Den evige flagg-debatten

Norway
Licensed from: Stocksnapper / yayimages.com

Debatten om andre lands flagg på 17. mai er en gjenganger på denne tiden av året. Som vanlig lager pro-innvandrere og anti-innvandrere støy. Som vanlig blir scenarioet kokt ned til innvandrere versus nordmenn. Bare avstanden og aggresjonen vokser av dette.

For meg handler denne debatten om noe mer dyptgående enn om man bør få lov å veive med andre lands flagg på 17. mai eller ikke. For meg er den et symptom på et behov for å vise aggresjon og å gjøre opprør.

Som innvandrer har jeg lenge kjent en følelse av rastløshet, av ikke å passe helt inn, man bærer med seg en følelse av å være bortkommet og forlatt, en følelse en innfødt kanskje ikke er i stand til å skjønne. Det multikulturelle folket bærer på en ulykke, de har hørt om et annet hjemland, om tidligere generasjoners gleder, sorger og savn; det preger dem og renner i deres blod. Det fører med seg en rotløshet, man er ikke og vil aldri bli som de innfødte. Vi dras mellom to poler, mellom dem og oss. Vi føler oss forvirret og bortkommen, det smerter oss og gjør oss rastløs.

Vi er misunnelig på de innfødte, de er så enkle, har ett flagg, har sin kake på 17. mai, de kan én nasjonalsang. Men denne misunnelsen er ikke positiv, den har et nedlatende preg: De innfødte er primitive og uutviklet, de er ute av stand til å se hvilke store, romslige og universelle individer vi er.

Det ligger et aggresjonsmoment her, en misforståelse som oftest oversees. Den ene parten har et gjentatt behov for å re-orientere og skape seg selv på nytt, den andre parten holder på den statiske, nasjonale identiteten. Den ene parten ser på andre flagg på nasjonaldagen som en selvfølge, den andre parten føler seg krenket og føler at deres historie og kultur trues av slikt.

Utenfra ser det ut som at de multikulturelle liker å provosere, at de krever oppmerksomhet og plass for en utvidelse av den nasjonale definisjon. Å få en ny identitet er en pågående prosess, og de innfødtes tålmodighet er ikke lang nok for slike prosesser. De nasjonale symbolene, klærne, begrepene og festene er hellige og på en måte ferdig definert for mange hundre år siden, noen hybrid er ikke hva de vil ha. Debatten er såret på foten til den store elefanten.

Det gjør vondt å være vitne til at en del flerkulturelle innvandrere nyter det aggressive element i denne krenkelsen av storsamfunnet, og det er interessant at det finnes innfødte som tar del i denne aggresjonen. De som selv har falt ut, kanskje de har bodd i utlandet, kanskje de har utenlandske maker, adopterte barn eller kanskje de rett og slett aldri har følt seg hjemme blant sine landsmenn. Aggresjonsmomentet gir dem mulighet til å vise opprør mot det nasjonale, og dermed er dette ulykkelige koret i gang med sitt zombie-tog hvert år.

Men i støyen er det noen som blir glemt: De innvandrerne som bare vil ha det norske flagget på 17. mai og synes andre flagg på nasjonaldagen er absurd. Ikke fordi de består av kokosnøtter og uncle Tom slik den aggressive delen gjerne fremstiller dem, men fordi de ikke føler behov for å feire andre nasjoner på Norges dag. Så enkelt og greit er det. Og mens disse innvandrerne hever seg over sin smerte og savn og velger å bidra til Norge gjennom vitenskap, kultur, kunst, film, innovasjon og nye impulser, fortsetter den ulykkelige, malplasserte gjengen å produsere aggresjon og bare aggresjon, de maser om egne bunader og egne flagg. De passer ikke inn. Eller de passer inn, men bare på egne premisser. Det er symptom på noe mer alvorlig, en dyp ulykke inni dem, det dreier seg om å ekskludere seg selv. Spørsmålet er hvorfor disse menneskene behøver å skyve andre innvandrere foran seg? For det er her multikultur krasjer med nasjonalisme og skaper grobunn for konfrontasjon og uheldigheter.

Kall deg gjerne bråkmaker, aggressiv, sinnatagg, fed up av nasjonalisme, rop av full hals at du passer ikke inn og skrik at det er vondt å falle ut, men det er ikke sant at å veive med andre lands flagg på Norges nasjonaldag er et behov alle innvandrere deler. For det er Norge vi feier på 17. mai, enten du liker det eller ei. Andre land feires i våre hjerter og gjennom savn andre dager av året.

God 17. mai, folkens!

12 kommentarer

Judas Iscaroit

16.05.2017 kl.15:14

Den pedofilske dødskulten islam har vel ingenting å "bidra til Norge gjennom vitenskap, kultur, kunst, film, innovasjon og nye impulser"?

Fjerner man multikulturen er mye løst. Kast ut alle utenlandske snyltere som kaller seg offer og synes synd på seg selv. Send også ut batikk heksene. Som normalt drar til Afrika for å kjøpe seg prostituerte og ønsker å importere flyktninger for å få seg et legg på statens bekostning.

Den 17 mai hylles for at Norge er en selvstendig nasjon, uten å bli kontrollert av utenlandske.

Røy

16.05.2017 kl.15:47

Ja, det e heilt forferdeleg med dessa Uncle Tom kokosnøttane, vettu. Når dei e så desperate itte å bli aksepterte av norske rasistar så kasta dei vekk dei flotte fargerike tradisjonane og kulturane frå Mellomausten ôg. Nei, dei må barra setjast på plass av representantane frå Profetens Ummah og Islam Net. Ikkje misoppfatt, for eg lika gjerna frukt med ein a'en farge innvendig, eg, te dømes e eg veldig glad for vassmelona MDG. Men dessa kokosnøttane så absolutt ska vær så norske, dei motarbeida det fleirkulturelle samfunnet, og med det dei revolusjonære tankane te Marx og Lenin ôg. Heilt forferdelegt, vettu.

Stig

16.05.2017 kl.16:08

Å flagge med andre nasjoners flagg på Norges nasjonaldag er som å gå i bursdag til Ole og gratulere Lars med dagen!

Vis respekt for det norske flagget og respekt for Norges nasjonaldag og vår Grunnlov!

Muhammad Saddique

16.05.2017 kl.16:24

Jeg er helt enig med Stig.

Christopher

16.05.2017 kl.18:28

Takk for et godt innlegg Mina. Jeg er ikke alltid enig med deg og innleggene dine, men tar du debatten på kornet. Nydelig innlegg!

Jan Erik Kristensen

16.05.2017 kl.19:07

Ja våre nye landsmenn flagge med fa.. hva de vil. Kaster ikke bort en tanke på dem likevel...

FRIDA

17.05.2017 kl.15:58

Stig: Du skriver det jeg selv tenkte skrive. Så ja selvsagt er jeg enig med deg. Kan ikke forstå at det skal være et problem for noen. 17. mai er Norges nasjonaldag og det norske flagg er symbolet for den dagens og feiringen.

Ikke rart det er krig i verden når det oppstår konflikter om flagg på nasjonaldagens feiring.

Thomas

17.05.2017 kl.16:19

17 mai handler om å feire den norske grunnloven, multikultralisme har ingen plass i en feiring av Norge. Om folk som har kommet hit ønsker å feire er de hjertelig velkommen til å ta med seg det norske flagget og rope hurra for meg passer det seg ikke å veive for eksempel ett svensk eller dansk på denne dagen, dette blir særlig ett problem når folk går med flagg fra land med alvorlige menneskerettighets og hvor demokrati er fullstendig fraværende.... på en dag hvor det norske demokratiet står i fokus, de veiver flagg fra landene de har flyktet fra og jeg kan ikke begripe hvorfor de insisterer på å gjøre det.

Om du er Norsk borger eller invandrer kan du gjerne delta på feiringen, men bær nå det norske flagget husk hva vi feirer, vi feirer Grunnloven til kongeriket Norge

God 17. Mai

Thomas

17.05.2017 kl.16:34

Poenget mitt er at dersom man er integrert i det norske samfunn bør en tilsidesette kulturen man kom fra og omfavne vår levemåte og kultur og med dette faller det også naturlig at du bærer vårt flagg på den dagen som kanskje står høyest i nasjonen

Ant

18.05.2017 kl.12:16

Poängen är väl snarare att flagg debatten grundar sig i en läsförståelse som sedan dess enbart är mediaskapt. Jag har aldrig någonsin sett ett annat lands flagg på 17 maj. Lik förbannat mases det om "hotet" från utlenningerne varje hålla år.

Frank

18.05.2017 kl.14:54

Den islamske republikk Pakistan har Nasjonaldag 23. mars, uavhengighetsdag 14. august. Hvor ofte ser vi norske flagg vaie i Islamabad for å feire dagen?

Jan

19.05.2017 kl.08:11

17. mai feirer vi Grunnloven og de verdier 1814-grunnloven bygget på. I byer som Bergen har det vært tradisjon med andre lands flagg. Skottene har vært med i mange år. Oslo har de siste årene fjernet seg fra de verdier som har vært dominerende etter 2. verdenskrig; hyllingen av nasjonalstaten Norge, selvstendighet og frihet. Globalismen har satt sitt preg på dagen. Nå hylles alt og alle. Norge har blitt alt og ingenting. Flagg fra nasjoner og regimer som står for det motsatte av Grunnlovens verdier hylles. Ja selv kongen som sitter på tronen fordi han tilhører en "arverekke" forteller oss att "alle som vil er nordmenn." Da kan vel alle som vil kreve å bli konge også da? For alt er "lotto" og det at vi er født her gir oss ingen retter. Eller er det bare kongen som skal ha retter på grunn av fødsel? Hvorfor sitter ikke en ørkenfyrste på Haralds stol? Eller en indisk maharaja? Bør 17. mai flyttes til 24. oktober? Da er vi vel "inkluderende og rause"?

Skriv en ny kommentar

hits