Vær så god! Bli krenket

Denne historien startet tidligere denne uka. Et bilde fra en privat fest ble uten tillatelse delt i store, lukkede muslimvennlige grupper på nettet, grupper som har tradisjon for å henge ut frigjorte muslimske kvinner. I disse miljøene er ordet «hore» en yndet favoritt. Bildet viste meg sammen med noen andre kvinnelige sekulære muslimer og eks-muslimer. Hensikten var å «slutshame» oss og henge oss ut.

En muslimsk mann sto bak. Den samme mannen sammen med en journalist, mistenkeliggjorde i Klassekampen før jul enhver kvinne med muslimsk bakgrunn som kritiserer ukultur.

I lang tid har jeg forsøkt å nærme meg muslimske miljøer ved å ta en brobyggende og reformerende posisjon. Jeg har også vært i respektfull dialog med mannen som delte dette bildet. Jeg oppmuntret ham å bruke hans ytringsfrihet, og nevnte at han har talent. I ettertid sitter jeg tilbake med en noe bitter smak i munnen, du kan ikke gå i dialog med hat. For å si det rett ut: Disse menneskene er avhengig av fiendebilder.

Holder du kvinnene nede, holder du samfunnet nede. At den muslimske verden er stagnert er forståelig. Jeg er sliten av hets, trakassering, trusler, jeg har angst for å åpne mailboksen, jeg frykter enda en ekkel melding fra enda en falsk profil laget av en muslimsk mann. Alt fordi jeg skriver om muslimske kvinners rett til egen kropp, seksualitet og sekularitet.

Dette er krise, det er ingen generalisering av menn fra muslimske land, mange av dem er svært flotte, opplyste mennesker som jeg er glad i og respekterer. Mange av dem er troende muslimer. Jeg snakker hovedsakelig om annen- og tredjegenerasjonsinnvandrere født og oppvokst i Norge, med et menneske-/kvinnesyn fra middelalderen. Hva gikk galt?

Så snart jeg går inn i en diskusjon på FB går en sint muslimsk mann løs på meg med sprengkraft som en bombe under vesten. Jeg har aldri skrevet hårreisende eller hard kritikk av islam eller muslimer, men sånn oppførsel provoserer meg til å utfordre disse holdningene. Disse menneskene er i en konstant tilstand av krenkelse, i en evig offerrolle, de maser om hvor koselig de er og hvordan de blir «stigmatisert». I virkeligheten har de grumsete totalitære trekk og etterlyser blasfemilover og sensur, de fornekter jødehatet blant muslimer, de har kvinneundertrykkende holdninger og uttrykker det verste hat mot annerledestroende, sekulære muslimer og eks-muslimer. En journalist med muslimsk bakgrunn skriver i dag i magasinet Utrop at han vil ha en kartlegging av «islamofobi» i Norge, han ønsker saudiarabiske tilstander i Vesten.

Hvorfor dele et privat bilde på et forum med mange tusen medlemmer av aggressiv karakter? De har tidligere vist samme nedlatende holdninger til kvinner med muslimsk bakgrunn, eksempler er Shabana Rehman og Skamløse jenter. Det som skjer og det er bevisst, er at de hisser opp en lynsj mobb og mobiliserer til hets og trakassering.

Islam har ingen tradisjon for å akseptere kritikk. Det er denne religionens ulempe og svakhet. Enhver fri tanke, ethvert spørsmål, enhver tvil blir respondert med voldsom gruppemobilisering, protest, sinne og til slutt vold. Denne hermetiske tilstanden har vart i 1400 år. Nok er nok. Mens kristendommen er blitt drøftet, hamret på, kritisert, karikert og forsket på, har vi i islam denne «stolte» tradisjonen hvor det endog skrytes av at det aldri vil tillates at islam lider samme skjebne som kristendommen. Mangel på kritikk er mangel på intellektuell tilnærming. Det er en tragedie for ethvert menneske med et hode på toppen av kroppen.

I den muslimske verden og i iransk historie ser vi hvordan den minste kritikk eller den minste reformvennlige vinkling er blitt jaget, drept og hugget ihjel. Det er ikke lenge siden hender og føtter til den iranske islamkritikeren Ali Dashti ble hugget av. Det er ikke lenge siden tungen ble skåret ut av munnen til komikeren Fereydoon Farookhzad etter at han gjorde narr av Khomeinis religiøse bok. Dette skjedde i Tyskland, i den frie vestlige verden. Og hva sier en mainstream muslim om Charlie Hebdo-massakren? Vel, mange er ikke spesielt imot den heller.

Skal disse menneskene gjøre noe for å få aksept for islam i Vesten og den ikke-muslimske verden, må de kanskje slutte med trusler, hets, drap, vold og hårsårhet?

I 1400 år har vi hatt en «hold kjeft eller dø»-innstilling i den muslimske verden. I det siste har Vestens akademia skjenket oss en ny forbannelse som de kaller «islamofobi». De samme menneskene som krenker meg, trakasserer meg, hetser meg og henger meg ut, går i offerrollen og trekker nå islamofobi-kortet om de blir kritisert. Du kjenner «crying bullies», bøllene som mobber andre og samtidig gråter. Skam over Vestens akademia for denne gavepakken til ufrihet!

Det går ikke én dag uten at jeg får ekle kommentarer på bloggen min fra folk som maser om Islam. Men kjære deg, du blir kritisert for grumsete holdninger og din middelalderske, kvinnefiendtlige innstillig, gjør noe med det! Respekt må man fortjene, du kan ikke innføre respekt, og du kan heller ikke fortjene det så lenge du bøller rundt blant andre.

En gang ble islam assosiert med mystikk og åndelighet og møtt med nysgjerrighet i Vesten. Jeg glemmer aldri en scene fra en gammel fransk film: Den franske filmkarakteren reiste rundt i Marokko og den marokkanske sjåføren stoppet bilen for å be i solnedgangen med sanddynene i bakgrunnen. Det var vakkert. Jeg savner den islam.

For meg som er vokst opp i en sufi-tradisjon som europeere, tyskere og franskmenn oppsøkte for å oppleve mystikk og skjønnhet er det smertefullt å se at vi har mistet vårt europeiske publikum.

Scenen fra den franske filmen får du aldri tilbake om du fortsetter å være bølle, å stoppe all kritikk, å stemple og hetse andre. Scenen fra ørkenen er tapt for alltid på grunn av sånne som deg.

Tiden da mørkemenn som deg mishandlet muslimske kvinner er over. Vår kamp for frihet er såvidt startet, det er smertefullt for dere, men historien er full av momenter der mørkemenn har tapt kontrollen på grunn av nye, overveldende ideer, det kalles progress. De mørkemenn har skreket av smerte og gått løs på den ene etter den andre og krenket var de òg. Men noen ganger er krenkelse nødvendig. Så vær så god, bli krenket!

54 kommentarer

Kai Inge Buseth

17.02.2017 kl.21:23

Utrolig viktig innlegg, Mina.

Det har tatt sin tid før jeg skjønte at du virkelig står på mot Islams mørke side, at du ikke var et sted "midt i mellom".

Stolt av deg, og av alle dine medsøstre som reiser seg mot urettferdigheten skapt av maktsyke menn.

Men skal dere og vesten lykkes må det du forteller også synke inn hos venstresiden og domstolene og våre kjære, men akk så naive politikere.

Stå på Mina! Fortell dem!

Klem fra

Kai Inge Buseth

Tine

17.02.2017 kl.22:09

Et utrolig velskrevet og ekte innlegg.

Jeg hadde altfor mye å si om dette, så jeg måtte slette kommentaren min (den ble milelang til slutt), men jeg synes vi trenger at menn ser hva deres kjønn driver med, og støtter oss, og vi trenger at menneskerettigheter og velferd går framfor "ære". Man har rett til å bli fornærmet, men ikke rett til å skade andre mennesker fordi man er fornærmet.

Eirik

17.02.2017 kl.22:11

Ahmad har postet artikkelen om seg selv i flere Facebook-grupper. Nå får han svært så fortjent pes. Også fra oss som til dels forsvarte ham mot usaklige kommentarer, og som da til en viss grad lot oss lure. "Journalisten" overrasker ikke, for å si det sånn - det er en stund siden han mistet sin troverdighet og integritet.

Du er en tøff dame, Mina Bai, med en veldig viktig stemme. Ikke la den stilne av pga. hat og ignoranse, selv om jeg hadde forstått om du ikke orket mer. Det høres ille ut, men jo mer du blir kalt hore og lignende, jo tydeligere blir gjennomslagskraften din, og stadig flere mørkemenn må fram i lyset.

Bente

17.02.2017 kl.22:22

Takk, Mina 💕

Fortsett å opplyse om realitetene!

Shu

17.02.2017 kl.22:51

For et fantastisk og velformulert innlegg Mina.

Tor

17.02.2017 kl.23:00

Som alltid Mina, så deler eg. Stå på.

Toril Kalsås

17.02.2017 kl.23:34

Hei Mina!

Det er forferdelig at du og andre blir utsatt for så mye dritt, ukvemsord og trusler. Det er et tap for demokratiet og oss alle, selv om det selvfølgelig er verst for dere som er direkte rammet.

Jeg trenger en liten oppklaring, for ut fra teksten virker det som om Sohaib Ahmed er direkte involvert, men jeg forsto ikke det ut fra bildet? Kanskje jeg som er treg, men jeg ser at det er på et innlegg av ham, men er det han som har lagt ut bildet eller skriver den stygge teksten?

Stå på videre, du har en viktig stemme!

Hjertelig hilsen Toril

Faten N. wannabee

18.02.2017 kl.00:15

Det mest usiviliserte og stygge språket er vel ikke uvanlig i muslimske miljøer. Disse individene fra steinalderen skjønner nok at deres tid er omme.

ståle

18.02.2017 kl.08:34

Der traff du spikern igjen.:)

kasper ludviksen

18.02.2017 kl.08:37

hadde du vært muslim selv, kunne du kanskje påberopt deg å ha innsikt i hvorfor muslimer kler seg,fører seg, og oppfører seg som de gjør.

Du har jo egentlig ikke noe greie på det, du sitter bare fra utsiden og lar en hendelse sett fra din side som en negativ opplevelse med et annet menneske, la hele levesettet, oppførselen og tankesettet ditt bli gjennomsyret av hat mot milliarder av mennesker og store kulturer, da via ytret via blogg.

Bra det, dette er jo som en kikkert rett inn i hjernen og personligheten din, og det var det ikke vakkert.

edit

18.02.2017 kl.08:49

Hadde du vært muslim selv, kunne du kanskje påberopt deg å ha innsikt i hvorfor muslimer kler seg, oppfører, og fører seg som de gjør.

Du har jo egentlig ikke noe greie på det, du sitter bare fra utsiden og lar en hendelse sett fra din side som en negativ opplevelse med et annet menneske, la hele levesettet, oppførselen og tankesettet ditt bli gjennomsyret av hat mot milliarder av mennesker og store kulturer, ytret da via blogg.

Bra det, dette er jo som en kikkert rett inn i hjernen og personligheten din, og det var det ikke vakkert.

Michael

18.02.2017 kl.09:05

Ekte feminisme !!

Min dypeste respekt til deg!

Stå på 😘

Kurt

18.02.2017 kl.09:23

Stå på Mina!

Vi er mange som likar det du gjør og står for 😊

Åsså treffer du godt når du får slike latterlige kommentarar som dei over frå "edit" og "kasper", utruleg at folk får seg til å laga slikt 🤣 For det tar vi seriøst, hæ 🌹

Jan

18.02.2017 kl.09:31

Flott skrevet! Jeg ser det er noen "mørkemenn" under falske navn her også. En "norsk" mann og en "norsk" kvinne har skrevet (kopiert) inn et innlegg som er identiske. Fantastisk! Slike mennesker gjorde vi oss ferdige for 500 år siden, da kvinner ble brent på bålet som hekser. Heldigvis har vårt samfunn gått videre, mens andre har stagnert.

Det er uhyggelig å være vitne til idioter som hater kvinner, i alle sine former. Det pussige her, er at det er menn som bærer hatet, mens kvinnene bærer kjærligheten. Det er kvinnene som idag kjemper for de rettighetene som vi tar så selvfølgelig. Dette er min hyllest til alle verdens kvinner, ingen må få tie dere ihjel. Fortsett med samme kraft!

edit 2

18.02.2017 kl.10:00

jøss, du ER muslim ja, det skulle man ikke tro.Du er sikker selv Mr.Mina?

Persvein

18.02.2017 kl.10:56

Veldig bra. Tiltredes 110%

Men: Hat mot andre grupper og mennesker er selvsagt ikke unikt for muslimer; Jøder hater. Kristne hater. Hinduer hater. Enhver sosial gruppering finner gjerne noen de kan hate.

For å si det med Tom Lehrer:

Oh, the white folks hate the black folks,

And the black folks hate the white folks.

To hate all but the right folks

Is an old established rule.

But during National Brotherhood Week, National Brotherhood Week,

Lena Horne and Sheriff Clarke are dancing cheek to cheek.

It's fun to eulogize

The people you despise,

As long as you don't let 'em in your school.

Oh, the poor folks hate the rich folks,

And the rich folks hate the poor folks.

All of my folks hate all of your folks,

It's American as apple pie.

But during National Brotherhood Week, National Brotherhood Week,

New Yorkers love the Puerto Ricans 'cause it's very chic.

Step up and shake the hand

Of someone you can't stand.

You can tolerate him if you try.

Oh, the Protestants hate the Catholics,

And the Catholics hate the Protestants,

And the Hindus hate the Moslems,

And everybody hates the Jews.

But during National Brotherhood Week, National Brotherhood Week,

It's National Everyone-smile-at-one-another-hood Week.

Be nice to people who

Are inferior to you.

It's only for a week, so have no fear.

Be grateful that it doesn't last all year!

Audun Berg

18.02.2017 kl.12:12

Meget godt Mina, fortsett å opplyse om mørkemennene. Det er trist å oppleve at så mange fortsatt lever 1400 år tilbake i tiden.

Islam fortjener ikke respekt, men forakt. Ikke hat, men motstand og forakt. Dette svineriet fører ikke verden fremover på noen områder. Det er stort sett opp til kvinnene å få stoppet mishandlingen og terroren i denne krigsideologien. Bare syke folk kan støtte islam. Derfor flykter de som kan fra disse landen.

Anders

18.02.2017 kl.12:29

Det er jo helt vilt at fredelige og sekulære Norge skal ta imot tusenvis av kvinnehatere som ikke har noen respekt for hvor de er, eller for universelle menneskerettigheter.

Husk at du har støtte fra mer enn 5 millioner i dette landet.

Reznov

18.02.2017 kl.13:07

Ville ha vært litt forsiktig mina. Han du henger ut kan anmelde deg siden dette har du egentlig ikke lov til å gjøre.

Eirik

18.02.2017 kl.13:18

«Reznov»- i Norge har både menn og kvinner rett til å ytre seg.

Det gjelder selvsagt også retten til å ta til motmæle mot hatske muslimske menn som vil shame og true kvinner til å holde munn.

Glycon

18.02.2017 kl.13:30

Hørt om tale- presse- og ytringsfriheter, Reznov?

Ærekrenking er ikke noen stor greie her i landet.

Baard fiksdal

18.02.2017 kl.14:39

Du er en viktig stemme. Skriv mer!

Peder

18.02.2017 kl.14:43

Bra innlegg

BareLurer

18.02.2017 kl.16:17

"Skam over Vestens akademia for denne gavepakken til ufrihet!"

Tiltredes 100%.

RuneFardal

18.02.2017 kl.19:58

Det er når de krenkede så åpenbart krenker andre at narsissistiske sårbarheten slår i gjennom. Og for noen av disse snakker vi åpenbart om forstyrrelse.

De har ingen sperrer for å krenke andre, men prøv å å fremme den minste kritikk mot dem.... BOOOM!

D.Safar

18.02.2017 kl.20:26

hei

det var jeg som kommenterte på bildet øverst.

For det første om bilde er lovlig eller ikke lovlig er ikke saken. dere har mobbet muslimer som går med skjerf, dere støtter de som brenner koranen og tegner mohammed karikaturen. vettu hva kjære, for meg har du ingen kvinnelig verdier. verdier kommer av respekt og respektere andres religion osv. om du går naken eller med skjerf er ditt problem. men når du snakker dritt om hijab og islam generelt så må du faen meg tåle og bli kalt prostutuert, for det er du i mine øyner, og faktisk så prostutuert hadde ikke mobbet folk som går med hijab, fordi de respekterer andre mere enn det du gjør. og jeg er ingen god muslim eller troende... så ikke kom med islam gutten eller ditt og datt, og jeg er gift med ei europeisk dame, så ikke kom med den unnskyldning....lær deg respekt så får du respekt tilbake kjære jende... du lever av å misrespektere folk..det er dine penger kommer fra....da kaller jeg deg ubrukelig søppel for den skyld, fordi i mine øyner er prostutuert 100 % bedre enn deg.

Toril Kalsås

18.02.2017 kl.22:20

D. Safar: Har du ikke forstått at i en diskusjon må du bruke argumenter, ikke skjellsord? For å få respekt må du lære deg respekt, for å bruke dine egne ord. Å være uenig er ikke å mobbe, men det du driver med er mobbing og i tillegg forsterker du inntrykket av at muslimer ikke kan forholde seg til demokratiet, til refleksjon og til kvinners rettigheter. Synd for deg men dessverre synd for de mange muslimene som ønsker å bli en del av samfunnet også.

Neda Afshari

18.02.2017 kl.22:22

Kjære Mina jan

Du har min støtte 100% Det er en viktig kamp, kvinner er like mye verdt som menn. Begge kjønn er likestilt dermed også like verdt.

Jeg klarer ikke å forstå menn som trykker ned kvinner, spesielt de som gjemmer seg bak religion og kultur. For det første, har de personene tenkt over at en mann, en gutt blir laget inni kroppen -magen til en kvinne!

Har de personene tenkt over at blodet, hud, hår, celler ALT blir dannet og fått av en kvinnekropp. Om en kvinne er verdt 50%, er mannen verdt 25%???

Kanskje du leser dette, kanskje du har sluttet å lese kommentarene her fordi (forstålig nok) er du ufattelig lei av å høre de negative kommentarene. Men du har min støtte kjære Mina jan :)

Audun Berg

18.02.2017 kl.22:58

Det var tydelig at en traff noen ømme punkter på denne D. Safar. En er ikke nødvendigvis hore fordi en er uenig med en debattant. Men det er merkelig så utrolig opptatte disse muslimene er av horer. Og likedan homser. De har lakt seg til en hysterisk sekskultur som ikke ligner grisen. De er jo antagelig født av kvinner alle sammen så dermed er de en flokk horeunger egentlig. Det er jo ellers kjennt at en god del av disse er homser. En ny profet skulle jo bli født av en mann sier de. Så derfor er de homser. Det blir vel heller drittunger av slik praksis vil jeg tro. En kan ikke ha noen fornuftig dialog med folk som raser opp i sinne for den minste ting. Om det gjelder klesplagg eller horer. Skulle vi kanskje gå rundt i nazi uniformer til vanlig slik som muslimene. De forlanger å få respekt for å reklamere for en ideologi som består av stort sett det samme som nazismen. Drap, tortur, ensretting, slaveri, kvinneforakt, og diskriminering. Snakk om rasister, men disse muslimene de er de verste. Drep de vantro ropes det. Så jeg er antagelig på listene deres siden jeg ikke er enig med dem og i tillegg protestant. Begynn å tenke dere om hva dere egentlig driver med. Bli siviliserte og verden vil bli et bedre sted for oss alle.

Iranian4life

19.02.2017 kl.00:35

Mina Bai! Vi lever i Norge for Gudskyld! Og til alle dere som er enige : Dere har ikke peiling på hverken islam eller det å være en utlending! Dere er mest kunnskapsløse her på den norske jord! Å leve i vrangforestillinger er dere best i! Å påstå noe som ikke henger på geip med realismen er dere eksperter i! Få dere litt vett i pappen! Dere bidrar til at hun tjener penger på klikkhoreri! Dette er et innlegg som ikke betyr skit engang så er tragisk å være dere!

d.safar

19.02.2017 kl.01:47

så lenge du snakker ned islam og muslimer og dems verdier så er det ytringsfrihet. hvis jeg f.eks skal si holocaust ikke fant sted, så er det plutselig ikke ytringsfrihet. Alle kan si sin mening men med respekt, problemet er at folk ikke skjønner poenget mitt, hun har kunn kopiert det ene kommentaren, som jeg ikke angre et sekund, men hadde hun kopiert de andre kommentarene så hadde hele bilde vært annerledes.

for det første er hun ikke utdannet innen islam, og hverken innen kvinne rettighet, men fortsatt greit at hun deltar i debatter angående det, men ikke at hun skal dele bilde der hun bruker sjerfen(hijaben) på en måte der hun mobber mange som bruker hijaben. det er provoserende.

jeg er ingen god muslim, jeg drikker, spiser ikke halal kjøtt, er gift med europeer, men en ting lærte jeg i norge at man må respektere andres religioner og folk kan leve som de vil,.

Mina lager selv dårlig bilde av seg selv, da hun kan ikke engang snakke for seg når det gjelder hijab og kvinner..

selvfølgelig så har egentlig kvinner mer rettighet i islam enn menn, selvom flere muslimer ikke gjør det. du sier islam er ditt og datt, hvis alle muslimer er f.eks råtne så betyr det ikke islamen som er råtten... Anders Behring Breivik drepte 72 og han var etnisk kristen norsk, betyr det at alle nordmenn og kristne er terrorister ???

eller er alle muslimer som ISIS ?

du er lissom voksen dame. Jeg er 100% sikker at du får god betalt for å skrive dette pisspreiket ditt... og tro meg jeg angrer ikke et sekund og kalle deg ubrukelig søppel og prostutuert...

for dere som støtter hun, det er kanskje greit å begynne å utdanne dere innen fag enn å kunn kopier og lime inn kilde... ikke rart verden aldri blir fred når det finst så mye ubrukelig søppel.

19.02.2017 kl.02:02

¨¨Denne historien startet tidligere denne uka. Et bilde fra en privat fest ble uten tillatelse delt i store, lukkede muslimvennlige grupper på nettet, grupper som har tradisjon for å henge ut frigjorte muslimske kvinner. I disse miljøene er ordet «hore» en yndet favoritt. Bildet viste meg sammen med noen andre kvinnelige sekulære muslimer og eks-muslimer. Hensikten var å «slutshame» oss og henge oss ut.¨¨

1- tillit, du har delt bilden selv til noen venner som har igjen delt den til denne mannen, takk at han delte den i facebook, at vi kunne se din sanne ansikt ;).

2-det er ingen gruppe, det er kunn en person som kommer med forskjellige greier som ofte har ingenting med islam å gjøre

3- i disse miljøene er ordet hore en yndet favoritt? vettu hva ei hore da har mer ære en deg faktisk, fordi hun hadde aldri mobbet annen tro eller person...hore har bedre rykte enn deg da det er en av verdens eldste jobb... hva jobber du ? tjener penger på å skrive dritt om islam og muslimer? er du utdannet ferdig i islam eller ? du er kunn tolk...greit at du vil delta i debatt og sånt, men gjør det med respekt.

4 vet du hvorfor jeg ikke befinner meg i norge ? pga sånne tisper som deg og mange andre nordmenn. kvinner har mistet sin verdi. alle kan misrespektere andre religion og tro. det er pga sånne som deg som tror at de kjemper for noe.. men dere ødelegger samfunnet... kan du nevne meg en ting som du har vunnet av alt dette pisspreiket ditt? jo penger ;) hva tjente han som tegnet mohammed karikaturene ? misrespekt og hat, han laget hat hat hat.. mens kunn et land i europa satt en person 3 år i fengsel for å tegne mohamme karikaturene, fordi det finst respekt for andres religion....

hvis det er noe du burde kjempe for , er rettferdigheten som ikke finnes noe plass i verden dessverre... kvinnerettighet bla bla bla...vi mannfolk har jo ingen rettighet, ikke glem at i norge så kommer damer, barn, hunder så mannfolk....

D.safar

19.02.2017 kl.02:16

hvorfor kritiserer ikke du de singhene som bruker turban? hvorfor kritiserer ikke du jøder som bruker kalott? hvorfor kritiserer ikke du nonnen som bruker hijab nesten hele verden ?

du er blind kjære venn.... lær deg respekt for å bli respektert. du har ingen rett til å kritisere noen hva de skal sette oppe på hodet sitt eller annen plass...

Audun Berg

19.02.2017 kl.05:49

Så har denne skriftlærde D.Safar blitt ganske provosert og oppfører seg akkurat slik som Mina beskriver. Tåler ikke kritikk. Jeg vet ikke om noen i det hele tatt ble født med et eller annet klesplagg eller ski på bena for å stikke seg ut, men her i norden så er det praktisk å ha på seg noen klær, om ikke annet enn om vinteren. Jeg kan ikke se det helt store i å gå rundt å reklamere med turban eller fjøstørkle eller en avdanket hatt som bevis på min mening eller påtatte religion. Klær kan en jo ha på seg av praktiske grunner, men å stikke seg ut og forlange fordeler eller særbehandling for det ene og det andre det er litt dumt.

Og hvor er alle de fine rettighetene i islam. Blir disse fulgt opp av de som kaller seg muslimer? Det virker ikke slik når en ser på nyheter eller læser aviser. Hvorfor skal de kristne drepes? Og kvinnene skal ikke bli sett? Står det også i koranen? Når det blir en nasjonal sak av om en skal ha på seg et fjøstørkle eller ikke for å provosere andre da er det gått for langt. Å fornekte holokost er ikke ytringsfrihet, men historiefornektelse. Det er så ettertrykkelig bevist hva som skjedde at det er dumskap å hevde det motsatte. Men hva har skjedd i andre land etter dette eller samtidig også. Noe vet vi om og det er i enda større skala enn under Hitler. Hva med angrepene på kristne i Irak og Syria? Hva med angrepene på kristne i Egypt etter valget av Morsi? Boko Haram? Al Shabab? Det er nok av ny historie å ta av.

Skulle vi kanskje begynne å følge fornuftige regler og påbud samlet fra generasjoners erfaring istedenfor å pukke på denne koranen hele tiden. En må spørre om hvorfor disse superreligiøse driver med så mange overgrep mot andre. Er det også påbud i koranen? Kjønnslemlestelse av jenter som er ganske utbredt, motstand mot skolegang for jenter, kontakt med andre mennesker, motstand mot alle andre kulturer enn islam, og alt det andre meningsløse tøvet de holder på med. Blir det en annen smak på kjøttet om det er halal eller ikke? For meg står det meste av disse påbudene som bare tøv.

Om Mina er en hore eller ikke fordi hun får noen kroner på å skrive det kan jo diskuteres, men hva da med tvangsgifte? Hallikvirksomhet? Påtvungen prostitusjon? Det finnes jo atskillige horehus både her og der i disse muslimlandene. Men hva skal en gjøre for å overleve i nøden når en ikke har noen annen mulighet?

Dersom Norge er så ille å bo i så vennligst reis et annet sted som er bedre. Vi andre som liker oss her vil nok greie oss på et eller annet vis uten islam. Det er et ordtak som sier at en kaster ikke sten når en sitter i glasshus. Ganske smart. Tenk over det der. Og likedan at like for like når vennskap skal holdes, sa vikingene. Ganske smart det også. Da syns jeg at inntrengere som denne Safar skulle respektere andre som kanskje har like så gode prinsipper og religion som den han sverger til.

ArneP

19.02.2017 kl.14:27

@D.Safar Takk for at du viser de holdningen som omtales her. Litt av noen dritt meninger og holdninger du har, men jeg har sluttet å bli overrasket over sånt.

Frank

19.02.2017 kl.14:50

Jeg trodde gud/allah og profeten var allmektige, jeg? Hvordan kan det da ha seg at disse er avhengige av sine disipler for å forsvare seg? Verken muhummad eller allah er vel så ynkelige at de trenger muslimer til å forsvare seg? Å bli sint for det man mener er krenkelse av allah eller muhammad er å si at disse ikke klarer å stå opp for seg selv. Jeg tror veldig mange muslimer har misforstått noe helt grunnleggende og direkte selvmotsigende her.

19.02.2017 kl.15:23

dere har absolutt ikke svart på spørsmålet. og du mr audun, du snakker om kristne som blir drept? vet du hvor mange norge og dine vestlige nabo landene inkuldert usa har drept muslimer siste 20 år ? det er flere millioner.

diskusjonen var at hun mobbet de som går med skjerf. og da bør hun ikke dele bilder der hun mobber, jeg har aldri snakket dårlig på mina før jeg så de bildene. hadde hun hatt litt skam og ære så hadde ikke hun tatt det bilde for det første.

dere hopper til helt annen tema, fordi dere har ikke et svar til meg.

hvordan min oppførsel er , er i hvertfall 100 gang bedre enn dere som har 2 ansikt. dere hater muslimer, derfor støtter dere de som gjør ned islam..

loosere hele gjengen som er her for å si det sånn....

Nila Petter Mikkelsen

19.02.2017 kl.16:21

Jeg må innrømme at jeg sliter med begrepet sekulære muslimer og forsåvidt sekulære kristne. Det har sammenheng mellom forskjellen på religiøs lære og sekulær viten og adferd. Et religiøst liv og tro betyr at man underlegger seg i allfall visse deler av troen, fx tro på frelse, og det evige liv, og andre fundamentale skiller. Både bibel og koran innholder visstnok påbudet at man skal adlyde gud mer enn mennesket (det verdslige). I tillegg har vi jo politiske partier som har religionen i sitt navn. Det blir, etter mitt skjønn, en litt lett vei til å kunne velge bort det som ikke er in. En annen og litt mer spekulativ side ved religioner er at de har rappet humanisme, og knyttet den til religionen. Humanismen var utviklet lenge før de nevnte religioner kom, og den hindret de ikke til å utøve før og nå, ufattelig vold i troens navn.

Toril Kalsås

19.02.2017 kl.16:22

Så Safar og NN mener det er noe i bildet som mobber muslimer? Det er jo litt vanskelig for oss andre å vite noe om siden vi ikke ser bildet. Men hvorfor argumenterer dere ikke heller for det enn å mobbe selv? Har dere ingen argumenter? Hvordan skal de som har lite kunnskap om islam få respekt for religionen når de ser sånt som dere skriver?

Audun Berg

19.02.2017 kl.16:27

Så har Safar virkelig tatt av. Jeg kan virkelig ikke se det store med det der fjøstørkledet over hodet. Om det var for ver og vind så var det enda så, men for ikke å vise håret. Nei det der er noe tøv. Så det vil si at muslimene er så kåte at de ikke greier å styre seg egentlig. Andre de er hysteriske for å vise ankelen. Man sminket som rene pornostjerner er de. Nei det der henger ikke på greip.

Hvorfor skal de kristne drepes er spørsmålet? Min tro er vel like god som din vil jeg påstå, men jeg har ingen ordre om å drepe noen eller at jeg har noen slik hensikt av egen vilje. At en Saddam og en Gadaffi slenger med kjeften og utfordrer USA er jo ikke min skyld. Og dessuten har du Assad i Syria. Han har jo en del folk på samvittigheten om han i det hele tatt har samvittighet. Til og med en masse muslimer har han henrettet. Men muslimer dreper jo ikke muslimer sier de. Det var en stor bløff. Hvorfor de dreper hverandre skulle jeg like å vite. For meg ser det ut som bare tullete bagateller. Men alle parter er forvaltere av det sanne islam og alle som jomfruene står i kø for dem etter at de har vandret et eller annet sted. Men himmelen som vi mer og mindre tror på, dit tror jeg ikke disse karene kommer. Nei du Safar, tenk deg om. Hvorfor flykter så mange fra disse paradisene som kaller seg muslimske? Og på toppen av alt trenger seg inn til oss vantro. Hvor ble det av hatet. Jeg tenker at NAV gullroten ble for fristende. Pengene våre er helt greie, men ellers er vi noen drittsekker og vantro. Hvor er horen i dette bildet?

Toril Kalsås

19.02.2017 kl.19:17

https://m.facebook.com/sohaib.ahmad.967422/posts/1734931976836318?comment_id=1735876333408549&ref=m_notif¬if_t=feed_comment_reply¬if_id=1487518704546506¬if_ref=m_beeper

Nå har Sohaib Ahmad oppklart litt mer hva det handler om. Bildet han la ut viser deg og en del andre kvinner som har sterke meninger mot hijab, så vidt jeg forstår? Saffar er uansett en dust uten argumenter, men det er litt drøyt å dra med Ahmad i slutshaming- båsen. Det er en meningsytring om måten dere fremstår på på bildet, på fest, i forhold til det dere uttaler. Og jeg må innrømme at jeg lurer på hva som er er tanken med bildet og dansing med hijab og nikab? Er det en salgs latterliggjøring av meningsmotstandere? Forventer dere da ikke latterliggjøring tilbake?

19.02.2017 kl.19:38

audun berg, da kan du aldri i ditt liv kalle norge for et demokratisk land. fordi hvordan du uttaler deg høres faktisk verre en nord korea ut eller hvitrussland som dere kaller europas siste diktatur, hvor jeg befinner meg idag, som jeg kan faktisk ytre meg som bare det.. det er her det er frihet...der folk respektere andres religioner, om du vil gå naken eller om du vil gå med hijab.... tross alt er det 2017 mann, ikke BC 2017... du lever fortsatt i steinalderen eller viking tiden der dere ranet folk og voldtok folk.... ja kanskje det er ikke poeng i skjerf, men det er vell ikke ditt problem....kanskje kona di eller samboeren din er hos naboen nå og gir en blowjob ;) og for dere er det helt normalt. det viser en statistikk der norske kvinner er mest utro i verden.. ikke rart må jeg si..

Audun Berg

19.02.2017 kl.21:47

Jeg antar at det var Safar som følte seg truffet igjen. Kan han svare meg på hvorfor kristne og andre skal drepes? Hva er grunnen? Hva er alt det der vaset du kommer med om korea og russland? Er du helt blåst. Vi har et rimelig oppegående demokrati i Norge. Ytringsfrihet, trosfrihet, en stor grad av likestilling og en rimelig fri presse. Vi har også en stor grad av sosial sikkerhet gjennom NAV. Dine forskrudde sexfantasier kan du holde for deg selv. Det der stemmer ikke med virkeligheten. Men om du foretrekker diktatur så må du gjerne forbli der du er. Jeg setter pris på friheten jeg har her. Men svar meg på det jeg spurte om. Så kan du slå opp i en ordbok og se hva de forskjellige ord betyr. Du må jo være helt på jordet slik som du uttaler deg. Det var mange som ranet og voldtok i vikingtiden. Muslimene også. Slaver holdt de også.

20.02.2017 kl.06:21

audun, etter det du skriver så er muslimenes liv 0 verdt. du snakker om norge som er så fritt, men alle kan snakke ned muslimer så mye de vil, men snakker du ned på israel så er du helt på trynet, og det betyr automatisk at man snakker dritt på jøder... kanskje du glemte legen trond ali som skulle få konges medalje, men siden han hadde argumentert mot israel så fikk han ikke medaljen likevel... det kan du finne lett på nette fordi det var ca1-2 år siden..å si at det er demokrati i norge er helt feilt...det heter idioti og ikke demokrati.... her i hvitrussland kan jeg gjøre som jeg vil og kle på som jeg vil, og her finnes det ingen som bryr seg om muslimer eller kristne eller andre religioner... alle lever sitt liv. og han som tegnet mohammed karikaturene fikk faktisk 3 år fengsel, som fortjent, fordi han har latterligjort profeten til 1.7 millarder mennesker, det heter respekt, ikke ytringsfrihet... hvis du skal si meg igjen det er ytringsfrihet, da kan jeg like greit tegne mora di og faren din som sviner og blir pult av noen sviner, og puler tillegg små barn, og bilde av deg voldtar små barn, og jeg kan si det er ytringsfrihet... fyfaen for noen idioter det finst i norge må jeg si.... dere sliter noe jævlig med den ytringsfriheten, dere misbruker ytringsfriheten på høyeste nivå, din forpulte pedofil svin, i ytringsfrihets navn :D håper du skjønte poenget ihvertfall DUST

20.02.2017 kl.06:23

Og forresten så ligner Mina Bai på en svart svin .... i ytringsfriheten navn

Audun Berg

20.02.2017 kl.08:19

Stakkars mann, du er sannelig mye forskrudd. For en del år siden så sperret de inne slike som deg med shizofreni der du oppholder deg. Det var den vanligste diagnosen for å kvitte seg med folk de ikke likte. Men jeg spør deg igjen på hvilket grunnlag muslimene har et generelt påbud om drap på kristne og en del andre som ikke er enige med dem? Jeg er på ingen måte enig med jødene og deres fremferd. Men jeg har heller ikke satt frem noen generell draps trussel mot muslimer eller jøder. Når det kommer til pedofili så tror jeg du skal være forsiktig med å skrike for høyt om det i dine kretser. Det er helt greit å gjøre jenter på 11-12 år gravide bare de er gifte. Tyrkia ville innføre lov om dette, men protestene ble for store om jeg ikke husker feil. Da ville pedofili bli lovelig. Andre har beskrevet om hvordan muslimene beholder på jomfrudommen. Da er andre hull enn det naturlige helt greit. Så hvem som er de verste svina får andre bedømme. Men jeg kan godt innrømme at den profeten din har jeg liten sans for. Barneekteskap og tvangsgifte er jo det store i de fleste av disse muslimlandene, og med alle problemene dette medfører.

Forøvrig så er jeg hetro og ganske normal, likedan som resten av min familie og alle i min betjentskapskrets er normale mennesker som ikke har et så perverst syn på normal sex som du tydeligvis har. Du burde søke hjelp snarest.

Om det er et overskudd av idioter i Norge er vanskelig å si. Vår industri og kultur holder seg godt i selskap med de fleste andre. Men at vi er idioter fordi at vi ikke er muslimer er å trekke det vel langt. Det er ganske typisk for noen med begrensede kunnskaper og argumenter at når de mangler svar og blir provoserte så tar de til utsjelling og ufinheter som beviser på hvilket intellektuelt nivå de befinner seg. Nå tror jeg at du har "driti på draget" som det heter. Har du ikke annet enn slikt svineri å komme med i en diskusjon så vennligst la være å skrive noe. Kos deg i diktaturet ditt mens du kan. Vi andre har det bra her som vi er.

Liselotte

20.02.2017 kl.09:40

Til D. Safar og den ANONYME som ikke tør å si navnet sitt

men som skriver som en primitiv person, du gikk rett i

fella. Det er akkurat slik snille og flinke MINA skriver

dere tåler ikke å bli krenket, der blir sinte med en

gang, skriver primitive ord, det sier masse om hva slags

person du egentlig er. En sint og ufornøyd mann, bra at

du ikke bor i Norge, vi vil ikke ha slike uvitende folk

som deg i vårt land. Hold deg til Hviterussland du,

eller dra tilbake til Allahland. Helt utrolig at voksne

mennesker skriver som "griser". Kalle folk slike ord

viser bare at du er veldig uvitende. Å diskutere betyr

ikke å bruke primitive ord, men å forklare sin mening.

Hvis du ikke klarer å følge vanlige regler, er det vel

best at du bare slutter. Slike barnslige og dumme

kommentarer ler vi bare av. Men vi merker mer og mer at

muslimer blir sinte veldig fort, dere tåler ikke kritikk.

Og tåler man ikke kritikk, er det bedre å ikke være med

på diskusjonsinnlegg, du bare "dr..ter" deg ut, for å

bruke dine egne ord. Å vise at sinte muslimer også er

primitive, støtter jo bare det mange mener. Dere tror

dere står over andre. Deres stakkars kvinner. Jeg håper

at alle muslimske kvinner endelig tør å stå samlet for

å vise at de har like mye verdi som menn. Tenk å under-

trykke kvinner, dere ble født av dem. Kvinner skal

respekteres like mye som menn. Slik har vi det i Norge

og det er vi stolte av. Tilpass dere eller reis tilbake

til land der dere kan fortsette å være primitive.

Dette grenser til latterlighet.

Jeg understøtter Mina og alle kvinner som vil hjelpe

andre kvinner til å kunne være seg selv. Der er vi som

søstre i Norge. Men vi liker ikke menn som tror de er

mere verdt en kvinner. Slike menn blir aldri respektert,

fordi de ikke vet hva respekt er.

Khalid Raja

20.02.2017 kl.11:39

Bra at Safar og navnløse viser at de skjønner hva ære og RESPEKT! er (bortsett fra at de skriver RESPEKT! feil). Den der Audun og andre vantro nordmenn som dummer seg ut med å svare trenger å gå på kurs i ære og RESPEKT! fra Norsk Islamsk Styringsråd så de lære å oppføre seg, eller så kanskje IS komme på døra før dere vet hva som skjedde. Et godt tips for å lære er å se filmen "Et spørsmål om RESPEKT!", da dere lære alt veldig fort og vil sikkert innføre god islamsk kultur hjemme med en gang.

20.02.2017 kl.11:41

Ahh så lei man blir. You can't fix stupid. Samme hvilken haug de bor på.

Muslim

20.02.2017 kl.22:11

Min bror ikke bruk din energi på disse muslimhatere. Ingen går inn uansett. Heldigvis er majoriteten av nordmenn fine og forsråelsfulle mennesker. Vi håper alle fornuftige, kloke og gode nordmenn med hjertet og hjernen på riktig plass, forstår at disse hatskapende bloggene hjelper ingen andre enn lommene til de som driver bloggen. Ha en fin kveld alle sammen!

Dag

21.02.2017 kl.08:48

Respekt gjør man seg fortjent til, man får det ikke automatisk. Så lenge muslimer skriker etter respekt uten å vise annet enn forakt for alt som ikke er muslimsk så får dere velfortjent forakt tilbake.

Linda

22.02.2017 kl.10:22

Fantastisk skrevet! Håper avisene tar inn dette innlegget :)

Mr. Mister

26.02.2017 kl.12:48

Dette var et deilig blogginnlegg å lese, og jeg heier på alle dere kvinner som lever midt oppi dette, og som hver dag må finne seg i å bli trakassert av dere muslimske mørkemenn. Dere har en kamp å kjempe som kommer til å ta flere tiår, men det er en viktig kamp. Og forhåpentligvis så vil dere en dag lykkes og få islam opp på et mer moderne nivå enn hva tilfellet er i dag. Når jeg leser noen av kommentarene under dette innlegget, så beviser dette én ting, og det er at det er en viktig og nødvendig kamp. Maken til hat og dumhet som denne Safar viser frem betyr bare at dette er viktig å komme til livs. Så igjen... Jeg heier på alle dere kvinner og håper dere en dag vil slippe dumhet og tyranni fra muslimske menn.

Forøvrig enig med Dag: Respekt er noe man fortjener og ikke noe forlanger.

Husk det dere muslimske menn med mørke tanker.

Per

08.03.2017 kl.12:10

Hurra 🎈. Takk for dette innlegget. Venstresiden må ta seg sammen og innrømme at midt-østen-versjonen av islam er en farlig ideologi.

Skriv en ny kommentar

hits