krig er noe jeg overhode ikke støtter uansett.

14.11.2016 kl.19:45

Undervurdere vanlige folk er den vanligste feilen politikere og media gjor. Folk flest skjonner mer enn disse tror

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:52

Anonym: enig med deg...

14.11.2016 kl.19:49

Jeg er en voksen og oppegående person, med ganske tilsvarende venner, familie og kolleger. Av disse er det ikke EN som ikke setter pris på det Sylvi prøver å gjøre. Ikke EN! Det sier kanskje litt, disse er fra unge til gamle, snille og omtenksomme, som lever liv med jobb, plikter, stress og alt som hører et "normalt" liv til. Noen av disse var også blinde for virkeligheten tidligere, trodde ikke det var SÅ ille, helt til de opplevde med selvsyn og erfaring hvordan vi bli villedet av politikere og media. Disse har utspilt sin rolle og ingen tror på de lenger :)

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:51

Anonym: ok, men tillit trenger vi. Norge tross alt er et demokrati:-)

Scott Johansen

14.11.2016 kl.20:13

Norsk og internasjonal politisk korrekt media vil dø ut om de ikke legger om kursen og serverer sine lesere sannheten i stedet for å belære...sannheten om den enorme offentlige korrupsjonen, om hvordan næringslivet har enorme sugerør ned i statskassen, om hvordan næringslivet(samt offentlig sektor)driver utstrakt sosial dumping, om de grove overgrepene landets over 40 statlige- og kommunale tilsyn utsetter landets sivilbefolkning for..etc.

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:50

Scott Johansen: interessant. Har du noe link?

Erik

14.11.2016 kl.20:15

Interessant analyse...

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:49

Erik: takk takk:-)

Bandolero

14.11.2016 kl.20:20

Her ser det pinedø ut til at man er politisk korrekt når man er enig med Listhaug. Men så er det jo Nettavisen og helt garantert uten sosialistiske journalister. Endel debattanter her ser ut til å se venstrevridd media og venstrevridde journalister på høylys dag. Merkelig at sittende regjering med to lakeipartier gikk av med valgseieren.Men det ser da ut til at de nøyrevridde lurte folket, siden tilslutningen til Høyres og FrPs politikk er revers på full gass.

Erik

14.11.2016 kl.20:24

Interessant analyse...

Dette handler allikevel om kontakten med folkedypet, en kontakt som rikspolitikere helt klart har mistet og som alskens media kun sporadisk har. Både Steinfeld og Tajiks betraktninger syns jeg er relevante. De sette finger'n på en avstand som vi bør jobbe for å minske...

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:48

Erik: takk og helt enig:-)

Fjesing

14.11.2016 kl.20:26

Du har et poeng...jeg sluttet å lese Dagbladet av irritasjon over deres svertekampanje mot kongehuset. Helt siden SV ble nedstemt for sitt republikkforslag for n'te gang, har avisen helt systematisk jobbet for å rive monarkiet fra hverandre. Lysbakken som president? Grøss! Ingen er feilfrie, selv ikke de kongelige, men DB-blekka ble for irriterende. Det er ti tusen andre ting viktigere i dette landet, og så bruker de tid på det der. Hadde de vært like ivrige ang politikere på venstresiden...eller byråkratiets overtramp mot folk, eller, eller... Selv VG klarer seg mye bedre.

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:48

Fjesing: ser poenget ditt.

Helge Espeland

14.11.2016 kl.20:31

Det er svært få muslimer som offentlig uttaler at vestlig kultur er et stort gode, og må gå FORAN Islam i en valg-/konflikt-situasjon. Dette inkluderer H. Tadjik. For oss kloke samfunnsrealister er dette viktig og farlig.

Hva er man når man IKKE er Islam-kritiker. Blind Lydighet. Skremmende. Det er norsk presse og NRK. NRK er lovpålagt og får betalt for å være nøtyrale og kritiske. Det er de IKKE. Da er NRK ulovlig, og bedriver bedrageri. For andre virksomheter får slikt konsekvenser - det må det også gjøre for NRK. Sjefer og journalister må få sparken, samt tilbakebetale oss lisens-betalerne et passende beløp grunnet bedrageri. NRK bryter loven - det må få konsekvenser.

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:47

Helge Espeland: NRK har faktisk hatt en rekke gode reportasjer i det siste, en av dem dreier seg om forstad situasjonene rundt svenske byer. NRK er faktisk blitt anklaget for rasisme.

Gordon

14.11.2016 kl.21:33

Dette er da absolutt verken noe nytt eller overraskende. Det er noe de oppegående av oss har vist om lenge. Politisk korrekthet er samfunnets kreft.

A.S.

14.11.2016 kl.22:56

Jeg har selv sett fremmedkulturelle drive med alvorlig kriminalitet og andre ting som setter dem i et svært dårlig lys. De få gangene jeg har hatt anledning til å komme inn på dette temaet og har fortalt at jeg er invandringskritisk pga av ting som jeg har sett og opplevd som avviker fra "glansbildet" som er det avisene liker å skrive om, da blir jeg ofte "stemplet" eller sett ned på. Spessielt opplever jeg at personer som er venstrevridd ikke er opptatt av fakta og empiri men later til å bortforklare eller ignorere det de ikke liker å høre. Et av virkemidlene her er å sykeligjøre eller å marginalisere meningsmotstandere. Feks strofen: "Hvite menn med lav utdannelse". Hadde man byttet ut etnisitet eller kjønn i denne beskrivelsen så hadde diverse interessegrupper sett rødt og aksjonert fordi de hadde følt seg krenket. Men dette illusterer ganske godt problemet med venstresiden: Selektiv omgang med fakta, tilater seg å bruke ufine og usaklige karakteristikker av grupper av personer med "feile meninger". Denne alvorlige slagsiden gjør at folk vet at de ikke kan stole på etablerte media. Det vi ser i USA er et eksempel på at demokratiet fungerer, man kan like Trump eller ikke. Men demokratiet funger! Det blir derfor merkelig å være vitne til at enkelte representanter for venstrevridd presse fortsatt prøver å å vrenge virkeligheten rundt sitt syn og nå må ty til at store deler av velgermassen i USA må sykeligjøres. Fordi det finnes ingen alternativer: Hvis man ikke er enig og støtter det som er politisk korrekt så er man "syk". Selv om man baserer sitt syn på empiri. Min påstand er: "politisk korrekthet" i sin ytterste forstand er å regne som en "personlighetforstyrrelse", en slags psykose der man oppkonstruerer sin egen verden og virkeligheten betyr ingen ting. Dette er sterkt argumenterbart hvis man f.eks ser på venstresidens tidligere støtte av ekstreme makthavere, og bortimot ingen selvkritikk i ettertid når livsverket til disse har blitt blottlagt. Det er på tide at enkelte tar et oppgjør med seg selv når det gjelder "politisk korrekthet", fordi dette er et stort bedrag mot menneskeheten.

Mina Bai

14.11.2016 kl.23:45

A.S.: jeg ser poenget ditt, men man skal ikke gå i samme felle selv ved å generalisere og sykeliggjøre en hel gruppe, jeg kjenner et par fra venstresida som har pekt på samme ting jeg har pekt på. Lederartikkelen i Klassekampen sier det jeg sier, det samme skrev Mimir Kristianson på FB:-) Tadja Tajik siste innlegg i Aftenposten er også leseverdig.

14.11.2016 kl.22:57

Det er så sant Steifeldt. Det må bli slutt å ha journalister som bare forteller det de selv liker. Fører klart til at vi søker andre info kanaler.

Baertill

14.11.2016 kl.23:14

Jeg vemmes av Norsk medias ensidige venstresupport. Nettet er også blitt et sted der en lynches om en ikke er venstrevridd.

Skammelig er det også at pressa behandler FRP (og da indirekte dems velgere) som annenrangs dritt under sine sendinger. (Les: idioter som ikke er like inteluktelle og belest som resten av almuen).

Alle har lært seg for å bli godtatt må en smile, nikke og være enig - utad, på møter, på facebook osv. Nazistempel og lynching skjer ellers.

Sånn er det blitt. Mens inni kommer ikke stemmen vår frem før vi drar forhenget bak oss og plukker parti lappen vi gir vår sympati til.

Øyvind

15.11.2016 kl.01:15

Når vi er innpå mangel på tiltro til MSM, så kan en vel undres på hvorfor det har blitt slikt, og ikke minst hva PK-er, og om det er noe som eksisterer. I så måte er Jordan B. Peterson, en professor i psykologi ved universitet i Toronte noen gode innlegg om akkurat det. Her får du noen innlegg som har skapt rabalder i Canada og beyond. For de tre videoene (serie på 3) som skapte en storm, så er de her:

Fear and the Law

https://www.youtube.com/watch?v=fvPgjg201w0&t=173s

Compulsory Political Education:

https://www.youtube.com/watch?v=f-7YGGCE9es&t=1706s

The PC game:

https://www.youtube.com/watch?v=W2u62u4entc&t=945s

Anbefaler flere å sjekke ut denne professoren, for han er bedre enn oss andre å sette ord på disse tingene.

Peder Storvømmølvold

15.11.2016 kl.03:54

Hell (14.11.2016 kl.18:27):

"Hva slags samfunn har vi når store deler av folket ikke tør å si sin hjertelige mening ?"

Jeg tror at de fleste tør det... men bare (mer eller mindre) anonymt. Ellers kan det oppstå konsekvenser av det alvorlige slaget.

15.11.2016 kl.08:20

"Anonym: det kalles ytringsfrihet, dette er Norge, lær og lev med konstruktiv kritikk. Her er ikke ditt hjemland vet du;)"

Den der kunne du spart deg på meg, sånne som deg, som kommer fra andre land, og gjør alt du kan for å rakke ned på din egen kultur og dine egne landsmenn, blir fra denne siden sett på som en person som forsøker å dra stigen din opp etter deg.....

bare så du er klar over det, lar ikke jeg meg tråkke på av slike som deg, klikkhore som du er.

Sten

15.11.2016 kl.08:44

Den selvutnevnte eliten diskuterer i lukkede fora og er i praksis tilhengere av det opplyste eneveldet - akkurat som kongemakten på 1700-tallet. De vedtar hva som er rett og galt, de vedtar hva som er rette tro og sanne lære og de vedtar hvem som er snille og gode og hvem som er slemme og onde. Og nåde den som våger si eliten imot - de blir møtt med bannbulle og bål og hengt ut i nåtidens gapestokk - sosiale media.

Forakten for den hardtarbeidende mann (spesielt menn) og kvinne er til å ta å føle på hos elitens politikere og journalister - som adel og kongemakt i middelalderen. Lite har med andre ord endret seg - demokratiet bør slås av og på etter hvordan folk stemmer.

Sten

15.11.2016 kl.08:57

Etter å ha bodd i >15 år blant muslimer og andre folkegrupper må jeg konkludere med at man ikke har lidd noen nød overholdet, noen er våre venner, andre bare på nikk. Tror ikke de heller har tatt skade. Likevel er man engasjert i sakene rundt dette, ser at media er skammelig ensidige i nyhetsdekningene sett i forhold til (ofte utenlandske medier), dette gir et urett bilde av hendelsene som skjer og fører til tap av tillit og introduksjon av usikkerhet og utrygghet for beboerne. Dagens imigranter kommer i bølger og de fleste er unge, ofte mer agressive og fører til paralellsamfunn hvor vertslandets lov og orden nærmest ikke gjelder. Her må skjev media skjønne at de må ta sitt ansvar og rapportere sannheten, slik at folket blir korrekt opplyst og derav innta sunne standpunkt. Dagens utvikling som er basert på usannheter er stedvis skremmende og fører til at det politiske landskapet på sikt skyves mot høyre og man kan forvente økning i uro og kriminalitet med stedvis åpen konflikt. Dette er alvorlig og ikke i vertslandets opprinnelige interresse, tror jeg. Hvor jeg bor er dette ikke tilfelle, disse folkene kom i mindre grupper for mange år siden, situasjonen var forskjellig da, i media også. Dagens avis og TV reportasjer kan vanskelig gjøres skjevere, (selv i et diktatur?), og virker mot demokratiet.

Anne K.Hansen

15.11.2016 kl.09:51

Politikere og media undervurderer det norske folk. De er stadig ute med sin moralske pekefinger til fordel for innvandrere. De er blind for hva som skjer i landet. Folk har sagt ifra lenge men det biter ikke på,-det er viktigere å være politisk korrekte...istedet drar de rasismekortet.

De oppfordrer befolkningen om å stille opp samtidig som de lukker øynene for at masseinnvandringen ødelegger samfunnene. Politikerne og media har ikke realistiske syn på hva som skjer og har fullstendig sviktet landet og egen befolkning. De stikker heller hodet i sanden enn å tørre å ta realistiske grep for fremtiden.

Politikere flest og media har mye å lære fra Hans Wilhelm Steinfelt og Sylvi Listhaug.

Tore Huseby

15.11.2016 kl.10:33

Dette er ord til ettertanke. Kan hende bør media i mye større grad fritte ut høyresiden i norsk politikk hva de egentlig mener, og hvordan disse meningene kommer til å se ut i praktisk politikk. Men det er også et faktum at de rikeste landene i verden har innbyggere som ser det som naturlig at alle i deres egen del av verden skal ha bil, båt, kunne fly på ferieturer og så videre.

Men disse samme meneeskene reagerer negativt hvis en syrisk flyktning er frekk nok til å eie en smartmobil. Historien viser oss at alle samfunn som lever på toppen av kransekaka en dag skal dratte ned til bunns - det nye er at dagens økonomiske høykulturer klarer å dra seg selv til bunns...

Sture

15.11.2016 kl.10:45

Flott at Nettavisen har slike interessante og reflekterende blogger (det har vært mye rosa i det siste). Folk må få si sin ærlige mening og bli tatt på alvor. Nettavisen må ikke gå i samme elitefella som Dagbladet, VG, Aftenposten eller NRK.

Som demokrat, liberalist og antirasist er jeg skremt over hvor nedlatende og ekskluderende elitens journalister og politikere er blitt. Forakten for arbeiderklassen er til å ta og å føle på. Spesielt menn (dumme hvite menn uten utdannelse) får så hatten passer.

Hillary kalte arbeiderklassens menn for "basket of deplorables" - og avslørte hennes syn på den hardtarbeidende amerikanske familiefar som ikke har fått økt sin reallønn på 40 år. Dette er menn som jobber i tungindustrien, i olje og gass, bygger hus og veier, tømmer folks søppel og rydder snø om vinteren. Det er menn med skitt under neglene - men uten mastergrad. De blir foraktet og spyttet på - og bør helst fradømmes stemmerett og alminnelig rettssikkerhet. Dagbladet følger opp og proklamerte at nå skulle "glasstaket knuses" og verden styres av de gode kvinnene på venstresiden. De våknet til en kraftig bakrus - heldigvis.

Tør vi minne om at det var disse "foraktede menn" som startet arbeiderbevegelsen, som gjennomførte den amerikanske og franske revolusjonen og som ga sine liv i kriger og skitne fabrikker for å fø sin familie? Elitens journalister er historieløse og bør ta et grunnkurs om respekt for demokrati, ytringsfrihet og rettssikkerhet.

Sal al Din

15.11.2016 kl.10:50

Er det et paradoks at meningsytrere på begge de politiske vingene hevder at "de andre" har et forvridd virkelighetssyn?

DagT

15.11.2016 kl.11:26

Demokrati med ensidig støtte fra media kaller eg for en form for diktatur. At MSM er hovedsakelig venstre sia forteller meg at disse har en trang til å herske; en fjerde stats makt. Skal Norge få et mer rettferdig samfunn så må all støtte til media opphøres umiddelbart. De som ikke greier å formiddle sannheten vil forsvinne. Takk å pris for at vi i moderne tid har fått sosiale media som Reddit, Twitter, Facebook, Google osv. Her henter vi selv fakta. Kjenner faktisk ingen eg som trur lenger på MSM.

Torgrim T. Storvik

15.11.2016 kl.11:50

Bedre sent enn aldri! Steinfeldt hadde aldri sluppet unna med dette da han huserte i ARK - NorskKrigskringkasting!

svein ansdersen

15.11.2016 kl.14:45

Menings- og godhetstyrannene driver hets av annerledestenkende mennesker. Da får de gjerne en på tygga tilbake. Det norske folket er meget opplyste, orienterte og de har sine meninger. Det må vi innse. Et området hvor dette særdeles blir oversett er i innvandringsdebatten. All kritikk blir straks viftet bort med rasismekortet. Samtidig er det å være kritisk til innvandring og det å stille krav til innvandrere per definisjon politisk ukorrekt. Slik har det vært helt siden Hagen satte fram krav til innvandringen etc. I dag ser vi at mye av det han sa og hevdet har slått an. Selv om man er uenige i meninger, er det bedre de kommer fram og få diskutert saken. En ting er sikkert, mange støtter en begrenset innvandringspolitikk. Og det gjør jeg også. Det skulle egentlig ikke ha vært nødvendig med en Listhaug. Men jaggu er hun god å ha. Fordi dette skulle alle norske politikere etc ha sett som en av sine største oppgaver, nemlig å bevare Norge som et sekulært demokrati etc hvor bl a all kvinne undertrykking er strengt forbudt., I tillegg til å nekte at farlige ideologier som kommunisme, nazisme, fascisme og islam å få grobunn her. Bort med alle former for islamisering av Norge. Det er en kjensgjerning at Norge er bedre å leve i for muslimer enn mange av muslimlanda. Det er et stort paradoks og må stanses.

Tor H. Næss

15.11.2016 kl.15:08

En riktig og velskreven artikkel synes jeg.

Det virker som om medias Ravner har tatt på seg rollen som Medusas gribber, i sin iver til å feilinformere det Norske folk.

Spooky

15.11.2016 kl.16:26

Samtidig er det ofte problemet at blogger og andre kilder, i mangel av et grundig redaksjonelt arbeid, kan være ensidige eller noen ganger til og med feil.

---------

Og hvordan skiller dette seg fra mainstream media ?

De som ikke leser avisene er uinformerte.

De som leser avisene er feilinformerte.

Star

15.11.2016 kl.17:59

Ha-det-ja Tadjik

Odd Karlsen

15.11.2016 kl.19:38

Pressen er en vits. De formiddler ikke, - de gjør det de kan for å forme leserne.

Latterliggjør og dritter ut Høyre-siden til de grader at «ingen» tør åpent innrømme at de stemmer borgerlig. Er DET pressens rolle?

Jeg boikotter venstrevridd presse!

Anne

15.11.2016 kl.23:01

Jeg er enig. Lenge har det irritert meg hvordan media, venstresiden og mange av deres velgere har blitt moralens voktere på deres premisser. De kritiserer religiøse og deres moralske peķefinger, men har blitt mye verre. De støtter verdens fattige som er flott (hykleri), men nedvurderer og stigmatiserer hvite fattige, lavt utdannete, syke og uføre. De putter disse i høyreekstrem bås og kaller dem for dumme og idioter. De fleste jeg kjenner av disse gruppene stemmer på Ap, og de fleste har gode evner og er samfunns interessert. Alt de vil er å kunne forsørge sin familie og seg selv. Mange av lavt utdannede har valgt yrkesfag pga interesse og har ikke noe å gjøre med at de ikke har evner. Venstresiden lever så godt nå at de egentlig er øvre middelklasse, og deres syn på de med mindre er som overklassen hadde på fattige for 100 år siden, der de ser på lavt utdannede og fattige som idioter og en hvit ekkel berme. På tv sa en analytiker at fattige hvite i USA er white trash, hillbilly og rednecks. Det forteller hvilken menneskesyn venstresiden har fått nå.

Dette sier jeg, selv om jeg er mer til venstre enn til høyre. Men jeg er ikke hjernevasket og ser hva som skjer, og liker ikke dette upstairs og downstairs synet som venstresiden i Norge har fått.

16.11.2016 kl.16:50

Å være politisk korrekt gir cred og annerkjennelse i visse miljøer og ikke minst gjelder det hva som er igjen av journalister. Det virker som om de holder enn konkurranse i å være så PK og "tolerant" som overhodet mulig. "Har du skrevet noe negativt om Sylvi Listhaug i dag. Så flink du er". Sånn.

Christer Wallerby

03.12.2016 kl.18:52

Så sant som det er skrivet! Meget bra att noen tar bladet fra munnen!

Skriv en ny kommentar

hits