hits

HRS, Resett og Document.no- hvorfor er de så populære?

kommentarer 13 kommentarer
 

Islamic pattern design
Licensed from: szefei / yayimages.com

Det er mye debatt om innvandrerkritiske sider som Resett, HRS, Document på sosiale medier. Noen fordømmer og boikotter dem, men ingen tar opp hvorfor disse sidene har fått så stor popularitet.

På venstresida og blant muslimer er det mange som forklarer den enorme populariteten disse sidene har fått, kun med rasisme og diskriminerende holdninger. Jeg får ikke med meg alt som skrives på disse sidene, men et par artikler har jeg lest og de imponerer meg ikke. Men jeg synes fordømmelsen av dem er overfladisk så lenge man ikke går dypere inn i årsakene til at de er blitt så populære.

Som innvandrer er jeg godt kjent med rasisme fra min tidlige tid i Norge. Jeg ble en gang forsøkt påkjørt i veikanten utenfor Tønsberg da jeg gikk tur sammen med min bror. Etterpå viste mannen på passasjersiden meg fingeren. Skepsisen til innvandrere var stor allerede for 25 år siden. En gang på nattklubb ble vi (en iransk gjeng) bedt av en norsk mann om ikke å mingle med dem, men holde oss sammen med våre egne. Jeg er ikke i tvil om at slike mennesker er flittige brukere av slike sider.

Men det er også en del av mine oppegående venner som besøker disse sidene. De er på ingen måte rasister eller folk med grumsete holdninger. Det er folk med genuin kritikk av islam eller aspekter ved innvandring. De er utdannede og har en europeisk mentalitet som finner det naturlig å stille seg kritisk til det meste, kanskje spesielt til gamle religioner.

Islamkritikk ble tidlig tabuerklært i norsk offentlighet. Det resulterte i et vakuum som etterhvert skapte grobunn for mere ytterliggående islamkritiske og innvandrerfiendtlige krefter. Dette kunne kanskje ha vært unngått med åpen kritikk, manglende sensur og større saklighet.

På mange måter tilhører jeg venstresida, men jeg synes deler av venstresida må ta skylden for denne uheldige utviklingen. Jeg var blant dem som kritiserte islam lenge før noen turte å gjøre det offentlig. Det var tyranniske tilstander på det området. Folk var i fare for å miste jobb og nattesøvnen. En dag ble jeg tagget av en omtenksom FB-venn som hadde fått nok. Det skjedde i en tråd der ellers fremragende samfunnsdebattanter fra venstresida snakket bak min rygg og fabulerte løgner om hva jeg hadde sagt. Det lå alltid et eller annet angrep på lur fra folk som ikke engang var muslimer, ikke hadde bodd i et islamsk land og heller ikke hadde kunnskaper om islam. Moraliserings- og fordømmelsesfaktoren var sterk. Selvsensuren og misnøyen var stor.

Allerede etter utgivelsen av min første bok «Djeveljente», kommenterte Mala Naveen i Aftenposten sin frustrasjon over økningen av jenter som skriver om «djevelske tilstander». At slik praksis har eksistert så lenge er interessant å ta med seg når man lurer på hvorfor vi ikke har fått (for eksempel) nok fokus på æreskultur før nå.

Da jeg skrev boka «Skam» der jeg redegjorde for hvordan min religiøse bakgrunn innhentet meg i voksen alder, ble jeg om og om igjen mobbet til tårer av en tekstvasker. Hun kunne åpenbart ikke tåle min personlige historie. Hun skrev mobbende kommentarer på hver side i manuset, i en av dem beskyldte hun meg til og med for å være gal! Det var ganske tungt og belastende for min del. Hva var min forbrytelse? Jeg fortalte om min religiøse/kulturelle oppdragelse.

Dette var hverdagen for dem av oss som var villig til å ta et oppgjør med og kritisere vår religiøse eller kulturelle bakgrunn i offentlighet. De var ingen i NRK til å lage serie av min «Skam»  eller andres skam i lignende situasjon. Hvorfor det?

Det ble litt etter litt slått sprekker i denne tyranniske veggen, det var en uunngåelig prosess, men da terroren kom tettere og tettere på oss, brast demningen.

Meningstyranniet og jakten på dem som saklig kritiserte islam/innvandring skapte et vakuum som åpnet for sider som Rett, HRS, Document. Og det kan ingen av oss gjøre noe med. Vi kan selvfølgelig forsøke å balansere bildet og komme med litt saklighet der det trenges, det har jeg og andre forsøkt på, men jeg vet ikke om det kommer til å hjelpe situasjonen til noe bedre. En ting vi kan gjøre er å ta lærdom og erkjenne ansvar om hvorfor vi er kommet i den situasjonen vi ligger i nå. Det er viktig.

13 kommentarer

01.12.2017 kl.21:00

Man bør kanskje lese denne:
https://www.rights.no/2017/11/andelen-muslimer-vil-oke-voldsomt/

AldriMerAP

01.12.2017 kl.22:55

Grunnen til at disse er populære er nok fordi de ikke følger stortingsmelding 74 som resten av norsk MSM. Folk vil gjerne ha sannhet og fakta og ikke MSMs løgnpropaganda og fake news.

Bjørn Bråthen

01.12.2017 kl.23:20

Jeg følger både HRS, Resett og Document og ser ikke noen rasisme i artiklene fra nevnte nettsider. Kun faktabaserte artikler og vanligvis godt dokumentert.

Gaunil

01.12.2017 kl.23:20

Når du nevner den nye nettavisen Resett i negative vendinger så stusser jeg litt. Jeg har vært innom denne avisen noen ganger og ble overrasket over hvor balansert stoffet var. Jeg synes vel ikke den skiller seg mye fra andre nettaviser. Meninger og kommentarer var vel så balansert som på andre medier. Forskjellen er vel at det slippes til andre personer en de man leser fra i MSM.

AndersInge

02.12.2017 kl.10:15

AldriMerAP sier noe som er viktig.

"Folk vil gjerne ha sannhet og fakta og ikke MSMs løgnpropaganda og fake news."

VG,Dagbladet etc gjemmer og sensurerer ting som ikke passer deres agenda.

Fra 2003 til 2013-14 kjøpte eg VG 4-5 ganger i uken, aldri mer. MSM avisene i Norge har samme slagside og samme agenda. Noen verre enn andre. Dagbladet er jo søppel. Det finst sikkert student aviser i Norge som har høyere kvalitet.

Tar du og leser Document.no sine utenriksstoff er det kjempe godt skrevet og du merker at det er forfattet av folk med store kunnskap. Leser du VG, MSM sine utenriksstoff er mye fra NTB som henviser fra Reuters. Reuters har valgt vinklingen som passer deres agenda. Slik blir MSM nyhetene i Norge forrurenset og sensurert.

Document.no trengs fordi dei skriver om ting MSM ikke vil. Bare gå inn en tilfeldig dag og finn en nyhet som blir nevnt i MSM og på Document.no. Document.no skriver det som skjedde uten å fjerne/sensur. Folk vil ha sannheten.

Etter at Document.no skrev om Afghaneren Kamal Akbari og hva han har gjort har eg bestemt å begynne å støtte Document.no med mnd trekk. Det Norske folk har rett til å vite hva som skjer i Norge pga dårlig politikk.

Amedia har kjøpt Nettavisen og allerede merker eg at den er blitt mye mer MSM. Før startet eg dagen med Nettavisen. Nå starter eg dagen med Document.no.

Bjarte

02.12.2017 kl.13:41

Når NRK er et talerør for halliker og menneskehadldlere som i romkvinnesaken er det ikke rart at man leter opp andfre nyhetskilder.

Robert Moseby

02.12.2017 kl.19:02

Hva er det som ikke imponerer i de 3 nevnte mediene Mina?

Stemmefiskene

02.12.2017 kl.21:07

...MSM har utspilt seg selv...

...langt utover sidelinjen...

...de har sviktet sitt ansvar som den fjerde statsmakt...

...heldigvis finnes det noen tapre sjeler...

...document.no og rights.no...

Ps: Nrk-lisens betaler jeg selvfølgelig ikke, de pengene sender jeg med glede til Document.no og HRS/rights.no

GetReal

03.12.2017 kl.07:25

Helt enig. Venstresidens fravær av kritiske spørsmål i innvandringsdebatten har skapt dette vakumet og polarisering i norsk politikk. Jeg står selv på venstresiden politisk, men synes at det flaut hvor feig venstresiden er når de ikke tør å ta opp de vanskelige spørsmålene, men overlater det til høyresiden. Hadde venstresiden selv hatt mot til å ta opp alle aspektene rundt innvandring og integrering hadde ikke disse nettstedene hatt denne populariteten.

Louis

03.12.2017 kl.11:17

Mina, et lite tips: når du skriver om ting som har skjedd for noen år siden, kan du gjerne legge til noen årstall.

Zain

07.12.2017 kl.10:06

Leser kun 'illegale' aviser selv. Som min bestefar gjorde under den nasjonal-sosialistiske okkupasjonen. Han ble sent på arbeidsleier i Nordland og hans bror til sachsenhausen. Nettavisa har mista brodden. G'day!

Jaja

08.12.2017 kl.08:26

Du tar opp mange av grunnene til økningen i populariteten disse nettstedene har.

Men du tar ikke opp en av de viktigste - at innvandringen fra MENA land har blitt så stor at "alle" ser problemene som følger med. For bland de som har kommet er det overrepresentasjon av kriminalitet og etter norsk standard - ekstreme religiøse standpunkt som pådyttes andre.

Ser vi på prosentvis antall med opphav i MENA har Norge gjennomgått en stor forvandling på kort tid. Det er ikke å vente annet enn at det blir konflikter av dette. Spesielt ikke når enkelte kulturer som følger med menneskene er oppsøkende konfronterende i sitt vesen.

Det er ikke bare fraværet av kritikk og rasisme som har skapt dagens tilstand. Det er også reelle konflikter mellom kulturer og religioner, samt kriminalitet og fortrengning av de svakeste etnisk norske som nå kommer dårligere ut. Disse sakene blir det ingen løsning på før en tør å forholde seg til fakta - fakta som nettopp Resett, Document og HRS tør å presentere (sammen med en del annet som i beste fall kan beskrives som "meninger).

Pendelen svinger i oppfatningen av alle store spørsmål. Pendelen har vært ute til venstre, og har nå begynt å svinge den andre veien i spørsmålet om immigrasjon fra MENA landene. Vi får se hvor langt den svinger, men med tanke på hvor langt ute til venstre pendelen har vært kan det godt være den skal svært langt over til høyre som en reaksjon i den etnisk norske delen av Norge. Det trenger ikke bli spesielt vakkert, og jo mer det legges lokk på av MSM, politikere og NGOer, jo lengre ut til høyre tror jeg pendelen slår.

Reaksjon - motreaksjon.

torkel

08.12.2017 kl.14:39

Mitt inntrykk er at de verste rasistene er de som kaller seg antirasister samt en del muslimer, det å skrike rasist til folk fordi de kommer med saklig kritikk (bare fordi de er hvite) er også rasistisk, de såkalte antirasistene går jo veldig hardt ut mot moderate muslimer og kaller dem husnegre osv det er rasistisk så det holder. Kanskje på tide at de som kaller seg antirasister tar seg en grundig sjekk i speilet, og det burde mange muslimer også gjøre og heller støtte de muslimene som kommer med saklig og god kritikk av islam.

Skriv en ny kommentar